Vzorci in vzorci lutk iz tekstila

Punčke iz krpe DIY: mojstrski razred, predloge, vzorci

Igrače igrajo pomembno vlogo pri vzgoji otrok, zato morate izbrati pravo. Prednost punčk iz blaga je, da so okolju prijazne, mehke in jih bodo imeli radi vsi otroci. Vabimo vas, da ugotovite, kako narediti punčke iz cunj z lastnimi rokami. Mojstrski razred, predloge in vzorci bodo pomagali pri šivanju smešne punčke, tudi za tiste, ki nimajo dobrih šivalnih sposobnosti.

Preberite tudi: punčka iz najlonskih nogavic, mojstrski razred za začetnike

MK: kako šivati ​​mehko punčko po predlogi

Ni nujno, da sami šivate, otroke povežete s tem procesom, potem se bo vaš prosti čas izkazal za zelo zanimivega. Otroku katere koli starosti lahko zaupate polnjenje praznih kosov z oblazinjenim poliestrom, likanje ali vezenje ust in nosu. Pred začetkom dela pripravite potrebne materiale.

Posebnost šivanja punčke po predlogi je, da ne pozabite pustiti enega roba brez šiva za polnjenje z oblazinjenim poliestrom

Kaj potrebujete za šivanje punčke iz krpe

  • Nevtralna tkanina za trup
  • Barvna tkanina za šivanje oblek
  • Vata ali sintetični ozimnik za polnjenje
  • Niti za vezenje ust, nosu
  • Kosi usnja za čevlje
  • Elementi za dekorativno zaključno obdelavo
  • Igla, škarje
  • Vzorci na papirju, svinčniku ali kredi

Delavnica po korakih o šivanju punčke iz krpe je način za hitro obvladovanje šivalnih veščin. Najprej natisnite predlogo in z njo z lastnimi rokami naredite vzorec za punčko. Predloge se prenesejo na tkanino in takoj se naredijo dodatki za šiv, ki dajo punčki potrebno velikost.

vzorec punčkeVzorec in vzorec za punčko

Naučite se šivati ​​punčko tilda

Da bi bile roke in noge enake velikosti v vzorcu, jih nanesemo na prepognjen kos tkanine. V tem primeru boste morali narediti manj šivov. Posebnost šivanja punčke po šabloni je, da se morate spomniti, da pustite en rob nepošiven za polnjenje z oblazinjenim poliestrom. Takoj, ko je en kos zašit, ga obrnite navzven. Če je ozek, uporabite svinčnik.

Polnjenje z oblazinjenimi poliestrskimi rokami in nogami zaupajte svojemu otroku. Hkrati ga poskusite naučiti enakomerno porazdeliti polnilo. Ne udarjajte do konca, pustite 0,5 cm prostega prostora, da lahko kasneje podrobnosti sešite skupaj in dobite čudovito punčko.

Po vzorcu izrežite trup. Nato z iglami pritrdite roke in noge na sprednjo stran in jih zašite na pisalni stroj. Roke se šivajo na razdalji približno 10-12 cm od spodnjega dela telesa, noge pa na razdalji 2 cm desno in levo od telesa.

Da bi bile roke in noge enake velikosti v vzorcu, jih nanesemo na prepognjen kos tkanine. V tem primeru boste morali narediti manj šivov. Posebnost šivanja punčke po predlogi je, da se morate spomniti, da pustite en rob brez šivaVzorec, kako prišiti podrobnosti

Po tem lahko drugi del telesa položite na vrh z desno stranjo navznoter in vse zašijete v krog. Območja na vrhu ne samo popolnoma zašitite, da lahko obdelovanec obrnete navznoter. Ko ste trup popolnoma obrnili, ga začnite polniti z oblazinjenim poliestrom. Odvisno od količine polnila in gostote nadeva bo vaša punčka čvrsta ali mehkejša.

Odvisno od količine polnila in gostote nadeva bo vaša punčka čvrsta ali mehkejša.MK lasje za punčko

Odsek trupa, ki ga niste prišili na pisalni stroj, boste morali sešiti ročno. Bolje je, da ga pustite v predelu glave, saj bodo lasje v prihodnosti pokrili vse pomanjkljivosti ročnega šivanja punčke iz krpe..

Zdaj začnemo izdelovati lase za tekstilno punčko. Če želite to narediti, morate vzeti debele kartonske in volnene niti ustrezne barve. Za pletenje lahko uporabite katero koli nit, glavna stvar je, da so gosti. Lasje iz mešanice bombažnih in volnenih niti bodo videti lepo. Tesno jih zavijte skupaj na kos kartona in nato razrežite na obeh straneh.

Zdaj začnemo izdelovati lase za tekstilno punčko. Če želite to narediti, morate vzeti debele kartonske in volnene niti ustrezne barve.Vzorec, kako šivati ​​lase

Pripravite kos tkanine v isti barvi kot niti in nanj zašite lase. Morate narediti 4 take praznine, ki so prišivene na glavo kot na šabloni. Lasni trakovi se šivajo ročno.

Po tem lahko začnete šivati ​​obleko za punčko iz krpe s predlogo. Preprosta šivalna delavnica vam bo pomagala narediti lepa oblačila za novo igračo vašega otroka. Vzemite predlogo in jo uporabite za izdelavo vzorca obleke za punčko iz tekstila. Prenesite vzorec na tkanino in naredite približno 1 cm dodatnega šiva na stranskem rezu in približno 3 cm na vrhu.

Po tem lahko začnete šivati ​​obleko za punčko iz krpe s predlogo. Preprosta šivalna delavnica vam bo pomagala narediti lepa oblačila za novo igračo vašega otroka. Vzemite predlogo in jo uporabite za izdelavo vzorca oblekeVzorec obleke

Povežite podrobnosti obleke na desni strani med seboj. Če je mogoče, robove prepognite. V zgornjem delu obleke morate šivati, tako da lahko čipke navojite. Na spodnji del obleke lahko prišijete čipko ali pa lepo naredite iz traku ali ostankov tkanine. Čipka je šivana iz iste tkanine kot obleka.

Povežite podrobnosti obleke na desni strani med seboj. Če je mogoče, robove prepognite.Fotografija obleke za punčke

Naslednja faza mojstrskega razreda je izdelava čevljev za punčko. Če želite to narediti, uporabite priloženo predlogo. Iz dermantina izrežite podrobnosti vzorca in zašite. Ne pozabite narediti rež, da boste punčko zlahka oblekli.

Iz dermantina izrežite podrobnosti vzorca in zašite. Ne pozabite narediti rež, da boste lahko brez težav obut čevlje punčke.Vzorec čevljev iz punčke

Kupite oči v trgovini s strojno opremo in punčke prilepite na obraz. Nos in usta punčke iz cunj lahko vezete z lastnimi rokami. Če je rdečilo, potem zardevajte lica svoje punčke..

Punčka iz cunj je pripravljena, zdaj jo lahko predstavite svojemu otroku. Ročno izdelane obrti bodo otrokom prinesle veliko veselja in vas bodo dolgo spominjale. Naučite se novih delavnic, kako šivati ​​punčke iz tekstila za otroke ali notranjo dekoracijo.