Bollen planten - tips

De tijd is rijp, nu is het tijd om aan de lente te denken en bloembollen te planten zodat de tuin volgend voorjaar volop in bloei staat! September of begin oktober is de ideale tijd om knollen op te halen Lentebloeier in de aarde te brengen. Het interieurontwerp en het tuinontwerp hebben één ding gemeen: vroeg plannen. Ga 6 maanden van tevoren op zoek naar interieurideeën voor je nieuwe woning, bijvoorbeeld op Pinterest. Op deze manier krijgen de planten de kans om wortel te schieten en sterker te worden. We weten allemaal hoeveel geluk we hebben om het eerste sneeuwklokje te zien na een lange en koude winter. Om dit plezier te krijgen, moet je de bloembollen op de juiste manier planten. In dit artikel laten we je zien hoe je dit op de juiste manier doet en geven we handige tips en trucs voor het planten!

Bloembollen planten – zo werkt het!

Bloembollen planten - zo werkt het!

  • De juiste locatie

Voordat u de Bloembollen en ze in het voorjaar als prachtige tulpen, krokussen en hyacinten ziet, moet je op zoek naar de juiste locatie. Allereerst is de keuze van de locatie een kwestie van smaak. Bedenk waar u de prachtige lentepracht wilt zien – in een plantenbak of in het bloembed, waarom niet ook op het gazon. Het is belangrijk om een ​​goed doorlatende en voedselrijke grond en een zonnige standplaats te kiezen.

  • De juiste plantdiepte

De juiste plantdiepte is afhankelijk van de maat van de bol. In de regel plaatst u de bloembollen twee keer zo diep als dat ze hoog zijn.

  • Stapsgewijze instructies voor het planten van bollen

1. Graaf een plantgat met de juiste diepte in de grond

2. Vul de drainagelaag in. Tip: Vul bij ondoordringbare gronden een laag zand aan onder de drainagelaag zodat de bloembollen niet gaan rotten

3. Doe nu uien in. Houd er rekening mee dat de bloembollen met de punt naar boven moeten worden geplaatst. Ook is het belangrijk dat de uien stevig staan ​​zodat ze niet omvallen als de grond vol is. Een ander punt om in gedachten te houden is de afstand. In de regel is dit 2-5 centimeter voor kleine bollen en 8 centimeter voor grote

4 Belangrijke tips voor het planten van bollen – Dit is waar het om gaat!

4 Belangrijke tips voor het planten van bloembollen - Dit is wat telt!

Naast het juiste moment voor het planten van de bollen en de juiste manier van ondergronds plaatsen, zijn er een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden. We hebben handige tips voor je op een rijtje gezet.

  1. Plant de bollen direct of kort na aankoop, zodat ze niet uitdrogen. Dan kunnen de bloembollen niet meer gebruikt worden. De fijne wortels van de uien moeten sterk en licht zijn, zodat de plant van alle voedingsstoffen kan worden voorzien.
  2. Het is het beste om grotere uien te kiezen. Hoe groter de bol, hoe groter en weelderig de bloem zal zijn. Let er bij het kiezen van de uien ook op dat ze niet zacht zijn en geen sporen van schimmel of groene scheuten hebben.
  3. Niet alleen planten is belangrijk, maar ook een goede verzorging. Om je bloembollen goed te verzorgen, lees je best de verpakking. Het is ook erg belangrijk om de bollen tussen de bloeifasen te bemesten.
  4. Houd er rekening mee dat de vaste bollen moeten overwinteren. Er zijn ook soorten die je ook in de winter in de grond kunt laten staan, dat lees je op de verpakking.

Een geheime truc voor een lange bloei

Bloembollen planten - een geheime truc om lang te bloeien

Aan het einde willen we je een geheim onthullen, hoe je verschillende bloembollen lang kunt laten bloeien in één container – de droom van elke tuinbezitter! Een methode uit de keuken schiet te hulp om deze droom waar te maken: lasagne in laagjes leggen. Net zoals de ingrediënten voor een lasagne gelaagd zijn, gaan de bollen van de verschillende planten de container in. Een voorbeeld hiervan: eerst een laagje potgrond van 5 centimeter, dan de grotere bloembollen, zoals van de hyacinten, dan de tulpenbollen, dan de kleinste bollen, zoals van de sneeuwklokjes en krokussen. Bovenaan het geheel afdekken met een laag potgrond van vijf centimeter hoog.

Bloembollen planten - nu is het tijd om te genieten van de bloeiende bloemen in het voorjaar!