De zaak heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw. Het was ook heel lang een uiterst belangrijk statussymbool. De ambachtelijke productie was afgestemd op de behoeften van rijke mensen. Een koffer van topkwaliteit is tegenwoordig een toegankelijke luxe. Om een ​​goede keuze te kunnen maken, moet u zich vooraf goed laten informeren. Is goedkoop een hoogwaardige cabinetrolley gewoon niet. Om de aanschaf van een handbagagekoffer echter echt de moeite waard te maken tegen een hogere prijs, moet aan een aantal belangrijke criteria worden voldaan. Wat zijn deze? Laten we deze vraag samen beantwoorden in de volgende paar regels!

kofferideeën - tips voor reizen naar het buitenland cabin trolley

Kies je liever voor een zachte koffer of een harde koffer?

Het is eigenlijk een mythe dat harde koffers robuuster zijn dan de andere. Het is een illusie vanwege het stoere materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Betrouwbare consumententests bewijzen precies het tegenovergestelde. Met een goede uitwerking is een zachte bagagecabinetrolley net zo betrouwbaar.

Het is dus meer een kwestie van smaak bij welk type koffer jij je prettiger voelt. Het is niet het robuuste materiaal zelf, maar andere details die bepalen of de koffer heel blijft of niet tijdens een lange vlucht. Zeker als het gaat om de koffer die je mee kunt nemen in de cabine, zou een zachte handbagageset een stuk praktischer kunnen zijn. Het zou bijvoorbeeld beter kunnen passen in de daarvoor bestemde opslagruimten.

details voor de reis - mooie cabinetrolley

Voor- en nadelen van de verschillende materialen

De meeste gebruikers zouden waarschijnlijk hun toevlucht nemen tot een trolley met harde schaal. Daarom vertellen we graag meer over de mogelijke materialen voor de uitwerking ervan. Kunststof, aluminium en ABS zijn de goedkopere opties. Toch willen we een dergelijke aankoop afraden, omdat deze fabricagematerialen inmiddels achterhaald en in veel opzichten nadelig zijn. Ofwel zijn de koffers die ervan gemaakt zijn niet zo stevig als ze eruitzien, ofwel zijn ze veel te belastend voor het milieu. Als u een echt moderne en betrouwbare variant voor cabinetrolleys wilt, kies dan voor modellen gemaakt van polycarbonaten. Deze koffers combineren robuust design, uitstraling en lichtgewicht. Dit zal uw reis behoorlijk comfortabel maken!

Cabinewagen - koffer - bagage-ideeën

De details zijn van groot belang

De details van de cabinewagen zijn enerzijds de ritsen en andere mechanismen voor het openen en sluiten. Dan komt het aan op de verborgen vakken en de interne indeling van de koffer in het algemeen. Het gaat tenslotte om de kwaliteit van de materialen, niet alleen aan de buitenkant maar ook aan de binnenkant.

De rits moet gemakkelijk te openen en te sluiten zijn.

Bij het trekken moet je niet het gevoel hebben dat de mechanismen en de stof kunnen scheuren of breken. De interne verdeling moet voor u persoonlijk zinvol zijn. Het gaat niet zozeer om “goed” of “fout”, maar eerder dat het past bij de specifieke gebruiker. Stelt u zich eens voor hoe u uw koffer zou inpakken en of deze interne indeling bij u past of niet. De kwaliteit van de rest van de materialen herken je meestal aan de geur en de details. Als er een chemische geur hangt en je ziet veel te veel loshangende draden, dan spreekt dat van een zeer slechte kwaliteit.

cabinetrolley - mooie reisideeën

Comfort in de cabine

Alles wat tot nu toe gezegd is, geldt zowel voor cabinetrolleys als voor de gebruikelijke koffers. Bij de eerste zijn er echter nog enkele bijzonderheden! Handbagage moet gemakkelijk in of uit de cabine kunnen worden vervoerd. Zorg ervoor dat de afmetingen kloppen en dat u deze koffer gemakkelijk kunt optillen en verwijderen. De vergrendelingsmechanismen moeten ook bijzonder handig zijn. Binnenin moet de indeling heel praktisch zijn, zodat je echt alles kunt meenemen wat je nodig hebt zonder dat het rommelig en rommelig wordt.

cabine trolley man ma raam - reizen

Kies de aanbieder zorgvuldig en kom meer te weten op testwebsites voor consumenten!

We raden de volgende strategie aan bij het kiezen van een cabinewagen. Kies een model volgens de criteria die we hebben gespecificeerd. Doe dan online wat onderzoek voor aanvullende informatie op verschillende consumententestwebsites. Koop ook alleen bij leveranciers die betrouwbaar en vriendelijk advies bieden en die de mogelijkheid hebben om terug te keren.

Voor de rest wensen we je veel veilige en plezierige reizen!