Speel je al met het idee om binnenkort naar Barcelona te gaan en een korte vakantie door te brengen in de prachtige Catalaanse hoofdstad? Zorg ervoor dat je het doet, want het is altijd de moeite waard. Mediterrane flair, gecombineerd met authentieke cultuur en een onmiskenbare, modernistische geest, die voornamelijk voortvloeit uit de talrijke architecturale werken die aan het begin van de 20e eeuw door bekende architecten werden ontworpen en gebouwd. Barcelona is een van die opwindende en charmante steden waar je meteen verliefd op wordt en ze niet snel wilt verlaten, want er is hier gewoon veel te doen en te zien.

organische architectuur casa batllo door gaudi

Een samenspel van genialiteit, magie en originaliteit

Slechts 500 meter van Plaça de Catalunya is een van de mooiste architecturale parels van het modernisme – Casa Batlló. Ze heeft gelijk "Passeig de Gràcia", De prachtige boulevard van Barcelona, ​​waar velen ook gebruik van maken "gouden mijl" wordt genoemd. Uw ingenieuze architect is niemand minder dan de unieke Antoni Gaudí, wiens genialiteit en originaliteit over de hele wereld bekend en geliefd zijn. De vader van het modernisme, de Catalaanse art nouveau, heeft de hele stadsarchitectuur gevormd met zijn fantastische meesterwerken. Deze wekken nog steeds enorme bewondering bij architecten en ontwerpers, maar ook bij amateurs en romantici van over de hele wereld.

Een van zijn grootste overtuigingen: "De originaliteit zit in de terugkeer naar de oorsprong.” Dat is voelbaar in elk detail van zijn gebouw, waar, zoals in de natuur, geen rechte lijnen en rechte hoeken zijn. Casa Batlló is hier misschien wel het beste voorbeeld van, want het is Gaudí’s meest tot de verbeelding sprekende creatie, die voor die tijd als volkomen revolutionair en modernistisch werd beschouwd. Niet voor niets staat het sinds 2005 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en trekt het dagelijks duizenden en duizenden bezoekers.

casa batllo gaudi korte vakantie barcelona

Casa Batlló werd in 1903 gekocht door de rijke Catalaanse textielindustrieel Josep Batlló en tot 1906 volledig gerenoveerd en herbouwd door Gaudí. De kunstenaar liet zich inspireren door de Middellandse Zee en de legende van Sint-Joris, de patroonheilige van Catalonië, en leefde daarbij zijn onbeperkte, creatieve vrijheid uit. Het sprookjesachtige dak, gebouwd in de vorm van een drakenrug, is al van ver te zien. Als je dichterbij komt, zie je zelfs de enige drakenschubben en het kruis, dat staat voor de lans van de heilige. Daarmee versloeg Sint Joris de draak.

antoni gaudi casa batllo dakelementen

Over de hele gevel zijn ook andere onconventionele, architectonische elementen te zien. De zuilen en de terrasleuningen doen denken aan bijvoorbeeld schedels en beenderen die bij de drakenoffers zouden moeten horen. Helemaal bovenaan het dak bevindt zich het dakterras van 300 vierkante meter met zijn vier fraaie schoorstenen, rijkelijk versierd met Trencadís-mozaïeken. Het biedt de bezoeker een adembenemend uitzicht over Barcelona. Geen wonder dat hier zoveel buitenevenementen plaatsvinden.

dakterras casa batllo korte vakantie barcelona

Ervaar Casa Batlló met al je zintuigen

Het legendarische huis is niet alleen makkelijk te bezoeken, het is ook heel spannend om te ervaren. Met behulp van de SmartGuide en augmented reality dompel je jezelf onder in een magische wereld vol verrassingen. Als je wilt, kun je ook veel geheimen uit de geschiedenis van het huis en het leven van de familie Batlló ontdekken in de vorm van een bezoek aan de theatershow, die wordt geportretteerd en verteld door ervaren, charmante acteurs. Als in een historische droom loop je door de grote salon, de maritieme binnenplaats, de drakentrap op en via de organisch gebogen zolder naar het ruime dakterras. Overigens kun je dit jaar al genieten van de Magische Nachten in Casa Batlló van 3 juni tot 3 november. Elke avond vanaf 20.00 uur wordt er livemuziek gespeeld door verschillende getalenteerde bands waarvan het repertoire varieert van flamenco tot jazz en soul tot rumba en salsa.

Profiteer van deze unieke kans en breng jezelf onvergelijkbare ervaringen boven de daken van Barcelona, ​​​​die een modernistisch tintje hebben en je meenemen naar een prachtige, magische wereld.

 casa batllo antoni gaudi meesterwerk binnenplaats

bezoek casa batllo

casa batllo korte vakantie barcelona

gaudi's casa batllo schoorstenen