ideeën voor tuinontwerp achtertuin tuinideeën tafel

Tuinontwerpideeën – tuinieren voor gelukkige kinderen

De beste plekken om creativiteit en ondernemerschap te ontwikkelen zijn de hoekjes die volwassenen het meest waarderen in de landschappen. Hoewel dit ook plaatsen zijn die vol gevaren en onverwachte situaties zijn, is het op deze plaatsen dat de echte menselijke natuur zich ontwikkelt.

Op zulke plekken kunnen de kinderen hun verbinding met de natuur onderzoeken en ontdekken wie ze werkelijk zijn.

Kent u het boek van Richard Louv “Het laatste kind in het bos?”. Dit werk is gebaseerd op de theorie dat de kinderen minder buiten spelen en daardoor minder creatief en zelfverzekerd zijn. Dit maakt het voor jou moeilijker om buiten de gegeven kaders te denken en goed te communiceren met andere mensen. Er werden ook andere negatieve psychologische kenmerken geïdentificeerd.

Kinderen hebben behoefte aan ongestructureerd spel in de natuur. Je hebt activiteiten nodig in een vrije omgeving die de geest van de wildernis en vrijheid in zijn karakter omvat.

Nu kun je jezelf logisch afvragen: hoe kunnen we een gezonde ruimte creëren voor de ontwikkeling van onze zintuigen in het landschap?

1. Creëer een mystieke uitstraling door een toespeling op een bepaalde sfeer te creëren

ideeën voor tuinontwerp achtertuin tuinideeën pad berk

Wendingen en bochten, verborgen paden, onthullende lanen, hoeken die bedekt zijn met kruiden. Dit zijn plekken die bedoeld zijn voor zelfstandig denken en onderzoeken. Waar leidt dit pad naartoe? Wat is er buiten die grens? Waar kan ik me verstoppen zodat niemand me kan vinden?

2. Zorg voor verschillende texturen en geuren

ideeën voor tuinontwerp achtertuin tuinideeën plant weg

Hoe meer kleur en variatie, hoe meer kinderen worden aangemoedigd om relaties aan te gaan en te onderzoeken.

Plant lavendel, munt en diverse blaadjes en een gigantische hysopplant precies op de hoeken van de paden zodat de kinderen er tegenaan kunnen lopen. Zet er ook gras tussen – zowel laag als hoog. Kies ook voor kleine en grote bladeren.

Zoek naar stekelige bloemen, zoals liatris en grote zonnebloemen. Plant hoge en lage bloemen.

3. Maak lawaai

ideeën voor tuinontwerp achtertuin tuinideeën vijverstenen

Denk aan een borrelende fontein of kabbelende rivier. Deze trekken mensen de tuin in en leiden ze naar buiten. Wie houdt er niet van om naar het water te kijken en het aan te raken? Het is de basis van het leven.

Breng een paar lokale kikkers binnen en je hebt alles praktisch klaar!

Ik las ergens dat de eerste situatie waarin we een sensuele ervaring hadden bepalend is voor toekomstige associaties. Dus als je op zondagmiddag voor het eerst in je leven verse kruiden in de tuin van je ouders rook, dan associeer je deze geur altijd onbewust met de sfeer van toen.

Hetzelfde geldt voor alle zintuiglijke ervaringen. Denk goed na over welke krachtige zintuiglijke ervaring je in je leven hebt gehad!

4. Creëer een zithoek in de buitenlucht

tuinontwerpideeën achtertuin tuinideeën bankje

De beste plek om in de natuur te zitten is in het gras, op de vuile vloer. De op één na beste plek is op een gezellige plek in het landschap. Zet banken op afgelegen plekken of op plekken met een weids uitzicht.

Creëer een ruimte die goed is voor zelfreflectie, waar je graag verhalen in je dagboek schrijft en ontspant door je op het heden te concentreren.

5. Voeg stenen toe

ideeën voor tuinontwerp achtertuin tuinideeën kiezelpad

Wie speelt er niet graag met stenen? De hoeken kunnen zacht zijn als huid of scherp als tanden. Schuur ze op en verander ze in een beetje tuinkunst.

Bouw hekken

Bouw droge kanalen in de bodem zodat er meer water door de tuin kan komen. Rotsen zijn fantastisch!

6. Creëer het onverwachte

ideeën voor tuinontwerp achtertuin tuinideeën omheining decoratie

Creëer unieke faciliteiten met behulp van de kunst van verticale tuinen. Een prachtig voorbeeld hiervan zie je hier op de foto. Waar je ook verrassingen in het landschap verbergt, schep de voorwaarden voor het ontstaan ​​van hoge verwachtingen en het kritisch bevragen van vaste voorwaarden. Ik denk dat elke landschapsontwerper een dergelijke situatie zal waarderen.

7. Verwelkom de natuur

ideeën voor tuinontwerp achtertuin tuinideeën vlinders

Alle hierboven beschreven maatregelen zullen ertoe bijdragen dat dieren in het wild zich welkom voelen in deze omgeving. De rotsen, het water, de beschutte en verrassende plekjes maar ook de uitbundige tuininrichting met diverse planten en bijzondere bloemen dragen hieraan bij..

Door te kiezen voor lokale soorten bloemen en planten, bevordert u ook het goed functioneren van de voedselketens voor vogels en insecten. Vermijd het spuiten van chemicaliën en pesticiden. Dit beschermt u en uw kinderen, evenals dieren in het wild.

Innerlijk willen we vooral zijn waar onze kinderen zijn. Ik bedoel het bos en niet de zorgvuldig aangelegde lanen en gazons. Daar kunnen we ons verbinden met onze oorspronkelijke natuur en sociale normen vergeten.

Tuinontwerpideeën – geniet van de schoonheid van de natuur

tuinontwerpideeën achtertuin tuinideeën

We zoeken een landschap vol afstand, intriges en mysterie, vol elementen die onze vijf zintuigen aanspreken. Zo kunnen onontdekte aspecten van ons eigen wezen in de wereld komen.

Als je de natuur met jongere ogen ziet, dan creëer je een gezondere sfeer voor de kleintjes, wat ook voor hen spannend is.