In het eerste deel van ons artikel over “voorjaarsschoonmaak” hebben we een kader gegeven om dit te plannen. Daarna hebben we de logica uitgelegd en enkele zeer belangrijke verdere aanwijzingen gegeven. Dat zou je ertoe moeten brengen dit onderwerp systematisch te benaderen. Want zo bespaar je energie en moeite. Bovendien bereik je niet alleen effectiviteit, maar ook tevredenheid en vreugde. Voorjaarsschoonmaak is ook erg belangrijk voor de gezondheid van uw gezin.

We gaan nu verder met enkele diepgaande tips. We willen je immers graag motiveren en ondersteunen bij het maken van je eigen plan!

Voorjaarsschoonmaak kan leuk zijn!

voorjaarsschoonmaak kan leuk zijn

Begin met de kelder en bergingen, indien aanwezig

Zulke ruimtes vormen de grootste uitdaging: ze staan ​​meestal vol rommel en onbruikbare dingen om weg te gooien. Je kunt dus beter beginnen zodra je nog voldoende motivatie en kracht hebt.

Topschoonheid is een must in de keuken!

Voorbeeld van een schone keuken

Speciale tips voor de keuken

Voor de keuken moet u geschikte allesreinigers en alcohol- of azijnreinigers gebruiken. Je hebt de tweede nodig voor de bijzonder vuile gebieden. Begin met de gootstenen, kranen, accessoires en de vuile hoeken en ga dan verder met de grote ruimtes.

Verlucht de slaapkamer goed

lucht slaapkamer

Tips voor slaapkamers, woonkamers en andere kamers met matrassen en gestoffeerde meubels

Hier moet je goed ventileren. Haal de matrassen en kussens uit de gestoffeerde meubels. Leg ze indien mogelijk een uurtje in de zon of maak ze uit voorzorg schoon met een stofzuiger. Dit twee keer per jaar doen is essentieel om een ​​gezonde sfeer in huis te behouden.

Je hebt de juiste schoonmaakproducten nodig voor de badkamer

mand vol goed gereedschap

De sanitaire ruimtes

Het strakke uiterlijk van veel huizen wordt verpest door de vieze badkamer. Daarom moet het bijzonder grondig worden schoongemaakt. Begin hier ook met de randen en lastige plekken. Kijk naar de tegels en identificeer de bijzonder vuile gebieden. Meestal zijn dit de voegen en de plekken op de vloer waarop het badkamermeubel staat.

Het volgende dat u moet doen, is het toilet schoonmaken. Gebruik een doek en gooi deze daarna meteen weg. Op de derde plaats komen de douche en RVS armaturen. Alleen dan moet u de muren en de vloer met veel water afvegen. Droog ze goed af. Het water dient u buiten de badkamer af te voeren, bijvoorbeeld in de gracht op het terras. Deze moet je trouwens op het allerlaatste punt schoonmaken. Als je geen terras hebt, is er een alternatief: je kunt het vuile water door de wc spoelen. In dit geval moet u ze op dit moment schoonmaken.

Belangrijk: Maak aan het einde van het proces ook de afvoeren schoon, zodat ze niet verstopt raken met het vuil dat daarna wordt ingegoten.

Voor de badkamer heb je een allesreiniger en azijnreiniger nodig. Gebruik de eerste voor de niet zo vuile en de andere voor de vuilere en verkalkte gebieden. De tegels worden verdeeld met een spons en de tegels worden gedroogd – bij voorkeur met microvezeldoeken. Gebruik een van deze ook om de spiegels schoon te maken. Spuit het eerst in met glasreiniger en veeg het daarna grondig af met de doek.

Wees bijzonder voorzichtig bij het schoonmaken van de ramen

schone ramen

Dit is de beste manier om de ramen schoon te maken

Je moet de ramen eigenlijk in het begin schoonmaken, omdat er veel stof en vuil vanaf valt. Er zijn veel verschillende middelen, maar het beste is om een ​​paar druppels afwasmiddel en een geschikte poetsdoek te gebruiken. Gebruik de juiste extensie voor de hogere vensters. Riskeer nooit uw leven! Helaas gebeuren er nog steeds veel ongelukken op deze manier!

Ook zijn er volop groene reinigingsmiddelen verkrijgbaar

voorjaarsschoonmaakmiddel

Diverse wasmiddelen

Over schoonmaakmiddelen wordt gezegd: minder is meer. Als je regelmatig poetst, heb je geen al te vuile oppervlakken of gebruik je te sterke chemicaliën. Allesreinigers met azijn en alcohol zijn meestal voldoende. Er zijn trouwens heel wat zelfgemaakte, milieuvriendelijke en gezonde alternatieven. Eigenlijk is er geen hardnekkig vuil dat je niet kunt verwijderen met zuiveringszout, citroenzuur en azijn, of combinaties hiervan. Leer er meer over in de volgende video.

Geweldige video over het onderwerp “lenteschoonmaak”

Je hebt een goed doordacht stappenplan en een lijst met schoonmaakbenodigdheden nodig

de-strategie-en-de-middelen-voor-succes

Maak je eigen plan

Wat we zojuist hebben beschreven, zijn de basisprincipes van zuivering. Maar nu moet je dit aanpassen aan je eigen budget. Neem de tijd om met een concreet plan te komen. Dit kunt u doen volgens ons of een vergelijkbaar model. Dit is ook een goede manier om de tijd in te schatten. Geloof ons: met een goede planning bespaar je jezelf een hoop moeite en behaal je veel betere resultaten.

Gekleurde schoonmaakproducten en accessoires verbeteren je humeur!

levendige kleuren zijn een pluspunt

Het is beter om minder, maar goede schoonmaakmiddelen te gebruiken

goed gereedschap meer succes

Neem de tijd en laat de oppervlakken glanzen

maak de oppervlakken schoon

Let op de details voor perfecte resultatende details zijn belangrijk

De badkamer moet stralen van netheid

nette badkamer