Tattoo leeuw mandala onderarm vrouw

Een tattoo-motief dat lange tijd voorbehouden was aan mannen, maar nu ook steeds meer aan populariteit wint bij vrouwen, is de leeuw. In deze post zullen we de symboliek van de leeuwentatoeage uitleggen en je ook enkele originele ontwerpideeën voor beide geslachten geven waar je inspiratie uit kunt putten. We hopen dat je de onderstaande suggesties leuk vindt en we hopen dat je ze met plezier leest!

Tattoo leeuw – stijlvolle ideeën voor mannen en vrouwen

Tattoo leeuw aquarel prachtige look

Leeuw realistisch tatoeëren

Zoals alle dierentatoeages symboliseert de leeuwentatoeage de typische kenmerken van de leeuw – kracht, moed, trots. En als het op design aankomt, zijn de keuzemogelijkheden echt enorm. Door de schaduwwerking en het gedetailleerde werk worden leeuwentatoeages meestal ontworpen als grote en opvallende tatoeages – om deze reden is het motief moeilijker te combineren met andere, maar het is niet onmogelijk. De leeuwentattoo met 3D-effect kan er bijzonder realistisch uitzien, of imponeren met een superstijlvolle en moderne look als je kiest voor een abstracte weergave met geometrische vormen. De aquarel leeuwen tatoeages zien er echt geweldig en romantisch uit – dit idee is gewoon perfect voor de dames! Ofwel de hele leeuw of alleen zijn kop kan worden getoond – het is een kwestie van smaak. Soms worden de leeuwentatoeages ook afgebeeld met een kroon – de leeuw is onder andere ook de koning van dieren!

De leeuwentattoo als symbool van moed, trots en kracht

Tattoo leeuw vier ontwerpen

Leeuw onderarm tatoeëren

Tattoo leeuw klok

Tattoo leeuw duif bovenarm

Het is geen toeval dat de leeuw een van de meest gevreesde dieren op onze planeet is – hij is krachtig, zeer snel en bijzonder intelligent – eigenschappen die hem tot de toppredator in het dierenrijk maken. De leeuwentatoeages worden vaak gezien als een geluksbrenger die de drager enkele eigenschappen van het gevaarlijke dier zal geven – daarom zijn dit soort tatoeages vooral populair bij mannen. Voor de dames zijn de leeuwentattoos ook een goede keuze omdat ze een andere betekenis hebben. In principe staat de leeuw symbool voor:

 • kracht
 • moed
 • puurheid
 • loyaliteit
 • eerlijkheid
 • Edele
 • bescherming
 • Gezag
 • Trots
 • vrijheid
 • wijsheid
 • onafhankelijkheid
 • Royalty

Lees de betekenissen zorgvuldig om er zeker van te zijn dat de leeuw het juiste tattoo-thema voor jou is. Elke tatoeage kan natuurlijk worden gepersonaliseerd door deze te combineren met een schrift, datum of andere motieven naar keuze. Bovenal is Tattoo Leo geschikt voor sterke, vrijheidslievende persoonlijkheden die eerlijkheid en loyaliteit het meest waarderen in vriendschaps- en familierelaties. De tatoeage is een geschikte keuze voor jou, zelfs als je sterrenbeeld Leeuw is – de dierenriem-tatoeages worden tegenwoordig steeds populairder! De leeuw is ook een belangrijk symbool in vreemde culturen, en hieronder staan ​​enkele interessante feiten erover.

Leeuw tatoeage: welke betekenissen heeft het symbool in vreemde culturen?

Leeuw terug tatoeëren

Tattoo leeuw sjabloon

Tattoo leeuw sjabloon gestileerd

De leeuw is afgebeeld sinds het stenen tijdperk en in de oudheid was hij wijdverbreid als een symbool van onverschrokkenheid en kracht in het hele Middellandse Zeegebied. De leeuw is zelfs te vinden in de Bijbel en christelijke iconografie (vaak met vleugels), en in het oude Egypte worden sommige farao’s afgebeeld met leeuwenkoppen. Leeuwen werden ook vereerd als heilige dieren in Babylon, Assyrië, China en Japan, en aangezien ze worden beschouwd als een symbool van macht, maken ze vandaag de dag nog steeds deel uit van de wapenschilden van tal van landen. Hieronder geven we je enkele geweldige ideeën voor leeuwentatoeages waar je inspiratie uit kunt halen voor je eigen tatoeage!

Tattoo leeuw – abstracte illustratie

Tattoo leeuw abstracte originele look

Leeuwentatoeages zijn vooral populair bij mannen

Tattoo leeuw tijger borst bovenarm

Leeuwentattoos zijn er in een breed scala aan kleuren en ontwerpen waaruit u kunt kiezen

Leeuw tatoeëren 3 geweldige ontwerpen

Prachtig tattoo-idee voor mensen voor wie familie het belangrijkst is

Tattoo leeuwenfamilie origineel idee

Tattoo leeuw – geweldig idee voor geliefden

Tattoo leeuwenvingers getrouwd stel

Leeuwentatoeages zijn ook geweldige keuzes voor de dames

Tattoo leeuw vrouw onderbeen

Leeuwentattoo – super elegante, gestileerde weergave

Tattoo leeuw geometrisch stijlvolle look

Tattoo leeuw – geometrisch ontwerp voor mannen

Tattoo leeuw geometrische aquarel

Grote leeuwentattoo op de bovenarm

Tattoo leeuw bovenarm man

Tattoo leeuw groot lettertype terug

Tattoo leeuw sjabloon klein abstract

Leeuw tatoeëren met kroonsjabloon

Combineer tattoo leeuw met mandala

Tattoo leeuw ontwerpideeën man

Tattoo leeuw man origineel ontwerp

Leeuw muis tatoeëren geweldig idee

Tattoo leeuw met kroon en belettering

Tattoo leeuw bovenarm originele look

Tattoo leeuw bovenarm schouder

Leeuwendij tatoeëren

Leeuwenpaar tatoeëren

Tattoo leeuw borst roos

Leeuw tatoeage geometrisch gestileerd

Tattoo leeuw gestileerde edelstenen

Tattoo leeuw gestileerde onderarm

Tattoo leeuw aquarel man