Bouw je eigen hanglamp

De mooie sfeer in huis wordt vooral gecreëerd door de kleine details – de afbeelding aan de muur, de kleurrijke sierkussens, het prachtige boeket in de vaas … In dit bedrag bieden we een spannend DIY-idee aan hoe je je appartement kunt inrichten. Namelijk – door zelf een hanglamp te bouwen! Hieronder vindt u een lijst met de benodigde materialen en veel handige tips – voor het best mogelijke resultaat! Ons ambachtelijk project voor hanglampen van multiplex is niet bijzonder moeilijk te repliceren, maar indien nodig kunt u een van uw favoriete mensen om hulp vragen. Veel plezier met kopiëren!

Een hanglamp bouwen: een interessant doe-het-zelf-idee voor in huis!

Maak je eigen hanglamp

Zelf een hanglamp bouwen lijkt moeilijker dan het in werkelijkheid is! Volg onze tips om prachtige decoraties te maken voor je slaapkamer, woonkamer of keuken! De aantrekkelijke pendelarmatuur van fineer zou een echte blikvanger in de kamer zijn en u kunt er uw familie en gasten mee imponeren. En zoals hierboven vermeld, kost het knutselproject niet veel materialen en moeite. Klinkt geweldig, nietwaar? &# 128578;

Verbind de afzonderlijke delen van de lamp met elkaar

verbind de delen van de lamp met elkaar!

De hanglampen met één of meerdere hangers zien er heel romantisch uit en hun zachte licht kan een uitnodigende sfeer creëren in elke ruimte. De afzonderlijke onderdelen van een hanglamp zijn 4: met behulp van de lampenkap wordt de lamp aan het plafond gemonteerd. Meestal heeft het een gat voor de kabel. De textielkabel die voor lampen wordt gebruikt, kan verschillende aantallen draden hebben. Bij een metalen stopcontact heb je een kabel nodig van 3 x 0,77 mm2, die ook een aardgeleider bevat. Als het stopcontact van porselein of kunststof is, kunt u een 2-aderige kabel zonder aardgeleider gebruiken.

Als het gaat om de keuze van de fitting – zoals eerder vermeld, zijn er fittingen van verschillende materialen – plastic, metaal, porselein … Als de fitting ook een stelring heeft, kunt u ook een lampenkap bevestigen. Ten slotte is de lichtbron niet minder belangrijk. De verschillende lampen zorgen voor een specifieke sfeer in de ruimte. Bedenk voordat je de gloeilamp kiest of je sterk of gedempt licht in de kamer wilt.

Hang de hanglamp op

Maak je eigen hanglamp

De hanglamp aan het plafond ophangen is eenvoudig, maar mocht je nog nooit met elektriciteit hebben gewerkt, laat deze taak dan over aan professionals. hier vindt u enkele handige tips voor het monteren en strippen van de lamp. Als u alleen werkt, zorg er dan voor dat er geen elektriciteit in het hele appartement is en dat de zekeringen zijn uitgeschakeld. Hieronder vindt u de instructies voor onze interessante “lampenkap” van fineerhout, waarmee u de afgewerkte hanglamp nog interessanter kunt maken!

Een lampenkap maken van multiplex

Gefineerde lampenkap

interessante multiplex hanglamp

Het duurt slechts 45 minuten om een ​​mooie plywood hanglamp te maken en het resultaat is echt indrukwekkend! Hiervoor heb je de volgende materialen nodig:

  • een lange rand van echt houtfineer (50 m van de rol, 24 mm breed)
  • Stroomdraad
  • Lamphouder
  • Gloeilamp
  • schaar
  • Nietpistolen en nietjes

Snijd eerst een paar stroken multiplex – tussen de 50 en 80 cm lang. Begin met 3 lange stroken en niet deze aan elkaar zodat er een driehoek ontstaat waar de lamphouder past. Bevestig nu de drie strips in de lamphouder met de nietmachine. Breng vervolgens de stroken ook aan de uiteinden bij elkaar en zet ze op dezelfde manier vast zodat er een bal ontstaat. Ten slotte moet u meer stroken rond de vorm plaatsen en aan elkaar nieten. Hierdoor krijg je een originele bol die er best aantrekkelijk uitziet. De laatste twee stappen zijn om de gloeilamp in te schroeven en de fitting op het lampsnoer aan te sluiten. Al klaar!

Wij raden u aan de stroken altijd twee keer te nieten, zodat er kleine kruisjes ontstaan. Als u koperkleurige nietjes zou gebruiken, zouden deze bijna onopvallend zijn. Meer ideeën en suggesties voor sfeervolle hanglampen die je zelf kunt maken vind je onder onderstaande foto’s. &# 128578;

Hanglampen eetkamer

Lampenkap glas stijlvol idee

Hangende touwlampen geweldig idee

industriële hanglampen

Hanglamp zelfgemaakte lepel

Hanglamp met lampenkap gedimd licht

Hanglamp minimalistisch

aantrekkelijke ronde LED-lamp

meerdere hanglampen leuke sfeer

originele hanglamp eyecatcher

Stoffen lampenkap

Hanglamp met een romantische uitstraling

DIY lampenkap multiplex

Hanglamp DIY stijlvolle look

Gefineerde lampenkap hanglamp

Hanglamp met metalen raster in het oog springend idee

Hanglampen DIY voor de keuken

Hanglamp maak jezelf tips

Hanglamp eyecatcher in de kamer

Hanglampen eetkamer zelfgemaakt

Hanglampen op keukenbar aanrecht

originele hanglampen vintage

aantrekkelijke lampenkap van multiplex

Maak hanglampen van stenen potten

Upcycling van keukengerei

Plafondlamp gemaakt van flessen

Hanglamp gemaakt van multiplex