ideje za dekor za velikonočne DIY

Velika noč je svetel praznik svetlobe in pomladi. Praviloma ga praznujejo vsi pravoslavci po vsem svetu. Vsako leto deluje kot upanje in luč v oknu za najboljše. Zato priprave na te pričakovane počitnice vzamejo precej prostega časa..

Da bi popestrili in nekako okrasili svoj dom za veliko noč, so seveda najbolj primerni simboli narave: igrače zajčkov in ptic, jajca v gnezdih, zelenje, cvetje, velikonočna peciva. Domači okraski za veliko noč vam bodo zagotovo prinesli veselje in dobro voljo.

Velikonočni dekor, ki bo hišo pripravil na veliko noč, bo predstavljen v tem članku. Te ideje za dekoracijo doma so običajno v zraku. A vseeno lahko mnoge od njih oživite s pomočjo preprostih materialov pri roki. Poleg tega lahko kupite že pripravljen nakit. Seveda pa velja omeniti, da nakup ne bo mogel prinesti užitka in veselja, pa tudi ročno izdelane obrti. Slikanje velikonočnih jajc z barvnimi markerji.

Možnosti dekoriranja jajc

Glavni velikonočni dekor so seveda jajca. Obstaja veliko različnih možnosti za okrasitev in barvanje tega dekor elementa..

velikonočna jajca: To je tehnika barvanja jajc z voskom in barvo.

Krashenki: jajca, pobarvana v različnih barvah z barvili za živila ali akrilnimi barvami.

Tehnika decoupage: ločene slike, izrezane iz prtičkov, prilepljenih na jajca.

Quilling tehnika: trakovi papirja, zviti v kroge in pritrjeni na jajce, različne figure različnih barv.

Tehnika – kroglice – jajca z biseri. Na jajcih lahko ustvarite tudi različne vzorce..

kako okrasiti hišo za veliko noč z lastnimi rokamiMožnosti dekoriranja velikonočnih jajc

Tkanina in čipka: dekoracija testisov z uporabo različnih tkanin in čipk. Pobarvana jajca so pobarvana v različnih barvah, na jajca pa se ročno nanesejo vzorci.

Vse vrste možnosti za velikonočne praznike iz umetnih ali pravih jajc pomagajo uporabiti veliko različnih idej. Ne omejujte se na zgoraj navedene možnosti. Poskusite takoj uresničiti svoje najbolj zanimive ideje in zamisli.

Najenostavnejši loki in svetle barve bodo lahko v 30-40 minutah preprosta jajca spremenila v čudovit, prefinjen dekor.

kako okrasiti hišo za veliko noč z lastnimi rokami

Krashenki in velikonočna jajca. Veliko let velikonočna jajca, ki so ročno ustvarjena z voskom in barvami, niso izšla iz mode. Ta vrsta dekorja v vašem domu za veliko noč bo zahtevala potrpljenje in natančnost. Toda vseeno lahko dobljeni rezultat pusti le prijetne spomine. Ta tehnika vam lahko pomaga ustvariti zanimive nacionalne vzorce..

Izvirni dekor lahko dobite, če v več barv hkrati dodate preprost lak..

ideje za velikonočne dekoracije

V tem primeru ne morete mešati. Morate samo potegniti palico in ustvariti nenavadne vzorce. Nato spustite jajce v raztopino, ga previdno obrnite, takoj izvlecite in posušite na zatičih.

Velikonočna jajca lahko pobarvate z akrilnimi barvami in tako ustvarite ne le preproste vzorce, ampak tudi izvirne slike z različnimi naravnimi pokrajinami..

kako okrasiti hišo za veliko noč z lastnimi rokami

Če želite najti ideje za velikonočno dekoracijo doma, kar lahko naredite ročno, obstaja veliko različnih idej. S svojimi otroki lahko jajca pobarvate v svetle barve, tako da nanje narišete peteline in piščance.

Zelo lep vzorec se bo izkazal, če jajce tesno ovijete s svileno krpo in ga kuhate 20 minut. Ko se jajce popolnoma ohladi, je treba odstraniti koščke tkanine in lep, svetel vzorec se bo odseval na lupini.

ideje za dekor za velikonočne DIYSlikanje pisanice z markerjem

Kuhana jajca lahko pobarvate v eno barvo. Seveda je glavna barva rdeča..

Na beli lupini in dveh ali treh odtenkih barvila lahko ustvarite edinstven marmorni vzorec na lupini..

Quilling in decoupage. Z enoplastnimi prtički z vzorcem, ki vam je všeč, lahko ustvarite zelo izvirna jajca. Za okrasitev velikonočnih praznikov potrebujete:

 • prtički,
 • lutke iz jajc,
 • PVA lepilo,
 • umetna, trda krtača.

Napredek:

 1. Na čisto, pripravljeno površino morate nanesti tanko plast lepila. Nato zelo previdno pritrdite kos prtička z vašim najljubšim motivom..
 2. S čopičem z lepilom zgladite servieto od zgoraj in pustite, da se nekoliko posuši.

Naš nasvet! Ta dekor lahko služi dolgo časa. Lahko pa uporabite tudi naravna jajca..

Velikonočna jajca lahko okrasite z različnimi majhnimi koščki papirja ali plastike. Tehnika quilling vam bo omogočila, da ustvarite dekor jajc za počitnice z lastnimi rokami.

Površino jajca lahko okrasimo z različnimi geometrijskimi elementi, ki bodo narejeni iz navadnega papirja, narezanega na trakove in valjanega v različne oblike. Tehnika quilling je sestavljena iz dekoriranja papirnatih predmetov, ki so na določen način zviti v obliki rastlin, vzorcev, žuželk itd..

kako okrasiti hišo za veliko noč z lastnimi rokami

Dekor čipke

Tekstilni materiali se lahko uporabljajo tudi kot zanimiv okras za velikonočna jajca. Zahvaljujoč čipki jih je mogoče uporabiti v kateri koli notranjosti. Poleg zračne tkanine lahko uporabite tudi niti različnih barv ali preproste elastične trakove, ki jih je treba naviti okoli podlage. Čipko je najbolje nanesti na barvana jajca. Velikonočni venec je tradicionalni simbol enotnosti in topline, ki ga postavimo na okno ali vrata..

velikonočna okrasna hiša za veliko noč

Velika noč – notranja dekoracija

Bliža se čudovit praznik – velika noč. In to pomeni, da bodo ideje za dekor, ki so v naši publikaciji, prav prišle. Velikonočni dekor z lastnimi rokami se začne izdelovati od velikega četrtka. Tako se začne oblikovati praznično razpoloženje osebe. In za okrasitev svojega doma uporabljajo vse vrste možnosti. Velika noč je edini praznik, ki zahteva veliko pisanih elementov..

Na primer, velikonočno drevo, postavljeno na praznično mizo, je simbol sreče, blaginje, blaginje..

velikonočna dekor hiša za veliko noč

Velikonočni venec. Okrasitev velikonočnega venca morajo spremljati svetle pomladne barve in obvezno vključitev okrašenih jajc ter umetnega ali naravnega cvetja v to kompozicijo. Venec ni toliko simbol velikonočnih praznikov, ampak tudi znanilec topline in pomladi. Postaviti ga je treba na steno prostorov ali na vhodna vrata..

Za izdelavo boste potrebovali:

 • tanka žica,
 • vrbove vejice,
 • trakovi,
 • umetno cvetje.
 • Lepa jajca iz stiropora.

velikonočna dekor hiša za veliko noč

Napredek:

 1. Osnova tega venca bodo vrbove veje, zvite v obroč. Pritrditi jih je treba skupaj z žico. Najprej morate veje povezati v obroč s premerom približno 30 cm.
 2. Na pripravljeno podlago je treba naviti lepe svetle trakove, lepiti jajca in rože.
 3. Velikonočni venec lahko pletete tudi s kvačkanjem in sukancem. Ta element dekorja bo lahko okrasil vaše stanovanje ali hišo in dal odlično spomladansko razpoloženje..

Naredite velikonočne ideje za dekoracijo domaNaredite velikonočne ideje za dekoracijo domaNaredite velikonočne ideje za dekoracijo doma

Velikonočna košara

Kot velikonočni okras lahko uporabite košare, napolnjene z različnimi okrašenimi elementi in barvili. Če želite zamisel uresničiti, lahko uporabite že pripravljen pleteni izdelek ali pa ga zamenjate z ročno izdelano košaro..

Tukaj na primer kakšne košare lahko dobite, če jih zavijete z vrvico iz jute izpod kisle smetane ali majoneze. Za izdelavo košare boste potrebovali:

 • PVA lepilo,
 • plastično vedro,
 • trakovi,
 • vrvica,
 • žica.

Naredite velikonočne ideje za dekoracijo doma

Napredek:

 1. Vrv je treba impregnirati z lepilom, razredčenim 1 do 1 z vodo.
 2. Nato mora zaviti vedro, začenši od samega dna in konča z vrhom.
 3. Pred začetkom zaključnega navijanja pritrdite ročaj. Lahko je narejen iz žice, okrašene s trakovi ali nitmi..
 4. Brez vrvi lahko storite tako, da vedro ovijete s svetlim satenskim trakom. Nato morate končni izdelek napolniti s suho travo in svetlimi jajci.

ideje za velikonočne dekoracije

Velikonočni zajčki

Omeniti velja, da so ideje za dekoracijo DIY za počitnice, kot je velika noč, zelo zanimive. Obstaja še en pomemben simbol velikonočnih praznikov. Zajec je. Majhne figure teh živali lahko postavite v sobo na police.

Naredite velikonočne ideje za dekoracijo doma

Zajce lahko izrežete iz papirnatih predlog, da okrasite okenske police na oknih in vratih. Najpreprostejši načini priprave zajcev so naslednji: narediti morate dva pompona različnih velikosti. Največji pompon bo deloval kot telo zajca, najmanjši pa kot glava.

velikonočna dekor hiša za veliko noč

Najprej morate zbrati volne z volnenimi nitmi. Nato morate zašiti podrobnosti zajca in pritrditi rep iz bele volne. Nato povežemo pompone skupaj. Zadnji dotik je ušesa, nos in očesce iz klobučevine prišiti na zajca.

Tekstilni piščanec

Velikonočni dekor za vaš dom v obliki piščancev je zelo enostavno narediti. Po najdenem vzorcu morate najprej izrezati elemente bodočega piščanca in šivati ​​v želenem zaporedju. Nato morate piščanca napolniti z vato ali oblazinjenim poliestrom. Najpomembnejše pri tem delu je, da so vse uporabljene tkanine svetle in se med seboj razlikujejo..

Naredite velikonočne ideje za dekoracijo doma

Za tiste ljudi, ki dobro kvačkajo, bo zelo enostavno narediti okrašene piščance. Na drevo iz vej in zavito v svetle trakove položite že pripravljene velikonočne okraske.

Papirnate girlande so najpreprostejša velikonočna dekoracija, ki jo naredite sami. Material za njihovo izdelavo je barvni papir ali stare sijajne revije. Najenostavnejši venec je venček iz barvnega kartona..

Iz papirja lahko naredite klasične trikotne zastavice ali izrežete zajce, piščance, rože. V to delo lahko vključite svoje otroke. Iz papirja lahko preprosto naredite čudovite volumetrične kroglice ali cele cvetlične aranžmaje. Cvetlični in rastlinski dekor za veliko noč.

Ker se praznovanje velike noči spomladi odnese, lahko vaze s svežim cvetjem služijo kot odličen dodatek za okrasitev hiše..ideje za velikonočne dekoracije

Pomladni šopek za veliko noč so velikonočna jajca in sveže cvetje.

Poleg tega lahko v ločenih vazah gojite pšenična zrna, v katera lahko v prihodnje položite velikonočne okraske ali jajca. Toda ta element dekoracije je treba začeti vnaprej, saj boste potrebovali čas, da počakate, da se pojavijo prvi poganjki..

V posodi je treba vnaprej kaliti ovsena zrna, nato pa med sadike položiti pobarvana jajca in velikonočna jajca. V bližini lahko postavite lonec svetlih narcis.

ideje za velikonočne dekoracije

Praznične velikonočne praznike in rustikalni slog

Za okras za veliko noč je bolje uporabiti naravne materiale, ki bodo na voljo v začetku aprila. Mnogi strokovnjaki trdijo, da velikonočna dekoracija doma ne sme biti le lepa in edinstvena, ampak tudi modna..

Zahvaljujoč slogu, kot je rustikalni, in uporabi oblikovalskih naravnih elementov v njem, ga lahko preprosto oživite.

Rustikalna velikonočna miza. Običajno je to veliko različnih naravnih tkanin in materialov. Če jih pravilno uporabljate, lahko ustvarite izvirne kompozicije, namenjene dekoraciji..

ideje za velikonočne dekoracije

Nastavitev mize

Zdaj veste, kako okrasiti svojo hišo za veliko noč z lastnimi rokami. Toda v tem primeru ne smemo pozabiti na postavitev mize. Seveda si okras velikonočne mize zasluži veliko pozornosti. večina ljudi poskuša strogo postiti. Na veliko noč se konča. Poleg klasičnih kuhanih jajc in velikonočnih peciv je treba na mizo postaviti različne okraske:

 • lepe praznične jedi,
 • svetel prt, prtički s spomladanskimi vzorci,
 • košare z jajci,
 • vse vrste velikonočnih okrasnih figuric, svečnikov itd..

ideje za dekor za velikonočne DIY

Za okrasitev mize za veliko noč bi morali izbrati sveže lahke prte in prtičke, posodo – stekleno in prozorno z rastlinskimi motivi. Ne pozabite tudi na šopek pomladnih jeglič. Primerne barve za okrasitev praznične mize za veliko noč so zelena, bela in modra. Uporabite lahko tudi vaze, ki jih ne boste napolnili samo z navadno vodo, ampak tudi z opranim korenčkom..