De wandfontein is al eeuwenlang een van de meest exclusieve tuindecoraties en geeft de buitenruimte een buitengewoon natuurlijke flair. De originele look is een mix van stoere motieven en watertechniek en zorgt voor een levendige sfeer buiten in de tuin. In dit artikel presenteert onze redactie graag de actuele ontwerpen voor dit jaar. We laten u zien op welke punten u moet letten bij het kiezen van de juiste wandfontein.

De unieke look versterkt elke gevel op een positieve manier

muur fontein koper ideeën ontwerp

De juiste muurfontein kiezen

De muurfontein in de tuin is een van de beste decoratieve stukken in de buitenruimte. Het biedt een elegante combinatie van een geweldige uitstraling en een levendige sfeer. De juiste keuze voor wandfontein hangt van veel factoren af ​​en de belangrijkste laten we u graag zien. In de regel heeft u de keuze tussen een vrijstaande en vast gemonteerde constructie.

  • Vrijstaande wandfontein – Bijna geen ander decoratief stuk in de tuin weegt zo veel als deze. Juist daarom kiezen steeds meer tuinbezitters voor vrijstaande constructie. Vanwege het gewicht is het meestal niet aan te raden om voor wandmontage te plannen. Deze flexibele oplossing kan overal worden geplaatst en is ideaal voor huurders – eenvoudig te verplaatsen en zonder gaten te boren.

Vrijstaande wandfonteinen kunnen op elk moment worden verplaatst. Een slim idee

coole muurfonteinontwerpen

  • Vaste wandfontein – Het plaatsen van een vaste wandfontein op uw gevel dient professioneel gepland te worden. Dit inrichtingsidee is zonder voorkennis moeilijk te realiseren. Eerst en vooral is het nivelleren van de put. Dit omvat ook de bevestiging aan de gevel. De voldoende grote en diepe boorgaten zorgen voor optimale stabiliteit.

Leg grote nadruk op stabiele bevestiging.

muur fontein coole ideeën muur

Wandfonteinen tonen een verscheidenheid aan ontwerpen

De grote keuze aan wandfonteinen biedt vooral een klassieke uitstraling en verrijkt de tuin. De stijlvolle vormgeving bepaalt de uitstraling van het gehele tuinontwerp. Om deze reden is het belangrijk om de juiste fontein te kiezen. Bovenal moet dit waterelement een aanvulling zijn op uw tuinontwerp en goed combineren met de andere componenten in de buitenruimte.

Wandfontein als aanvulling op tuininrichting – Kent u het gevoel wanneer het tuinontwerp er niet compleet uitziet? Op dit moment heeft u een wandfontein nodig die als een aanvulling wordt beschouwd. Dit betekent niet dat de optiek nieuwsgierige blikken van ver moet aantrekken, integendeel. De klassieke modellen van natuursteen, marmer en beton zijn een mooie aanvulling op de algemene uitstraling buiten. Deze klassieke ontwerpen zijn verrijkt met verschillende kleine decoratieve elementen en motieven.

Kies een ontwerp met klassieke motieven zoals schelpen

ideeën voor muurfonteinen

Blikvanger in de tuin – tuinbezitters willen altijd een decoratief item dat daar als absolute blikvanger dient. In dit geval raden we de stijlvolle en moderne ontwerpen aan. Deze producten zijn heel anders dan de traditionele modellen, omdat ze zijn ontworpen met een groot aantal moderniseringen. Een coole feature is het geluidseffect van de muurfontein. Interessante geluiden komen uit het geïntegreerde geluidssysteem en zijn van ver te horen. Ze zorgen voor pure ontspanning en volledige ontspanning.

De stijlvolle designs zorgen voor een prachtige uitstraling, doordat de constructie bijzonder modern is

muur fontein moderne constructie

In onze fotogalerij vind je een mix van leuke ideeën. De nieuwste en meest actuele trends voor wandfonteinen zijn voor elke smaak te ontdekken. Gebruik de individuele ideeën als inspiratie en voeg snel positieve waarde toe aan uw tuinontwerp!

De natuursteen look is goed te combineren met bijna alle componenten in de tuin

ontwerptips voor muurfonteinen

Gebruik deze decoratieve stukken slim

muur fontein ideeën koper ontwerp

De nieuwe eyecatcher in de tuin? Zeker ja!

wandfontein met motieven

Vaste constructies moeten zeer zorgvuldig worden gepland

muur fontein schelpen motieven

Leeuwenmotieven als sculpturen behoren tot de klassieke ontwerpen

muur fontein tuin leeuw

Minimalistische constructies worden beschouwd als de perfecte aanvulling op de buitenruimte

  muurfontein in coole vorm

Hoe groter de muurfontein, hoe eleganter het tuinontwerp eruit zal zien

wandfontein buiten conceptontwerp

wandfontein cool optiek ontwerp

waterornamenten voor achtertuin kenmerken muurelementen zeeg met muurfontein buitenrenovatie

wandfontein in zwart

muur fontein tuin ontwerpideeën