Jod in zelenjava bosta povečala pridelek kumar

Za vsakega vrtnarja so kumare preprosta zelenjava. Zdi se, da je o gojenju in negi kumar že vse znano. Kljub temu se ves čas pojavljajo novi nasveti. In najbolj zanimivo je, da so vir teh informacij vrtnarji sami. Imajo malo preverjenih priporočil, nenehno iščejo sodobne načine za zaščito rastlin pred škodljivci in drugimi novimi izdelki, ki bodo povečali pridelek kumar..

In najdejo! Najpogosteje ni potrebno nič nadnaravnega. Najpogostejša sredstva, ki so vedno v gospodinjstvu, na primer briljantno zelena in jod, lahko povečajo pridelek kumar in rešijo pred boleznimi.

Predelava kumar z jodom in briljantno zeleno: kakšna je uporaba in zakaj je treba to narediti

Kakšna je koristnost teh zdravil? Prvič, ta sredstva so popolnoma neškodljiva tako za kumare kot za ljudi, ki uživajo to zelenjavo. In to je danes velik plus. Za razliko od komercialno pridelanih poljščin, ki so polnjene z različnimi kemikalijami. Začenši s prvo stopnjo – krmljenjem sadik, zaključno s predelavo že pobranega pridelka za povečanje roka uporabnosti. Na domačem vrtu lahko ta sredstva nadomestite z briljantno zeleno in jodom. Uporabite pa jih lahko na različne načine..

Zaščita pred gnilobo korenin

Če je ta “okužba” napadla kumare, je rastlino zelo težko obnoviti. Zato je najboljša možnost, da se temu izognete, da preprosto preprečite, da bi se to zgodilo. Navaden jod in briljantna zelena vam bosta pri tem pomagala..

  1. 10 kapljic briljantno zelene barve razredčimo v 10 litrih vode, kumare prelijemo s končno mešanico (po zbiranju letine kumar). Takšen postopek bo pomagal preprečiti pojav gnilobe korenin za naslednjo sezono..
  2. Grmovje lahko poškropite tudi z jodom. Razmerja so enaka kot v različici z briljantno zeleno. Ti dve metodi sta preventivni in delujeta zelo dobro..
  3. Drug način za preprečevanje bolezni kumar je, da steblo (10 cm od tal navzgor) razmažete z jodom ali briljantno zeleno. Izdelek morate razredčiti 1: 2. Pri vertikalnem gojenju kumar je to najprimernejša možnost zaščite. Po izvedbi dveh takšnih zdravljenj glivica umre zaradi zgodnjega odkrivanja bolezni.

Zaščita pred pepelnico

Na kumarah, okuženih s to okužbo, listi hitro začnejo rumeneti in izginiti. Za zaščito kumar pred pepelasto plesen lahko uporabite gnilo seno, ki je predhodno infundirano. Položiti ga je treba v primerno posodo, polovico pa preliti z navadno vodo. Orodje se infundira tri dni. Nato vse filtriramo. Kumare obdelujemo s pripravljenim izdelkom trikrat, minimalni intervali predelave so 7 dni.

Briljantno zelena bo pomagala tudi pri zaščiti kumar pred pepelasto plesen. 10 ml briljantno zelene barve + 50 g dodamo v 10 litrov vode. sečnina + 2 litra sirotke. Priporočljivo je, da rastline s to raztopino obdelujete 3 -krat na sezono. Prvi je med cvetenjem, drugi in tretji – s sedemdnevnimi odmori.

Prosimo, upoštevajte! Ker so vsa ta sredstva alkoholna, se morate pri njihovi uporabi strogo držati receptov – pomembno je, da ne pretiravate z odmerkom!

JOD IN ZELENA – REŠITEV KORUZIC IZ VSEH BOLEZEN IN ODLIČNE HRANE!JOD IN ZELENA - REŠITEV KORUZNIH IZ VSEH BOLEZEN IN ODLIČNE HRANE!