Fantastische stranden, idyllische eilanden en middeleeuwse steden – dat is Kroatië. Naast zon en strand heeft het eiland aan de Adriatische Zee nog veel meer te bieden, dat jaarlijks enkele duizenden bezoekers trekt. Niet alleen zonaanbidders komen hier aan hun trekken, natuur- en dierenliefhebbers vinden net zoveel te ontdekken als vrienden van een middeleeuwse stadstour.

vakantie-huis-vakantie-in-kroatië-shutterstock_paul-prescott

Tips en trucs voor Kroatië

Vanuit Duitsland is Kroatië zeer goed te bereiken met de auto. De auto is bijzonder geschikt voor gezinnen, omdat er geen gewichtsbeperkingen zijn, zoals in een vliegtuig. Als u echter liever naar een auto vliegt, zijn er talloze vluchten naar bijna elke hoek van Kroatië.

Als je Kroatië hebt gekozen als bad- en strandvakantie, vlieg dan in de zomermaanden. Maar ben je niet afhankelijk van de feestdagen en wil je eens wat anders dan het strand, dan kun je in het laagseizoen vliegen. Door het milde klimaat zijn steden en het landschap ook in de lente of herfst goed te bezoeken.

Hoewel Kroatië al een aantal jaren lid is van de EU, blijft de lokale munteenheid de kuna. Maar nergens is het een probleem om met Duitse creditcards of betaalpassen te betalen. In hotels of bij geldautomaten kan ook zonder problemen geld worden opgenomen. Kijk voor meer reisinformatie op de website van Buitenlandse Zaken.

vakantie-huis-vakantie-in-kroatië-shutterstock_tartalja

Vakantie in een vakantiehuis

Een vakantiehuis is zowel geschikt voor het hele gezin als voor stellen. Huizen bieden natuurlijk een bijzonder pluspunt op het gebied van rust en ontspanning. In tegenstelling tot hotels is de omgeving meestal niet zo druk als in toeristische gebieden en verschilt de inrichting van de kamers niet significant van die van een hotel. Bestaande zwembaden of terrassen horen bij het vakantiehuis zonder deze met anderen te hoeven delen.

Woningen bieden ook een grotere mate van flexibiliteit. Ontbijt en diner zijn niet beperkt in de tijd en u kunt zelf bepalen of u liever gaat winkelen op de lokale markt of geniet van regionale specialiteiten in een klein restaurant. Boodschappen doen buiten de grootstedelijke gebieden is in Kroatië ook goedkoper dan in Duitsland en natuurlijk ook dan in de dure omgeving van een hotel.

Voor velen is de prijs cruciaal. Vooral gezinnen kunnen besparen op een vakantiehuis, omdat ze niet meerdere hotelkamers hoeven te boeken. Je hebt meer vrijheid en meer privacy. Hoewel de kosten van ontbijt en diner al in de prijs van hotels zijn inbegrepen, bepaal je als self-cateraar zelf hoeveel en waarvoor je geld wilt uitgeven zonder vast te zitten aan een schema – natuurlijk erg belangrijk voor geplande excursies. Omdat: je het land en de mensen alleen buiten een hotel leert kennen.

Of het nu een huis aan de kust is of in een kleine stad, of het nu met een zwembad of een terras is – bij Croconnect er is een grote keuze aan vakantiehuizen die geboekt kunnen worden.

vakantie-huis-vakantie-in-kroatië-shutterstock_igartist-79

Ontdek Kroatië

Kroatië biedt een divers programma voor toeristen. Een overzicht van hoe u Kroatië zelf kunt ontdekken, vindt u op kroatië.hr. Dit zijn de meest interessante bestemmingen voor natuur-, dieren- en cultuurliefhebbers:

Plitvice Meren

De 16 meren van het Unesco Wereldnatuurerfgoed strekken zich uit over een oppervlakte van 300m². Het unieke natuurverschijnsel was het decor voor de bekende Winnetou-films en gaat vervolgens over in het 20.000 hectare grote nationale park, dat met zijn prachtige paden uitnodigt tot wandelen. Het is ook de thuisbasis van tal van zeldzame dieren zoals wolven, lynxen en bruine beren.

Dubrovnik

De “Parel van de Adriatische Zee” biedt bezoekers een gevarieerd programma uit verschillende tijdperken. In deze stad vormen de barok, de renaissance en de middeleeuwen samen een harmonieus totaalbeeld. De voormalige handelspost is omheind door een oude stadsmuur met uitzicht op zee.

Kornati eilanden

De archipel, die uit 152 eilanden bestaat, staat bekend om zijn rijke flora en fauna. Duizenden avontuurlijke mensen worden aangetrokken door de eenzame baaien en steile kliffen. Maar het is ook een paradijs voor duikers en liefhebbers van de onderwaterwereld.

Afbeeldingsrechten:

Afbeelding 1: shutterstock_paul-prescott

Afbeelding 2: shutterstock_tartalja

Afbeelding 3: shutterstock_igartist-79