Volgens de traditie moeten de toekomstige bruid en bruidegom, nadat de trouwdatum is vastgesteld, samen de trouwringen kiezen. Iedereen kent het belang van het kiezen van deze ringen. Het pas getrouwde stel zal ze vele jaren dragen. Ze moeten mooi zijn, comfortabel om te dragen en passen bij de smaak van de twee partners. Dus in één woord – ze moeten gewoon perfect zijn!

Als jij een van die mensen bent die snel een beslissing wil nemen en eigenlijk geen tijd heeft om door tientallen lokale juwelierszaken te bladeren, dan is dit artikel iets voor jou.

We geven je een overzicht van trouwringen en geven je een paar tips waar je op moet letten voordat je daadwerkelijk een juwelier binnenstapt. Dit zal u helpen de tijd om te kopen te verkorten en de best mogelijke keuze te maken.

Zeg ja tegen jezelf met de perfecte trouwringen

kies trouwringen correct

Kies het beste edelmetaal voor jou!

Het eerste dat u met uw geliefde moet doen, is het juiste edelmetaal voor u kiezen. Er zijn een paar opties om uit te kiezen:

  • Geel goud – het is een ideale optie voor traditionalisten, maar ook voor mensen met ongewone denkwijzen. De meeste trouwringen zijn gemaakt van dit metaal.
  • wit goud – als je niet van geel goud houdt, kun je wedden op wit goud. Dit kan prachtig gecombineerd worden met een platina verlovingsring.
  • Rose goud – een geweldige keuze voor onconventioneel denkende stellen die zich willen onderscheiden van de massa.
  • platina – een zeer resistent materiaal, dus trouwringen voor de eeuwigheid! Het enige nadeel is dat het een beetje duurder is.
  • zilver – een goedkope optie voor trouwringen. Zilver is ook een edelmetaal, maar het heeft enkele nadelen waarvan u zich bewust moet zijn.

Extra tip: Beknibbel niet op de kwaliteit van de trouwringen. Deze moeten van hoge kwaliteit zijn om door de jaren heen te kunnen weerstaan.

Kies rosé gouden trouwringen

Bepaal de profieldikte van de trouwringen

Als je aandringt op duurzame ringen, kies dan voor ringen die minimaal 1,5 mm breed zijn. Het is mogelijk dat beide ringen even breed zijn. In de regel zijn de trouwringen voor mannen echter iets dikker om goed om hun dikkere vingers te passen en er perfect uit te zien. Zorg er ook voor dat de ringen niet hol zijn. Ook dit is een belangrijk kenmerk voor kwaliteit. Als de trouwringen hol zijn, zijn ze in principe lichter. Dit zou een indicator voor u moeten zijn voor het geval u deze online kiest. Een oriëntatiegewicht dat een goede keuze belooft is minimaal 4 gram per ring of 8 gram voor beide ringen. Dit is vooral belangrijk bij het kiezen van gouden ringen.

Met of zonder steen?

Voor wie van simpele dingen houdt, zijn de klassieke trouwringen zonder stenen meer geschikt. Maar als je van glinsterende stenen houdt of als je de trouwring bij je hebt de verlovingsring wilt combineren, dan is het beter om ringen met diamanten te kiezen. Doe geen concessies aan steenkwaliteit.

eenvoudige en mooie trouwringen

 Het ontwerp

Wat het ontwerp betreft, moet u beslissen of u het liever eenvoudig of met ornamenten en specifieke details wilt. Het belangrijkste is echter dat de ringen beide partners bevallen en dat ze een gemeenschappelijk detail hebben. Hiermee bedoelen we dat, zelfs als je van verschillende ringontwerpen houdt, je een klein detail moet vinden dat de ringen verenigt. Dat kan een gravure zijn of een steen, misschien ook een symbool. Want aan de ring moet je kunnen zien dat je bij elkaar hoort. U kunt ook kiezen tussen gepolijste en matte oppervlakken.

Nu komt de laatste stap bij het kiezen van de trouwringen – handel snel en moedig! Als uw keuze voor trouwringen langzaam verandert in een nachtmerrie en u meer stress dan vreugde bezorgt, handel dan spontaan. Bepaal welke ringen je het mooist vindt en ga door naar het volgende punt in je trouworganisatie.

We willen je nog meer helpen door je te geven toon enkele ringmodellen online. Succes met je keuze en maak je niet druk!

kies de trouwringen en trouwringen op de juiste manier

de juiste trouwringen