De ultieme verhuislijst: je vergeet niets meer!

Een verhuizing is altijd een grote uitdaging die alleen te managen is met een doordachte planning en een gedetailleerde verhuislijst. Want het is niet ongebruikelijk dat de nieuwe woning enkele kilometers verwijderd is van de oude woonplaats, waardoor het inhalen van wat gemist is al snel een tijdrovende en kostbare aangelegenheid wordt. Maar zelfs verhuizen binnen dezelfde stad, plaats of één Verhuizen naar Augsburg vereist een gedegen voorbereiding om de verhuizing zo snel mogelijk en vooral ontspannen af ​​te ronden. Voor een vlotte verhuizing geven we daarom hieronder een handige verhuislijst, die alle nodige punten bevat voor een stressvrije verhuizing.

kantoor verhuizing

1. De eerste fase van de verhuizing voorbereidingen

De algemene richtlijn voor een goed voorbereide verhuizing is om zo vroeg mogelijk met alle voorbereidingen te beginnen, omdat dit proces je zenuwen is en uiteindelijk veel geld en tijd bespaart.

Allereerst dient u de huurovereenkomst tijdig op te zeggen en een datum te prikken voor de woninginspectie. Dan kan de verhuisdatum bepaald worden en indien nodig kunnen de eerste aanbiedingen opgevraagd worden bij professionele verhuisbedrijven.

Als u geen verhuisbedrijf wilt inhuren, kunt u ook verhuizen met de hulp van vrienden, familie of behulpzame collega’s. Een andere mogelijkheid voor goedkope verhuishulpen zijn studenten, die meestal via bepaalde internetplatforms te boeken zijn. Nu is het zaak om een ​​geschikt voertuig voor de verhuizing te organiseren.

Verhuist u zonder verhuisbedrijf, dan zijn ruime bestelwagens of vrachtwagens geschikt, afhankelijk van de omvang van de gehele verhuizing. Als u geen eigen voertuig heeft, is het meestal de moeite waard om onder vrienden rond te vragen of een rijdend voertuig te huren. Ook hier is het zinvol om heel vroeg met zoeken te beginnen om de juiste huurauto op de gewenste datum te krijgen.

Huur een verhuisbedrijf in

2. De tweede fase van de voorbereidingen voor verhuizingen

In de tweede fase van de verhuisvoorbereidingen wordt een doorstuuropdracht geplaatst bij Swiss Post en worden de bestaande internet- en telefoonaanbieders indien nodig gewijzigd of opnieuw aangemeld, hetzelfde geldt voor water-, gas- en elektriciteitsleveranciers. Daarna moet de aanvraag voor vakantiedagen tijdens de verhuizing worden gedaan.

3. De derde fase voor de verhuisvoorbereidingen

Nu is het een kwestie van voorwerpen die niet meer nodig zijn sorteren en al bruikbare dingen in dozen verpakken. Overbodige artikelen zijn geschikt om weg te geven, te verkopen via online platforms of in te leveren bij de kringloopwinkel. Bij grotere hoeveelheden loont het meestal de moeite om een ​​bulkgoederenbedrijf in te schakelen. Om op de dag van verhuizing niet voor een nare verrassing te komen te staan ​​met de parkeerplaatsen voor de woning is het de moeite waard om vooraf een speciale parkeervergunning en een tijdelijk parkeerverbod aan te vragen..

Om alle spullen en kostbaarheden veilig in te kunnen pakken, moet nu voldoende verpakkingsmateriaal zoals verhuisdozen en plakband worden aangeschaft. Grotere meubelstukken moeten worden gedemonteerd en vaste lampen worden opgehangen en vervangen door eenvoudige staande lampen of eenvoudige stopcontacten met gloeilampen. Als het appartement moet worden gerenoveerd, moeten geschikte materialen op het boodschappenlijstje staan.

verhuistips

4. Adreswijziging: geef het nieuwe adres door

Het nieuwe adres moet nu worden doorgegeven aan vrienden, familieleden, collega’s, verzekeringsmaatschappijen, de werkgever, de vorige verhuurder, banken, clubs en kleuterscholen of scholen.

5. To-do lijst net voor het verlaten van het appartement

Kort voordat u het appartement verlaat, moeten de koelkast en, indien beschikbaar, andere koelapparatuur worden ontdooid en volledig worden geleegd. Om de verhuizers van goed eten te kunnen voorzien, dient er voldoende drank en eten aanwezig te zijn.

6. Taken tijdens de verhuizing

Nu is de verhuizing snel gedaan en zodat er niets meer mis gaat is het noodzakelijk om het vorige appartement schoon te maken, de appartementsleutel te overhandigen aan de verhuurder, een opleveringsprotocol te laten overhandigen, de elektriciteitsmeter af te lezen en vervolgens de meterstand te melden aan de elektriciteitsleverancier en tot slot het naamkaartje op de brievenbus en de bel om te verwijderen.

verhuizen met het gezin

7. Taken na een verhuizing

De verhuizing is eindelijk gedaan, het nieuwe appartement is bewoond, nu hoef je je alleen nog maar in te schrijven bij het bewonersregistratiebureau, de auto opnieuw in te schrijven en dan is het uitpakken, eerst aankomen en ontspannen.

verhuizen voor twee