indirecte verlichting plafond zeer modern

Het zijn vaak de kleine details die voor een bepaalde sfeer in de kamer zorgen – de kleurrijke sierkussens, de familiefoto’s in mooie lijsten, de stijlvolle gordijnen. En natuurlijk ook de verlichting. Daarom geven we je in dit artikel enkele tips voor indirecte plafond- en wandverlichting. Hieronder vindt u advies over hoe u de lampen op de juiste manier kunt plaatsen om een ​​gezellige en stijlvolle sfeer te creëren. Voor welke ruimtes zijn de indirecte lampen geschikt en hoeveel heb je nodig? Je vindt de antwoorden op al deze en andere belangrijke vragen in onze post! Lees verder!

Indirecte plafond- en wandverlichting voor een romantische sfeer

indirecte verlichting plafond en wand blauw modern

Indirecte verlichting wordt vaak alleen geassocieerd met LED-verlichting, die momenteel bijzonder modern is. Maar daar horen ook de kaarsen bij, die in elke ruimte een heel romantische en gezellige sfeer kunnen creëren. Maar als het gaat om indirecte verlichting voor plafonds en wanden, wordt specifiek LED-verlichting bedoeld, die van verschillende typen kan zijn: strips, strips, spots, uplights, schilderijlampen, spiegellampen, strepen, enz. Indirecte verlichting omvat ook staande lampen en al dat Shine met een lampenkap die het licht dimt. En voor welke ruimtes is dit type verlichting geschikt? Direct licht is vooral nodig waar nauwkeurig zicht vereist is – in de werkkamer, in de keuken, in de badkamer. De indirecte verlichting zorgt daarentegen voor een zacht, warm licht dat op de wanden wordt gereflecteerd. De interessante lichteffecten creëren een bijzonder gezellige en mooie sfeer. Daarom is dit type verlichting perfect voor de slaapkamer en woonkamer.

Design accentverlichting

Wandverlichting moderne woonkamer

Met een paar led-lampjes zet je ook bepaalde meubels en foto’s op een toffe manier in de scene. Deze accenten geven de ruimte een eigen karakter. Daarnaast kan indirecte verlichting ook praktische functies vervullen. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de lampen rond de spiegel in de badkamer. Op onze foto’s vindt u meer ideeën voor het vakkundig gebruik van de LED-verlichting, waaruit u inspiratie kunt putten voor uw eigen huis!

Indirecte plafond- en wandverlichting: Hoeveel lampen heb je nodig?

LED strip badkamer violet licht

Indirecte plafond- en wandverlichting is een sfeervolle toevoeging aan het interieur en oogt supermodern en stijlvol. Maar misschien vraag je je nu al af hoeveel licht je hier eigenlijk voor nodig hebt. Voor directe verlichting in woonruimtes heb je normaal gesproken tussen de 300 en 400 lumen per vierkante meter nodig. Voor de indirecte is tussen de 100 en 200 lumen voldoende. U kunt op belangrijke plaatsen extra lichtbronnen voorzien – bijvoorbeeld LED-kaarsen op de salontafel in de woonkamer of een bedlamp met lampenkap in de slaapkamer. Laat je fantasie de vrije loop en creëer een fantastische sfeer in je huis!

Benadruk architectonische details met LED-verlichting: ideeën en suggesties

indirecte verlichting plafond stijlvolle ontwerpideeën

Zoals eerder vermeld, wordt bij indirecte verlichting het licht gereflecteerd door de muren en het plafond en wordt het licht door de kamer verspreid. Een interessant idee is om de LED-verlichting achter een wandpaneel of een verlaagd plafond te verbergen. Verlaagde plafonds zijn tegenwoordig zeer modern en imponeren met hun prachtige uiterlijk – bekijk onze foto’s om het zelf te zien! Het verlaagde plafond accentueren met accentverlichting zou een geweldig idee zijn! We raden u aan dit voor dit doel te doen LED-strips te gebruiken – dit is een reeks LED-lampen ingepakt in een plastic buis. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en kunnen zowel voor kleine als grote ruimtes gebruikt worden. De strips worden geleverd met een stekker die direct in het stopcontact kan worden gestoken. De LED-strips kunnen zelfs aan raamkozijnen of langs de trap worden bevestigd. Je kunt er ook een prachtige onderkastverlichting mee creëren in de keuken of achter de spiegelkast in de badkamer. Daarnaast zijn de lampen er in verschillende designs, vormen en kleuren.

indirecte verlichting plafond mooie sfeer

Accent muur grijze LED strips

LED-verlichting voor een moderne woonkamer

Eetkeuken indirect licht eethoek

minimalistische woonkamer chique accentverlichting televisie

indirecte verlichting plafond en wand keuken modern

Slaapkamer in witte ledstrips

Slaapkamer plafond indirecte verlichting romantisch

open woonkamer mooie lampen

Design LED-strips voor accentverlichting

blauwe led-verlichting plafond coole look

indirecte verlichting plafond woonkamer coole ledstrips

indirecte verlichting plafond voor een gezellige sfeer

indirecte verlichting plafond stijlvolle uitstraling

indirecte verlichting plafond slaapkamer romantisch

Hoe LED-lampen te monteren

indirect licht keukentje

Moderne indirecte LED-verlichting

stijlvolle woonkamer blauwe bank led strip

Woonkamer kroonluchter LED kaarsen

indirecte verlichting plafond woonkamer in wit

indirecte verlichting plafond en muur originele ideeën

Luxe woonkamer plafond design originele indirecte verlichting

indirecte verlichting plafond accentverlichting blauwe LED-strips

indirecte verlichting plafond keuken ideeën en suggesties

Indirecte plafond- en wandverlichting voor een koele sfeer

modern verlaagd plafond met LED-verlichting

luxe woonkamer met langsbank

Indirecte verlichting zorgt voor stoere accenten aan het plafond

indirecte verlichting plafond moderne open woonkamer

verlaagd plafond accent LED-verlichting