Gojenje zelene doma: izsiljevanje iz stebla v vodi

Pozimi, še posebej, ko je zunaj zmrznjeno in zelo hladno, bo na mizi lepo videti sveža zelišča. Ne bo samo okrasila jedi in popestrila jedilnika, temveč bo predstavila tudi veliko količino vitaminov. Zato morate sami izkoristiti vse priložnosti in razpoložljive pogoje za gojenje zelenja..

Ko se zelena kupi v trgovini, se hrana v celoti ne zaužije. Neužiten del tega ostane, ki ga najpogosteje zavržemo. Izkazalo pa se je, da iz tega neužitnega dela lahko zeleno spet pridelate doma..

Prisiljevanje zelene zelene doma

Prisiljevanje zelene zelene doma

Če želite začeti gojiti zeleno zeleno, morate pripraviti pol litrski kozarec ali majhno skodelico, navadno vodo, nož in kup zelene peclje, kupljene v trgovini.

V šopu zelene je najnižji del (pri samem korenu), ki ni primeren za hrano. Odrežite ta del in ga spustite v posodo z vodo. Voda mora pokrivati ​​le polovico te podlage, izrezane iz svežnja. Posodo z rastlino je treba postaviti na dobro osvetljeno mesto. Izberite okensko polico na sončni strani. Zelena je rastlina, ki ljubi toploto in svetlobo..

Vse, kar bo treba storiti v prihodnosti, je pravočasno dolivanje vode do začetne količine. Le nekaj dni bo minilo in pojavili se bodo prvi poganjki zelenja. In po približno enem tednu ne bodo opazno zrasle le mlade zelene vejice, temveč se bo začel oblikovati tudi koreninski sistem. V tej obliki lahko zelena še naprej raste v vodnih pogojih ali pa jo že lahko presadite v cvetlični lonec. Enako dobro se bo počutil v posodi z vodo in v tleh. Njegov kraj pridelave nikakor ne bo vplival na prihodnjo letino zelenja..

Tako lahko brez večjih težav rastlinske odpadke spremenite v zdravo in hranljivo hrano..