Sobne rastline in hišni ljubljenčki. Kako zaščititi rastline in cvetje pred živalmi

Zelo pogosto ljubezen do narave združuje ljubezen do živali in ljubezen do rastlin. In v praksi je lahko kombiniranje sobnih rastlin v stanovanju s hišnimi ljubljenčki precej težko. Skrbeti morate za enega in drugega, še vedno pa gre več predstavnikom flore..

Mačke in psi, ki jih najpogosteje prižgejo ljubitelji živali, lahko naredijo veliko neprijetnih stvari, povezanih z sobnimi rastlinami. S svojimi tacami lahko kopljejo luknje v cvetlični zemlji, grizejo in grizejo liste in cvetove rastlin. In pogosto se zgodi, da lahko v procesu aktivne rekreacije po nesreči zataknejo posodo z rastlino in jo razbijejo. Če sta posoda in cvet velika, lahko mačka površino zemlje uporabi kot posteljo, deblo rastline pa kot napravo za ostrenje krempljev.

Lahko ga dobijo tudi živali. Konec koncev, z uporabo rastlinskih listov kot poslastice se lahko zastrupite in resno poškodujete svoje zdravje. Glede na vse te posledice je treba skrbno pretehtati, kam postaviti sobne rože in katero mesto bo varno za hišne ljubljenčke. Konec koncev je povsem realno združiti ti dve človeški navezanosti v stanovanju. Živali in rastline bodo lahko sobivale na istem življenjskem prostoru mirno in brez posledic za vse.

Kar zadeva rastline, jih je treba postaviti na razdaljo izven dosega živali. To so lahko stenske police, viseče posode za rože, visoka, stabilna stojala, trdno pritrjena na steno ali tla. To še posebej velja za tiste sobne rože, ki predstavljajo vsaj najmanjšo nevarnost za zdravje hišnih ljubljenčkov..

Da pa bodo rastline pozitivno vplivale na hišne ljubljenčke, zlasti na mačke, jim lahko vzgojite posebno travo in postavite cvetlične lončke blizu njihovega habitata. Takšne rastline (na primer žita) pomagajo mačkam očistiti želodec iz volnenih vlaken, ki vstopijo vanje, ko jim ližejo dlako..

Nasveti za zaščito sobnih rastlin pred živalmi

Nasveti za zaščito sobnih rastlin pred živalmi

Obstaja veliko uporabnih preverjenih nasvetov, ki bodo pomagali prestrašiti živali stran od sobnega cvetja. Najučinkovitejše zdravilo je vonj, ki ga mačke ne marajo. Zakaj mačke, ker se je s psi lažje pogajati.

Vonj – repeller lahko kupite v obliki posebnega pršila za stanovanjske prostore ali pa uporabite ljudska zdravila. Mačke ne marajo vonja rdeče mlete paprike, ki jo lahko damo v majhne posodice v bližini sobnih rastlin, pa tudi vonja po drgnjenju alkohola. Lahko ga navlažimo z majhnimi koščki vate. Vonj po alkoholu ostane še dolgo časa, ko se vata posuši.

Lupine različnih agrumov – limone, pomaranče, mandarine bodo služile kot dober odvračilni učinek za mačke in pse. Res je, da sušilne skorje izgubijo učinek, svežo lupino boste morali ves čas polagati..

Če se resno lotite vprašanja varnosti hišnih ljubljenčkov in sobnih rastlin, potem so lahko v isti hiši brez škode zase in za ljudi..