Doordacht en perfect tot in de puntjes? Wonen in een klassieke stijl is niet voor iedereen weggelegd. De nieuwe huiselijkheid is echter geïnspireerd op industriële chic en zorgt voor een ongewone, maar ultramoderne uitstraling. Er wordt tegenwoordig veelvuldig gesproken over urban living, used-look of metro-elegantie. Laten we eens kijken naar de nieuwe trend! Misschien kun jij hier ook nieuwe ideeën voor je huis ontdekken.

De basis voor de nieuwe inrichting en woonstijl worden vooral gevormd door ruime, lichte loft-appartementen met hoge raampartijen. Maar ook kleinere appartementen in oude gebouwen kunnen optisch profiteren van de trend. Voordat je het echter daadwerkelijk kunt gaan inrichten, moeten de basiseisen kloppen en moet er een verbouwing hebben plaatsgevonden. U kunt vertrouwen op verschillende materialen. Naast traditionele houten vloeren speelt beton ook een belangrijke rol in de Metrostijl. In de badkamer en keuken is het echter in een mum van tijd opgezet met behulp van de zogenaamde Metro tegels realiseren.

Metrotegels voor een trendy sfeer

de nieuwe metrotegels voor de badkamer

Deze nieuwe look voor de keuken- en badkamertegel straalt de hippe urban flair uit en is het beste bewijs dat zelfs het ongewone snel in de mode kan raken. Voor de liefhebbers zijn enkele van de Metro-tegelmodellen echte collectors items en synoniem voor een levenswijze vol levendigheid. Individueel opgesteld in de keuken, zijn ze een echte en vooral decoratieve blikvanger. Bovendien kunnen hun klein formaat vertegenwoordigers worden gebruikt als stijlvolle onderzetters. Deze ongebruikelijke toepassingen maken de Metro-tegel ook speciaal.

Maar bovenal is hun oorsprong ongebruikelijk. Zoals de naam al doet vermoeden, komt het oorspronkelijk uit de ondergrond van vertakte metrostations, waar het leven echt pulseert tijdens de spits. Hun thuis is in grote steden als Parijs, Londen of New York. In de loop van de tijd en door de zichtbare trend naar de retrostijl heeft de metrotegel nu eindelijk zijn weg gevonden naar de particuliere sector.

metrotegels in verschillende maten en kleuren

Afhankelijk van het formaat en de grootte kan het de algehele indruk van de ruimte aanzienlijk bepalen. Als keukentegel bijvoorbeeld biedt deze look het perfecte decor voor onconventionele interieurs. Dit is vooral duidelijk wanneer er een woonkeuken is – een gemeenschappelijke ruimte, het centrum van het gezin, zo u wilt. Voor velen is zo’n kamer de nieuwe woonkamer – je wilt gewoon dat de look klopt. Afhankelijk van het model en de kleur brengt de Metro-tegel een prachtige mix: nonchalance gecombineerd met een beetje industrieel design, een vleugje purisme en, dat kan ook, enkele wenselijke gebruikssporen die er zijn om een ​​eigen verhaal te vertellen. Voor sommige metrotegels staan ​​net afgeschilferde verflagen model voor de mooiste, onconventionele constructies.

Als robuuste steengoed- of keramiekproductie heeft de Metro-tegel ook veel praktische voordelen. Het is robuust, uiterst onderhoudsvriendelijk, waterafstotend en hygiënisch. Spatten tomatensaus storen haar niet meer dan vetvlekken.

combineer rode en grijze metrotegels

Deze veelzijdige optische en praktische eigenschappen zijn net zo effectief in de badkamer. Ook hier biedt de Metrotegel een goede, maar vooral bijzondere wandbekleding! Als de badkamer echter erg klein is, kunt u experimenteren met subtielere ontwerpen. Soms moet de mix gewoon worden verfijnd. Maar als er voldoende ruimte is, kan deze badkamertegel over de hele oppervlakte gelegd worden. Of het nu rond de wastafel, in de douchecabine of in het badgedeelte is – Metro-tegels zijn een echt juweeltje voor elke badkamer met individuele charme. Ze hullen de ruimte in een heel bijzondere sfeer die niet helemaal past bij de typische kegelvormige gezelligheid. Koel maar niet koud, rechttoe rechtaan maar niet streng, industrieel maar op de een of andere manier ook gezellig – dit is waarschijnlijk de beste manier om een ​​badkamer met Metro-tegels te beschrijven. Omdat de stijl van de panelen zo eenvoudig is, past het ook goed bij veel badkameraccessoires en kan het ook andere trendrichtingen op een interessante manier doorbreken. Probeer het maar eens. Je zult verrast zijn hoe natuurlijk de metrotegel de onzuivere charme van oude industriële gebouwen en metroschachten in je eigen vier muren brengt!

 metro tegels in houtlook

Richt een badkamer in met metrotegels

tegelideeën voor de badkamer

metro tegels rond de badkuip

moderne metrotegels voor de badkamer

lichte metrotegels voor de badkamer

een geweldige tegelcombinatie voor de badkamer

badkamertegels in bruin

trendy ideeën voor badkamertegels

ideeën voor badkamerontwerp

houten tegels voor de badkamer

Richt de badkamer in met eigentijdse badkamertegels

zwarte metrotegels voor de keuken

tegelcombinaties voor het appartement

de nieuwe metrotegels

moderne meubels voor de badkamer

badkamerinrichting met metrotegels

een moderne sfeer voor de badkamer

versier de badkamer mooi