Učinkovit način gojenja kumar na odprtem polju na okvirju vrbe

Ta metoda velja za najučinkovitejšo za lastnike majhnih zemljišč. Navsezadnje si na svojih gredicah resnično želite pridelati čim več zelenjadnih pridelkov, vendar vam površina vrta tega ne omogoča vedno. Gojenje kumar na vrbovem ogrodju ne bo prihranilo samo površine zemlje, ampak vam bo tudi omogočilo, da pomnožite donos z enega kvadratnega metra zemlje.

Priprava tal in gredic za kumare

najprej ga morate izkopati, zgodaj spomladi, ko se zemlja posuši, pa dobro zrahljajte in naredite brazde

Parcelo za vrt s kumarami je treba pripraviti jeseni. Najprej je treba izkopati približno pet kvadratnih metrov zemlje (1 m na 5 m), zgodaj spomladi, ko se zemlja posuši, pa dobro zrahljati in narediti brazde.

Skupaj bo treba na tem področju narediti tri utore: dva vzdolž robov (umik za približno 10 centimetrov) po celotni dolžini in enega v sredini. Brazde so izdelane z običajno lopato. Vsaka vdolbina mora biti približno enake širine in globine (nekaj več kot 10 centimetrov). Pred sajenjem semen kumar vse brazde napolnimo s humusom in jih obilno zalivamo.

Sajenje semen kumar

Semena, predhodno namočena v posebni raztopini ali v navadni vodi, je treba položiti v pripravljene brazde na humusu in posuti z majhno plastjo zemlje (največ 2 centimetra). Razdalja med semeni v zunanjih vrstah je približno 25 centimetrov, v osrednji pa približno 15 centimetrov.

Po celotnem območju, na razdalji 50 centimetrov drug od drugega, morate vstaviti loke trde žice in od zgoraj pokriti s prozorno folijo ali katerim koli pokrivnim materialom.

Zalivanje in skrb za kumare

Vsak grm bo počival na sekajočih se vrbovih lokih

Ko se pojavijo prvi poganjki kumar, je treba zalivanje opraviti enkrat ali dvakrat na teden. Na tej stopnji zalivanje tal ni zaželeno.

Da bi se izognili pregrevanju tal, se prekrivni film v vročem vremenu zloži vzdolž lokov.

Optimalen čas za ščipanje vrha poganjka je, če ima kumarov grm vsaj štiri polne liste.

Zdaj je pravi čas za postavitev vrbovih lokov. Loki so nameščeni blizu vsake brazde. V prihodnosti bodo služili kot odlična podpora za tkanje grmov kumar. Vsak grm bo počival na sekajočih se vrbovih lokih. Kumar niti ne bo treba vezati.

Rastlina praktično ne pride v stik s tlemi in je dobro prezračena. Dobra izmenjava zraka zmanjšuje možnost propadanja grmov kumar. Pokrivna folija bo zaščitila rastline v hladnem nočnem času. Če je poletno vreme stabilno toplo, lahko pokrivni material zavrnete..

Hranjenje kumar

Pri gojenju kumar na odprtem polju ni potrebno posebno hranjenje

Pri gojenju kumar na odprtem polju ni potrebno posebno hranjenje. Dovolj je, da zalivate grmovje kumar z zeliščno infuzijo. Ta infuzija je pripravljena iz svežih zelnatih rastlin in vode. Posoda je do roba napolnjena z zeleno maso in napolnjena s toplo vodo. Po desetih dneh je infuzija pripravljena. Pred zalivanjem ga je treba razredčiti z vodo: v en del gnojila dodajte deset delov vode.

Ta nezapletena metoda pridelave kumar ne le kar najbolje izkoristi majhno površino, ampak vas bo sredi poletja razveselila tudi z bogato letino..