Voortuin ontwerp origineel idee

Het succesvol ontwerpen van de voortuin lijkt een gemakkelijke opgave. Maar als je aan de slag gaat, merk je dat dit vaak niet het geval is. Daar zijn twee redenen voor: aan de ene kant is de voortuin als een visitekaartje voor het huis. Het is het eerste wat willekeurige voorbijgangers en uw gasten zien voordat ze uw appartement betreden. Daar staat tegenover dat de oppervlakte voor de woning vaak maar enkele vierkante meters is. Daarom heb je niet de mogelijkheid om alle creatieve ideeën die in je opkomen te realiseren. In dit bericht geven we je enkele suggesties en tips om je voortuin een stijlvolle uitstraling te geven. Laat je inspireren!

Ontwerp van de voortuin eenvoudig gemaakt: hoe doe je dat??

Ontwerp voortuin indrukwekkende uitstraling

Ontwerp van de voortuin hoe het te doen

Zet een kleine zithoek in de voortuin

Kleine bloemperken in de voortuin

Voortuin ontwerp groenblijvende haag

Voortuin ontwerp grind buxus

Voortuin ontwerp grind Japanse stijl origineel

Voortuin toegangsdeur grind

Zoals eerder uitgelegd, kan het front-end ontwerp een verrassend veeleisende taak blijken te zijn. Het belangrijkste is eigenlijk om de beschikbare ruimte zo verstandig mogelijk te gebruiken en de plantensoorten zorgvuldig te kiezen. De tuin mag niet te kaal of te “overbelast” lijken. Streef ernaar om een ​​harmonieus, vrolijk en levendig totaalbeeld te creëren dat in het oog springt. Het groene landschap moet ook in harmonie zijn met de gevel van het huis. De duidelijke ordening en de scheiding van de afzonderlijke ruimtes van elkaar zorgen voor een stijlvolle uitstraling. En hoe bereik je het gewenste resultaat? Lees verder om het antwoord te vinden!

Het geheim van een succesvol voortuinontwerp: plan, plan, plan

Voortuin design tuinpad groenblijvende haag

Voortuin design grind buxus minimalistisch

Voortuin ontwerp gazon bomen haag

Voortuin ontwerp gazon steen grind

Voortuinontwerp krijgt een harmonieus totaalbeeld

Ontwerp van de voortuin brengt bloembedden van grind naar voren

Ontwerp voor de voortuin in Japanse stijl

Maak van de voortuin een groene oase

De stijlvolle inrichting van de voortuin vereist eigenlijk alleen een goede planning. Als je een duidelijk concept hebt voordat je aan de slag gaat, krijg je ongetwijfeld het gewenste resultaat! We raden u aan van tevoren een schema te tekenen – dit geeft u een nauwkeurig visueel beeld van uw wensen. Dit maakt het veel gemakkelijker om de benodigde oppervlakte te berekenen. Naast beplanting en aanleg van tuinpaden kan er ook extra ruimte nodig zijn voor vuilnisbakken en fietsen of voor een buitenbank. Al deze zaken moeten zorgvuldig worden overwogen voordat u begint met plannen.

Selecteer plantensoorten voor de voortuin

Voortuin ontwerp bomen groot gazon

Voortuin ontwerp klein gebied indrukwekkend

Voortuin design planten lavendel

Voortuin ontwerp origineel idee

Voortuin ontwerp tuinpad struiken

Plantensoorten voortuin hortensia's

Voortuin bloemenstruiken prachtige uitstraling

Kies voortuin design planttypes

Idealiter zou uw voortuin het hele jaar door groen en mooi moeten zijn. Houd hier ook rekening mee bij het kiezen van de soorten planten. We raden je aan om te kiezen voor groenblijvende planten zoals rododendron, buxus of hulst. Een groenblijvende haag zorgt voor privacy en geeft uw tuin ook een mooie uitstraling. Kies daarnaast geschikte lente-, zomer- en herfstbloemen – sneeuwklokjes, narcissen, hyacinten, tulpen, pioenrozen, rozen, chrysanten en alle andere soorten bloemen die je maar kunt bedenken. De tuin ziet er elk seizoen prachtig uit en is een eyecatcher!

Breng afwisseling in het tuinlandschap

Ontwerpideeën en suggesties voor de voortuin

Voortuinen maken bloemperken stijlvol

Ontwerp de voortuin met grind voor een prachtige uitstraling

Voortuin privacyscherm schanskorfomheining

Ontwerp de voortuin volgens Feng Shui

Originele voortuin met fontein

Handige tips planten in de voortuin

Selecteer plantensoorten terras

Om ervoor te zorgen dat het tuinlandschap er gevarieerd uitziet, kiest u soorten van verschillende hoogtes – decoratieve bomen, bloeiende struiken, bloemen en grassen. Deze moeten elkaar niet drukken in het bed, maar er harmonieus uitzien – dit is de enige manier om een ​​stijlvol totaalbeeld te krijgen. De afbakening van de afzonderlijke gebieden van elkaar, maar ook van de straat, spelen ook een zeer belangrijke rol.

Stem de voortuin af op de gevel van het huis

Voortuin ontwerp dromerige look

Voortuin design huis in het land prachtige uitstraling

Voortuin design modern terras hoog hekwerk

Stem het ontwerp van de voortuin af op de gevel van het huis

Voortuin design plantensoorten van verschillende hoogtes

Voortuin design terras groene oase

Het ontwerp van de voortuin afstemmen op de gevel van het huis is een geweldig idee

Voortuin ontwerp moderne bloembedden

En last but not least: de voortuin moet ook passen bij de gevel van het huis. Een prachtige tuin met veel bloemen past perfect bij een oud huis op het platteland. Voor een eigentijdse, moderne gevel kan een tuin in Japanse of minimalistische stijl de beste keuze zijn. Er is orde en duidelijke lijnen die het tuinlandschap een specifieke structuur geven. Je mag natuurlijk niet zonder speelse accenten. U vindt meer tips voor het ontwerpen van een minimalistische voortuin, evenals veel handige voorbeelden hier. De minimalistische stijl is eigenlijk ook een zeer goede keuze voor kleine voortuinen. In dit geval geldt het principe: less is more! We hopen dat onze ideeën en voorbeelden u zullen inspireren, en we wensen u veel plezier bij het ontwerpen van uw voortuin!