vloeren keuken keuken instellen schaakpatroon vloeren

Unieke vloer van de keuken met schaakpatronen

Schaakpatroon als keukenvloer is misschien niet al te groot nieuws. Misschien hebben sommigen van jullie er al een in huis. Dat is ook niet verwonderlijk. Schaakpatroonvloeren kunnen deel uitmaken van zowel een klassiek als een retro ontwerp.

Het is te vinden in veel verschillende stijlen. Zijn populariteit is er al een korte tijd niet meer.

Dit heeft ook veel te maken met de populariteit van zwart-wit en de monochrome combinatie van de twee kleuren. De uitstraling die je daarmee bereikt is enerzijds klassiek en luxe. Tegelijkertijd lijkt het echter nooit te saai en eentonig. Het geeft het interieur zelfs een zeer dynamisch karakter.

Er kunnen veel verschillende kamers mee worden bezet

woonideeën vloeren keuken inrichting ideeën kamer

Men kan dit patroon in veel verschillende soorten ruimtes opnemen. Het is echter vooral populair als vloerbedekking voor de keuken. Daarbij kunnen de meest uiteenlopende stemmingen ontstaan. Het kan formeel, stijlvol, ontspannen of op de een of andere manier gereserveerd zijn. Het hangt gewoon af van de rest van de faciliteit. Zo’n keukenvloerbedekking is gewoon heel neutraal en je kunt je er veel mee veroorloven.

Iets meer over de geschiedenis van keukenvloeren in schaakpatroon

De hoogte van dit type keukenvloer was in de jaren 50. In die tijd werden echter vooral gedurfdere kleuren gebruikt. De gebruikte materialen in deze periode waren marmer, terracotta en klei. De inspiratie voor het brede gebruik van dit patroon kwam echter van ontdekkingen uit vervlogen tijden.

Na verloop van tijd vestigde de zwart-witte kleurenversie zichzelf. Je had altijd een rand en een ruitmotief.

De gebruikelijke materialen

keuken ideeën vloeren keuken opstelling keuken

Aanvankelijk werden marmer en monocottura gebruikt voor de uitwerking van schaaktegels. Er werden ook enkele specifieke soorten klei gebruikt. Dit ontwerp was vooral typerend voor de historische gebouwen. Met het begin van de 20e eeuw werden ook andere materialen ontdekt die werden gebruikt voor het gebruik van schaakvloeren. Dat was gewoon linoleum en vinyl.

Deze twee hebben ook enorm bijgedragen aan de toegenomen populariteit omdat ze heel eenvoudig te installeren zijn. Bovendien kunnen deze materialen worden gebruikt om schaakvloeren voor de keuken in bijna elke kleur te maken. Beide materialen zijn tot op de dag van vandaag erg populair gebleven.

Marmer, keramiek en porselein hadden ook een waardige plaats in de tegelproductie.

De verschillende variaties van schaakvloeren voor de keuken

keuken vloeren keuken apparatuur vloeren keuken

Schaakpatroonvloeren in de keuken is een van de meest minimalistische varianten die je je in elk interieurontwerp kunt voorstellen. Tegelijkertijd is men in staat om binnen dit patroon een ongelooflijk grote variatie te realiseren.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een meer horizontaal of verticaal georiënteerde versie. Schaakvloeren kunnen ook prachtig een diagonaal en onregelmatig oppervlak bedekken.

Bruikbare tips

keuken vloeren keuken inrichting vloeren keuken

Hier zijn enkele handige tips om in gedachten te houden bij het leggen van schaakkeukenvloeren. Als u een meer formele en luxe uitstraling wilt, moet u kiezen voor edele materialen zoals marmer.

Vergeet niet dat keukenvloeren ook altijd erg handig moeten zijn. Daar moet je kiezen voor donkere tinten, waarbij het vuil niet al te opvallend is.

Voor de rest van de keukeninrichting kun en moet je natuurlijk ook kleuren en nuances kiezen die goed aansluiten bij die van de vloer. Maar ze zouden andere nuances moeten hebben.

Een lichte retro keuken met een geblokte vloer

  vloeren keuken keuken inrichting woonideeën

Het schaakpatroon is ook een uitstekend idee als vloerbedekking voor andere kamers

inrichting ideeën vloeren keuken ideeën vloeren

Keukenvloer – een idee van kurk dat qua kleur perfect bij het keukenmeubel past

vloerideeën vloeren keuken inrichtingsideeën keuken

De schaakpatroonvloer is het hoogtepunt in de keuken

inrichtingsideeën keukenvloeren keuken keukeninrichting

De keuze aan materialen en kleuren voor keukenvloeren is tegenwoordig enorm

ideeën voor keukeninrichting vloeren keuken schaakpatroon keukenvloeren

Stel de landelijke keuken in met een vloer die niet zo opdringerig is

vloer keuken schaakpatroon vloer keuken opstelling

Keukenvloer – De zwart-witte dambordvloer ziet er in elke kamer een beetje dramatisch uit

keukenideeën keukeninrichting vloeren keuken

Wilt u uw badkamer retro inrichten? Dit is een voorbeeld als suggestie!

badkamer ideeën vloeren keuken inrichting ideeën woonideeën