Bloeiende bloemen achtertuin groenBloeiende bloemen

Het bedrijf RHS Chelsea Flower Show werd in mei 2013 100. Maar wat kun je eigenlijk voor jezelf uit deze ideeën halen??

Niet op zoek naar designtuinen? Veel mensen niet. En toch worden de ontwerpen in parken, restaurants, officiële tuinen sterk beïnvloed door het werk van dergelijke bedrijven.

Dus we nemen de nieuwe tendensen op de een of andere manier waar!

Daarom is het soms de moeite waard om direct uit de bron te putten. Het is om deze reden dat we vandaag voor dit bericht hebben gekozen.

De kleine tuinen zijn geen gemakkelijke opgave voor het ontwerp, ze kunnen al snel te druk en slordig overkomen. De representatieve tuinen dienen zeer gestructureerd en netjes te zijn.

De tuin is erg klein – 9 bij 9 meter. In dergelijke omstandigheden is praktisch ontwerp essentieel.

De strakke lijnen zijn erg belangrijk. Alles is ontworpen rond een rechthoekige constructie.

Geweldige paarse planten

Bloeiende bloemen achtertuin groene beplanting

Vorm gesneden ballen

De tropische ballen worden door dit bedrijf meestal gemaakt van buxushout. U kunt ook uw eigen buxus kweken. Dit is waarschijnlijk het goedkopere idee, omdat de planten die zijn gegroeid gewoon te duur zijn.

De groenblijvende heckerkers op deze foto is ook een prachtig alternatief. Het heeft struikachtige kamperfoelie.

Planten sieren de tuin

Bloeiende bloemen achtertuin groene beplanting

Dit is een beetje meer ongebreideld dan de bush-boom. Het heeft meer snoei nodig in het groeiseizoen. Voor sommige mensen kan dit een probleem zijn.

De gesneden groenblijvende structuur geeft het geheel structuur

Bloemen planten achtertuin groen

“Nieuwe Engelse” stijl

Hier hebben we een lage plantenrand. De gesneden groenblijvende structuur geeft het geheel structuur. In de aanloop groeien gras, sierplanten, kleine heesters en kruiden. Ze voegen veel kleur toe in het hoofdseizoen.

Gras, sierplanten, kleine heesters

Plant bloeiende bloemen groen

Buxusbomen in wolken gesneden

Een van de buxusbomen op deze foto heeft weer mogen groeien volgens zijn natuurlijke structuur. Daarna werd het terug in de vorm van een wolk geknipt met behulp van de methode van de Belgische ontwerper Jacques Wirtz.

Voor deze heeft men vooral het vocht van de schaduwrijke plek geplant, genietend van de hosta’s. Deze werden gemengd met verschillende grassoorten en zo werd de maximale dichtheid en het volume van de constructie bereikt.

Maak een watersysteem

Bloeiende bloemen planten achtertuin

Watersystemen

De meeste tuinen hebben een soort watersysteem. De laatste jaren zijn ze steeds formeler geworden en doen ze het zonder planten. Hun belangrijkste functie is om de natuur in de omgeving te weerspiegelen.

In dit geval zien we een smalle groef. Ze snijden door het dakterras en leiden het water naar een eenvoudig houten bassin. Zijn functie is niet louter decoratief. Dankzij de breedte kunnen de dieren ervan drinken. Je kunt de flessen hier nog koelen.

Geweldige paarse planten in de achtertuin

Bloeiende bloemen achtertuin groene planten paars

Iris

Dit is al heel lang een zeer populaire plant. Het is het beste om ze in groepen te planten. Vooral in de vroege zomer zijn de bloemen mooi, maar daarna gaan ze vele maanden mee. Het effect van hun architecturale bladeren is bijzonder mooi.

In deze illustraties zijn ze langs de zijkanten van het dakterras geplaatst. Ze zorgen voor een vlotte overgang tussen het dak en het terras.

De blauwe kleur weerspiegelt de diepblauwe kleur van de lucht.

Deze levendige rode planten zorgen voor een boeiende indruk

Bloeiende bloemen achtertuin groene planten rood paars

Explosie van kleuren

Zodra de iris niet meer bloeit, kan zijn plaats door anderen worden ingenomen. Op de foto hierboven maken de buxusbomen, het weelderige groen in Engelse stijl en de felrode planten een boeiende indruk.

Een weelderige omgeving

Bloeiende bloemen achtertuin buitenkant

Groene muur

De meeste tuinontwerpers laten de muren zelden kaal. Ze hebben zelden een voldoende effect. De hoge muren aan weerszijden van de tuin zijn in dit specifieke geval een groot voordeel.

Struiken en klimplanten aan de muur creëren een gevoel van privacy en laten de kleinere tuinen breder lijken.

In dit geval zijn de groenblijvende Clemantis en de bergclematissen op de muren geplant. In de zomer knokt de duizendknoop met zijn witte bloemen zich hier ook doorheen.

Twee andere Chelsea-ideeën hebben de eigenaar van deze tuin in het bijzonder geïnspireerd. Hij realiseerde zijn ideeën in de vorm van enkele kussengesneden buxusplanten. Deze werden gemaakt door Robert Myers in zijn Brewin Dolphin-tuin. Hoe kom je daar aan? De ballen waren door de vorst vernietigd en daarna moesten de uiteinden worden afgesneden. Zo heb je deze vorm gekregen.

Robert Myers gebruikte ook de puntige witte kervelbladeren. Ze vormen een belangrijk onderdeel van hun collectie inheemse Engelse planten. Christopher Bradley-Hole heeft in plaats daarvan gekozen voor het Radiant Broad-zaad in zijn dagtuin.

Dit artikel zou u nieuwe ideeën voor uw tuin moeten geven en de voordelen illustreren van het leren kennen van een aantal bekende tuinbouwbedrijven. Kijk eens rond en kijk welk bedrijf in jouw regio de mooiste designs aanbiedt. Veel plezier met het ontwerpen van je eigen groene paradijs!