Een mix van oud en modern in het huidige interieur

Klassiek interieurontwerp met moderne decoratie-ideeën. Dat is altijd iets indrukwekkends. Als het goed is gedaan. Maar dat lukt alleen met de juiste tips. We wijden dit artikel aan precies deze.

Analyse van de sfeer

De moderne inrichting gaat vooraf aan de analyse van de klassieke sfeer. De stijl, het aantal kleuren en texturen en de relatie daartussen moeten worden bepaald. De plattegrond is ook belangrijk – het is als het ware het middelpunt van het interieurontwerp. Is de keuken of woonkamer de ruimte waar familie en vrienden samenkomen??

Vergeet de omgeving niet, die u door het raam kunt bekijken. Het speelt ook een belangrijke rol in de decoratie. Over het algemeen wil je het nobele karakter van de traditionele inrichting behouden en je toch niet afgescheiden voelen van de moderne wereld.

Perfecte omgeving met behulp van het traditionele interieurontwerp

Interieur decoratie neutraal design ouderwets

Neutraal kleurenpalet

Het neutrale kleurenpalet werkt eigenlijk altijd het beste. Maar dat betekent niet dat dit karakter mag ontbreken. Eigenlijk bieden ontwerpers uit 2017 veel heldere oplossingen voor een gekleurd maar neutraal muurontwerp dat tegelijkertijd levendig en origineel is.

Neutraal en tegelijkertijd origineel wanddesign

Interieur witte badkamer oud design

De decoratie kan een contrast creëren.

Maar er is geen andere optie. U kunt een monochroom kleurenschema kiezen. De muren en decoratie kunnen vergelijkbare tinten bevatten. De eerste moet er traditioneler uitzien, en de tweede – een meer excentrieke versie van dezelfde hoofdkleur vertegenwoordigen.

In beide gevallen moet de decoratie het eigentijdse element zijn. Dat laadt de hele sfeer met veel energie en originaliteit. Bovendien heeft zo’n gestructureerd interieur meer kans op een lang leven zonder zijn relevantie te verliezen.

Monochroom kleurenschema laadt je sfeer

Interieurdecoratie hanglampen ontwerp monochroom kleurenschema

De lichten

Een andere optie voor gemengd interieurontwerp is om de ruimte op te fleuren met moderne verlichting. Eigentijdse hanglampen in de keuken of kroonluchters in de woonkamer zijn typische moderne oplossingen. Hierbij is het belangrijk dat vorm en kleur niet willekeurig gekozen worden. Je zou de lichten moeten definiëren in plaats van een accent in een contrasterende kleur of een extra laag. In het tweede geval neemt de decoratie de kleur van het interieur aan, maar maakt het iets donkerder of lichter.

Een moderne oplossing voor de inrichting van uw woonkamer: kroonluchter

Interieurdecoratie kroonluchter neutraal kleurenpalet

Een ander belangrijk aspect is de materiaalkeuze. Glas en metaal zijn in dergelijke gevallen een goed werkende combinatie. De eerste past in zowel traditionele als moderne interieurs, en de tweede is beslist eigentijds.

Een soortgelijke hanglamp kan het hoogtepunt van uw keuken worden

Interieur decoratie oude en moderne trends 2017 hanglampen foto's

Eigentijds meubilair

Hedendaagse meubels kunnen ook deel uitmaken van de decoratie. Ze hebben een dubbele functie. Dit is eigenlijk prachtig bij het ontwerpen van de klassieke sfeer. Vooral in de eetkamer kunnen de stoelen heel verschillend zijn. Zodra je jezelf goed inschrijft qua vorm en kleur kunnen ze er anders ook futuristisch uitzien.Als je kiest voor zeer extravagante meubelen, raden we je ook aan om op zoek te gaan naar een thematisch referentiepunt.

Dit bad is het perfecte voorbeeld van de mix tussen oud en modern

Interieur wit badkamer oud design trends hedendaags

De artistieke uitrusting

In traditionele interieurs met moderne decoratie is kunst erg belangrijk. Net als bij meubels kunnen verschillende tijdperken met elkaar worden gecombineerd. U kunt zelfs fotografie en schilderen introduceren, evenals afbeeldingen tegelijkertijd. Alle kunstwerken moeten kleuren, vormen of een ander element met elkaar verbinden, zodat de harmonie in de ruimte niet verloren gaat. Nogmaals, alles zal gemakkelijker gaan als je je aan de neutrale kleurselectie houdt.

Kortom, het is belangrijk om de achtergrond klassiek en de decoratie en functionaliteit moderner te houden. De twee kunnen zich tot elkaar verhouden als basis en accenten of verschillende niveaus binnen een meerlagig interieurontwerp. Is het ook andersom? Ja, natuurlijk, maar vaak slaat het nergens op. De combinatie van streng classicisme en moderniteit wordt vaak toegepast in historische wijken en huizen. Ze wil gewoon het beste van de situatie maken.

Het schilderij in de kamer zorgt voor harmonie

Interieurdecoratie hanglampen design monochroom kleur design retro

De klassieker: kroonluchter

Interieur decoratie kroonluchter keuken trends 2017 oud en modern

Creëer een neutraal kleurenpalet

Interieurdecoratie kroonluchter neutraal kleurenpalet

Kroonluchter in de slaapkamer? Waarom niet?

Interieurdecoratie kroonluchter ontwerp monochroom kleurontwerp

Een perfecte combinatie in design: schilderijen, kroonluchters en eigentijdse meubels

Interieur decoratie kroonluchter ontwerp