Glazen scheidingswanden voor kantoor, praktijk en thuis: wetenswaardigheden en enkele voordelen op een rij

Van kantoorcellen tot badkamerwanden, in de moderne woon-, praktijk- en kantoorinrichting spelen scheidingswanden van glas een grote rol. Een scheidingswand kan worden opgebouwd uit verschillende soorten glas en metalen onderdelen, waardoor deze kan worden aangepast aan specifieke behoeften en voorkeuren. Lees hieronder meer over moderne glazen scheidingswanden…

Glazen scheidingswanden voor kantoor, praktijk en thuis 2

Wat is een glazen wand?

Een glazen scheidingswand is een binnenwandconstructie die voornamelijk uit glas of een glasalternatief bestaat. De glaspanelen worden verbonden met metalen kozijnen, goten en/of beugels om op maat gemaakte, niet-dragende wanden te creëren die kunnen dienen als kantoorwanden, badkamerwanden, glazen wandsystemen en nog veel meer. De glazen scheidingswand is bijzonder populair geworden in de moderne kantoorinrichting en praktijkinrichting en wordt gebruikt in kantoorcabines, vergaderruimten en entrees. Maar ook vasthouden in de woonkamer Scheidingswanden van glas Intrekken – niet alleen als scheidingswand in de badkamer, maar ook als creatieve ontwerpoplossing in een klein appartement of een huis met een open indeling. Buiten is er ook ruimte voor, bijvoorbeeld als terrasscheidingswanden.

Schuifdeur S3000 sym

Glazen wanden zijn daarom veelzijdig en een kenmerk van modern design. Ze kunnen standaard of op maat gemaakt worden. Zo is Glasprofi24 een bedrijf voor hoogwaardige en visueel aantrekkelijke glasproducten dat glazen scheidingswanden vervaardigt naar individuele wensen van de klant. Het bedrijf heeft een eigen slotenmakerij, waar op maat gemaakte roestvrijstalen oplossingen voor glasproducten worden vervaardigd. Vertrouw dus op de experts als u een glazen wand op maat wilt. De kwaliteit is gegarandeerd!

Glazen scheidingswanden voor kantoor, praktijk en thuis Interessante weetjes Glasprofi24

Afbeeldingsbron © Glasprofi24

Wat zijn de voordelen van een glazen wand??

Een glazen wand biedt een aantal voordelen:

  • Met heldere glaspanelen kunt u afzonderlijke gebieden afbakenen zonder het open gevoel van ruimte te beïnvloeden.
  • Er zijn minder verlichtingsarmaturen nodig wanneer natuurlijk licht dat door ramen binnenkomt vrij door een glazen wand kan stromen.
  • Transparante kantoorwanden bevorderen transparantie, communicatie met collega’s en contact met klanten.
  • Kleine huizen en appartementen voelen groter aan in plaats van één rigipswand een heldere glazen wand wordt gebruikt.
  • Glazen wanden besparen ruimte en hebben minder vloeroppervlak nodig dan conventionele constructies.
  • Veel glaswandsystemen kunnen eenvoudig worden verplaatst of verwijderd.
  • Door ondoorzichtig of ondoorzichtig glas te gebruiken, kunt u een praktische of decoratieve scheidingswand creëren die privacy biedt of de onaantrekkelijke kenmerken van een kamer verbergt.
  • Scheidingswanden van glas kunnen worden aangepast aan veel verschillende kamers en ontwerpideeën.
  • Glas is ongevoelig voor vlekken en de gladde, heldere glazen oppervlakken zijn eenvoudig te reinigen en te desinfecteren.

Glazen scheidingswanden voor kantoor, praktijk en thuis Glasprofi24

Afbeeldingsbron © Glasprofi24

Welke soorten glazen wanden en glazen scheidingswanden zijn er??

Scheidingswanden van glas variëren van kleine privacyschermen tot uitgebreide wandsystemen. Ze kunnen worden gemaakt van verschillende soorten glas en kunnen worden ingelijst of frameloos. Bovendien kunnen de grootte en configuratie van de glaspanelen worden aangepast om in veel ontwerpschema’s te passen. Enkele van de meest populaire soorten glazen scheidingswanden zijn glazen panelen, glazen scheidingswanden en glazen wandsystemen.

Glazen scheidingswanden voor kantoor, praktijk en thuis

Hoe worden glazen scheidingswanden schoongemaakt??

Bij het reinigen van uw glazen wanden is het belangrijk om top-down te werken. Dit zorgt ervoor dat er geen strepen op het glas achterblijven en dat er geen vuil water op reeds gereinigde plekken kan druppelen.

Gebruik zuiveringszout en een oude tandenborstel om hardnekkige vlekken op een glazen wand te verwijderen. Een oplossing van witte azijn en gedestilleerd water in gelijke delen kan ook helpen bij vlekken op troebele glazen wanden.

Ook de keuze van een geschikte doek is erg belangrijk. Microvezeldoeken zijn het meest effectief omdat ze de reinigingsvloeistof absorberen en er tegelijkertijd voor zorgen dat er geen strepen op de glaswand achterblijven.

Als uw glazen wanden de neiging hebben om stof op te bouwen, is het ideaal om ze af te vegen met een droge papieren handdoek. Op deze manier kunnen stofophopingen snel en eenvoudig worden verwijderd en blijven er geen strepen achter op het glas.