Leer meer over de beroemdste soorten groenblijvende bomen! De groenblijvende bomen en struiken houden hun bladeren het hele jaar door groen. Ze zijn echter niet allemaal hetzelfde. Door onderscheid te maken tussen de meest voorkomende soorten groenblijvende bomen, wordt het gemakkelijker voor u om er een te vinden die past bij uw specifieke landschapsbehoeften.

  Groenblijvende bomen voor landschapsarchitectuur

groenblijvende bomen

De meeste groenblijvende bomen zijn coniferen, terwijl de groenblijvende heesters ook loofbomen kunnen bevatten. Bovendien variëren de waseigenschappen sterk afhankelijk van het type boom. Het is daarom belangrijk om onderscheid te maken tussen de verschillende soorten voordat u deze planten aan uw tuin toevoegt. Slechts één aanbeveling – naaldbomen zijn groenblijvende bomen en vormen een geweldige aanvulling op het landschap, vooral wanneer ze verspreid staan ​​over andere aanplant. Ze zijn er in een breed scala aan vormen en maten en passen bij veel grondsoorten en groeiomstandigheden. Dat gezegd hebbende, doen sommige groenblijvende boomsoorten het beter dan andere op bepaalde locaties en temperaturen.

Het meest geprefereerde gebruik van deze bomen is voor decoratieve doeleinden

groenblijvende bomen

Sommige soorten kunnen echter ook goede schaduw bieden of als houtmateriaal dienen. Door onderscheid te maken tussen de meest populaire groenblijvende bomen, kunt u een geschikte boom vinden die niet alleen past bij uw specifieke landschapsbehoeften, maar ook voldoet aan het beoogde doel. De dennen zijn misschien wel de meest opvallende van de groenblijvende boomsoorten. Hoewel de meeste van hen lang naaldgebladerte hebben, zijn niet alle dennen gelijk gemaakt.

Elk type groenblijvende boom heeft zijn eigen unieke kenmerken

groenblijvende bomen

Enkele van de meest gebruikte variëteiten zijn:

Eastern White Pine (Pinus Stroboscopes) – deze snelgroeiende variëteit bereikt 80 meter of meer. Dit is een ideale keuze voor gebruik als proefbeplanting of als houtmateriaal en schaduw.

Pinyon Pine (P. edulis) – dit is een van de langzaam groeiende dennen en wordt slechts 12 tot 15 meter hoog. Wat perfect is voor het kweken in potten, rotstuinen en heesterborders.

Monterey Pine (P. radiata) – deze groenblijvende boom groeit snel en overal. Het is een kieskeurige den die niet bestand is tegen droogte of koele temperaturen.

Pinyon-dennen worden 80 tot 100 meter hoog zonder te snoeien

groenblijvende bomen

Allepo of mediterrane den (P. halepensis) – in tegenstelling tot Monterey gedijt dit type den op arme gronden en droogte-achtige omstandigheden. Het verdraagt ​​​​ook warmte en winderige klimaten. Het is een snelgroeiende boom tussen 30-60 voet lang.

Red Pine (P. resinosa) – deze boom heeft een interessante roodachtige schors. De Japanse rode variëteit (P. densiflora) is een uitstekende langzaam groeiende dennensoort die geschikt is voor kleine oppervlakten.

Japanse zwarte den (P. thunberglana) – deze den heeft een ongewoon donkergrijze tot zwarte bast. Hoewel het een snelgroeiende variëteit van dennen is die tot 60 voet hoog kan worden. Ze kunnen ook gesnoeid worden. Het wordt zelfs vaak gebruikt als een populair bonsaimonster voor potten.

groenblijvende bomen

Scots of Scotch Pine (P. sylvestris) – die moeilijk kan worden aangepast aan landschapsomstandigheden, maar wordt vaak gebruikt als containerplant of kerstboom vanwege de interessante gele tot blauwgroene kleur van de bladeren.

sparren

groenblijvende bomen

Sparren, met hun aantrekkelijke korte naalden en hangende kegels, zijn een uitstekende aanvulling op het landschap. Populaire variëteiten zijn de volgende:

Spar (Picea abies) – deze boom wordt tot 60 meter hoog, heeft aantrekkelijk donkergroen blad op hangende takken en produceert decoratieve, paarsrode kegels. Hij houdt van koele omstandigheden en is een uitstekende keuze voor beschutting of proefbeplanting op grote percelen.

Colorado Blue Spruce (P. pungens glauca) – De blauwe spar is een andere hoge boom die tot 60 meter reikt. Deze patroonboom staat bekend om zijn piramidevorm en blauwgrijze bladkleur.

Witte spar (P. glauca) – dit is een lichtgroene variëteit van sparren.

Dwerg Alberta Spar – Monrovia

groenblijvende bomen

groeit in potten of komt vaak voor als border- en funderingsbeplanting. Het heeft gevederde naalden en is verkrijgbaar in piramidale of zuilvormige vormen.

dennenbomen

De dennenbomen zijn nuttige proefbeplantingen en hebben rechte kegels. Enkele van de meest aangeplante sparren zijn: Europese zilverspar (Abies concolor) – deze spar heeft zacht, grijsgroen tot zilverachtig blauwgroen blad. Het vormt een mooi contrast met zijn donkergekleurde groenblijvende naalden. Deze variëteit groeit tussen de 35-50 meter.

Douglasspar (Pseudotsuga menziesii) – het is een aantrekkelijke, snelgroeiende groenblijvende boom, maar vrij groot, ongeveer 50 tot 80 meter hoog. Het is geweldig voor specimen-, zeven- of groepsbeplantingsdoeleinden. Het is ook een ideale kerstboom.

Frasier-spar (A. fraseri) – de Frazier-spar heeft een smalle piramidevorm en groeit tot 40 meter. Dit is ook een uitstekende keuze voor de kerst of buiten als border-, proef- of potplant.

groenblijvende bomen

Andere groenblijvende bomen

Andere interessante groenblijvende bomen zijn ceder, thuga en cipres. Elk van deze bomen biedt zijn eigen unieke kwaliteiten.

Ceder (Cedrus spp.) – Cedervariëteiten zijn elegante specimenaanplantingen. De meeste hebben gebundelde naalden met kleine rechtopstaande kegels. Ze groeien overal van 30 tot 60 voet met hun dwergtypes.

Thüga – ook wel thuja genoemd, is een veel voorkomend accent in veel landschappen, hetzij als basis voor beplanting of voor afscherming. De groenblijvende heeft glanzende, schubbenachtige bladeren en reikt tot 40 meter hoog.

groenblijvende bomen

groenblijvende bomen verkleuren

groenblijvende bomen huilen noorse sparren

groenblijvende bomen sparren

groenblijvende bomen spar colorado blauw

groenblijvende bomen sculptuur

groenblijvende bomen

groenblijvende bomen

groenblijvende bomen cupressina spar

groenblijvende bomen

groenblijvende boom

groenblijvende bomen

groenblijvende bomen

groenblijvende bomen

groenblijvende bomen fraser spar binnen

groenblijvende bomen

groenblijvende bomen

groenblijvende bomen

groenblijvende bomen douglasfir

groenblijvende bomen

groenblijvende bomen canaan

groenblijvende bomen

groenblijvende bomen ceder

evergreen-trees-cryptomeria-saint-gilles evergreen-trees-chamaecyparis_obtusa_rbge_2008 evergreen-baume-cedrus_libani_ssp-_atlantica_glauca_pendula_01_by_line1 groenblijvende-bomen-1371473758-67918000 groenblijvende-bomen-1343399076-38589000 groenblijvende-bomen-japanese-ceder-yoshino groenblijvende-bomen-ap groenblijvende-bomen-28933952-0-l evergreen-trees-warwick_mediaeval_castle_662951_o evergreen-trees-img_2645 evergreen-trees-dctm_penguin_uk_dk_al236983_fdc1sj

groenblijvende-bomen-cedrus-atlantica-huilende-alaskan-ceder

evergreen-trees-c% c3% a8dre_du_liban_barouk_2005

evergreen-trees-50a0ea

evergreen-trees-022-hydrolaat-cedar

groenblijvende-bomen-0cd91833af66c3e302f71c5c8e99dfdd

groenblijvende-bomen-plantenendier

evergreen-trees-norway_spruce

evergreen-trees-g094-19

groenblijvende-bomen-ercedar-foto-2