maak een fascinerende stroom

Een tuin moet kleurrijk en levendig gemaakt worden. Je brengt veel vrije tijd door in de tuin met familie of vrienden, dus het is erg belangrijk dat je je prettig en gezellig voelt in je eigen tuin. Niet alleen beplanting en inrichting spelen een belangrijke rol bij tuinontwerp. Voel je vrij om waterelementen toe te voegen voor een vrolijkere stemming. Waarom maak je geen stream aan? Dit is de laatste tijd erg populair en zorgt voor een natuurlijk rustgevend gevoel in de tuin. Hieronder vind je natuurlijk meer handige informatie over hoe je een stream kunt maken als je daar zin in hebt. Trakteer uzelf op meer comfort en bekijk onze creatieve suggesties voor een tuin met een beekje!

Het creëren van een beekje brengt leven in de tuinlive stream maken

maak een kleurrijke stroom

Creëren van advertentiemateriaal streamen

maak een kleurrijke stroom

stream interessant maken

traditioneel een stream maken

Creëer een speelse stream

maak een stream innovatief

maak een moderne stream

Als u een beekje in uw tuin wilt creëren, krijgt u een gevoel van ontspanning omdat het water rustgevende eigenschappen heeft. Daarnaast wordt de tuin door een beekje met positieve energie geladen en ziet er vrolijk en levendig uit. De zonnestralen worden weerspiegeld in de speelse waterdruppels en deze look kan de stress snel aan. Een stroompje is ook erg handig omdat het van nature zuurstof afgeeft en schadelijke stoffen uit de lucht verwijdert.

Ontwerp een stream

maak een kreekinstructie

maak een kreekinstructie

Zelf een stream maken

In principe mondt een beek uit in een vijver. Als zoiets niet bestaat, kan een speciale opvangbak worden gebruikt om water op te vangen. De sump verhindert dan de beeklooppomp, die met een capaciteit van minimaal 3000 liter per uur het beekwater in een continue cyclus terugvoert naar de bron. Voor een tuinbeek heb je een minimaal hellingspercentage van ongeveer twee procent nodig. Het water stroomt dan nauwelijks merkbaar naar binnen.Als bijvoorbeeld een talud in het terrein ontstaat door een zeer steile helling, moet u stuwen aanleggen. Zonder deze remmen zou het water vrij snel de beek in lopen en zand, kiezelstenen of zelfs planten achter zich aan trekken.

Nuttige informatie voor een tuinbeekloop

creatief een stream maken

maak een kreekinstructie

Sommige beekjes zijn slechts drie meter lang, maar aan te bevelen en meestal optimaal is een lengte van minimaal zes meter, omdat dit de enige manier is om het water goed te laten stromen. Voor de gemiddelde diepte van de beekbedding wordt 25 centimeter aanbevolen en een breedte van minimaal 50 centimeter. Als het gebouw wat smaller is, lijkt het uiterlijk op een straaltje nadat de oevervegetatie is ingegroeid. Essentieel is dat de breedte en diepte in de loop van de beek steeds weer variëren, er kleine inkepingen worden aangebracht, bergingszones worden ingericht en van tijd tot tijd dikke keien in de beekbedding worden geplaatst. Dit alles zorgt voor afwisseling in de tuin en geeft de beek zijn natuurlijke uitstraling. De stroomsnelheid kan ook op de volgende manier worden geregeld: Als u bijvoorbeeld alleen zacht geruis direct bij uw stoel wilt horen, moet u de beekbedding breder maken, want hoe breder de beekbodem, hoe langzamer de stroomsnelheid.

Een stream praktisch bouwen

Zelf een stream maken

Om een ​​beekje te maken, gebruik je vijverfolie van ongeveer 1 millimeter dik. Vergeet bij het graven van de kreekbedding niet dat er een 15 tot 25 centimeter hoge laag grind op de grond moet worden gelegd, die later als waterzuiveraar fungeert. Graaf minimaal 40 centimeter diep en 75 centimeter breed. Om de bodem te beschermen tegen wortels en stenen wordt eerst vijvervlies in de bodem gelegd en daarna de vijverfolie. Vul vervolgens met fijn grind, ronde kiezels en lavafragmenten zodat de gewenste waterdiepte erboven blijft. De juiste installatie van de capillaire barrière op de oever speelt een zeer belangrijke rol – de uiteinden van de film moeten altijd naar boven wijzen aan de rand. Hierdoor wordt voorkomen dat de zuigende werking van de bodem het water uit de achterliggende beek trekt. Het S-vormig leggen van de folie in een slootje langs de oever is hiervoor zeer geschikt gebleken. Ten slotte moet u de kleine greppel vullen met schoon grind, dat ook het uiteinde van de folie zou bedekken. Op deze manier wordt de capillaire werking van de grond betrouwbaar vermeden.

Tuinontwerpideeën met een stroom

maak een voorbeeld van een stream

een streamsuggestie maken

Creëer comfortabel stream

maak een stream aangenaam

kreek maak kleurrijk

live stream maken

kreek maak gelukkig

creëer een speelse stream

maak een beekje dicht bij de natuur

kreek creëren zonnig

maak een interessante stream

maak een kreek-rotstuin

creatief een stream maken

kreek ontwerp

maak een stroom vis

maak een stroom lilium

kreek creëren geweldig

kreek creëren betoverend

kreek maak kleurrijk

creeer kleine kreek

Een stream maken is eenvoudig

stream smal maken

kreek creëren rond

kreek creëren geweldig

maak een inspirerende stream

 

Opslaan

Opslaan