Przebudowa w domu półki na krzesła stołoweDrastyczna zmiana w domu w Austin

Rosnące rodziny potrzebują myjni. Architekt J.C. Schmeil też był tego świadkiem. Wraz z narodzinami drugiego syna 10 lat temu powiększył swój bungalow w Austin, wybudowany w 1935 roku, o 65 metrów kwadratowych. A teraz chłopcy są już prawie nastolatkami i planowana jest kolejna ekspansja.

Po kilku remontach strefa wejściowa jest teraz czystą, nowoczesną jadalnią

Przebudowa w domu z drewna

Dodatkowa przestrzeń znajduje się na drugim piętrze dla obu chłopców, z dwiema sypialniami i fajnym ukrytym pokojem muzycznym za regałem. Po wyburzeniu ścian jadalni kuchnia rozrosła się dwukrotnie. W dawnym wejściu zbudowano dramatyczny sklepiony sufit, pomieszczenie jest obecnie przeznaczone na schludną jadalnię.

Widok na dom

Kto tam mieszka: J.C. Schmeila; jego żona Ashley, konsultant ds. środowiska; i jej synowie, Corbin i Becket

Lokalizacja: Austin, Teksas

Powierzchnia: 200 metrów kwadratowych; 4 sypialnie, 3 łazienki

Po kilku remontach pokój wejściowy jest teraz czystą, nowoczesną jadalnią. Robi dobre wrażenie, gdy wchodzisz do zadbanego pokoju.

Akcentem jest regał o wysokości pokoju z wieloma oknami, z których roztacza się widok na drzewa na zewnątrz.

Lampa wisząca nadaje ton w jadalni

Przebudowa w domu stół niebieska sofa świecznik

Stół, krzesła, dywan: Skrzynka & Beczka

W trakcie rozbudowy usunięto dach – przeprowadzono więc drastyczny remont. Schmeil odkrył Sumpfkiefer Brette, którego użył jako wykładziny podłogowej na drugim piętrze.

Lokalne przepisy budowlane w Austin stanowią, że powierzchnia zabudowy nie powinna przekraczać 40% nieruchomości lub 210 metrów kwadratowych – w zależności od tego, która wartość jest większa. Nie wolno naruszać tej zasady, dlatego Schmeil zbudował sklepienie i oblicował ściany.

Roger i Paul Wintle z Texas Trim wykonali na zamówienie szafki z modułów 40×80 cm z klonowej płyty blokującej. Przestrzeń 3 mm z czarnymi liniami podkreśla wzór, który imitują trawertynowe płytki na werandzie frontowym.

Kolor: Wieczorne niebo, Benjamin Moore

Obok jadalni znajduje się nowy pokój gościnny na wizyty babci. Schmeil usunął ułożony dywan, a podłoga dębowa była w doskonałym stanie.

Kolor: Niebieski Covington, Benjamin Moore

Mieszkańcy odpoczywają w świetnej sypialni

Przebudowa domu łóżko czerwona sofaNiebieskie płytki w łazience odświeżają wnętrze

Przebudowa domu łazienka toaleta prysznic płytki

W łazience dla gości na podłodze układane są płytki łupkowe 15 × 30 cm.

Wanna: Kohler; Płytki: worki Ann; Toaleta: Aquia, Toto; Zlew: Ikea

Luksusowa kuchnia jest gustownie urządzona

Przebudowa domu kuchnia wyspa schody zlewozmywak kuchnia

Aby podwoić powierzchnię kuchni, Schmeil połączył starą kuchnię z jadalnią. Panele z drewna klonowego na balustradzie są zgodne z tymi w jadalni.

Szafki: Texas Trim; Blat: HanStone; Lakier do szafek: Leczniczy aloes; Kolor ścian: Beach Glass, oba autorstwa Benjamina Moore

Zobacz nowoczesną wyspę kuchenną

Przebudowa domu kuchnia wyspa stołek barowy żyrandol kuchenny

Niebiesko-zielona kolorystyka tworzy uspokajającą atmosferę. Okna pod szafkami zapewniają widok na zorzę polarną i bambus.

Panel ścienny: Bujne fale, ModWalls; Blat: Ikea

Dzieci przygotowują pracę domową przy tym biurku

Przebudowa dywanu na krzesło biurowe w domu

Z gabinetu przy kuchni widać stare dęby. Ashley, konsultant ds. środowiska, zadbała o to, aby drzewa nie zostały uszkodzone podczas remontu.

Kolor ścian: Covington Blue, Benjamin Moore

Wnętrze w jasnych kolorach

Rekonstrukcja zielonego krzesła domowego

Domowe biuro połączone jest z osobną pralnią.

Kolor ściany: Świeża trawa, Benjamin Moore

Szara kanapa idealnie komponuje się z drewnianymi szafkami w salonie

Przebudowa domu salon szafa kanapa

Szafka na media w salonie również wykonana jest z drewna klonowego. Pokój został odtworzony wraz z nową sypialnią w 2002 roku.

Kolor ściany: szkło plażowe, Benjamin Moore; Stolik kawowy: Mockingbird Domestics; Grafika z psem: Walter Salas-Humara, Pies na podwórku

Przebudowa w domu niebieska lampka nocna do sypialni

Wysoko umieszczone okna w głównej sypialni zapewniają prywatność i widoki na drzewa sąsiadów.

Teściowa Schmeila, projektantka wnętrz, poskładała dywan Heriz, szafkę z XIX wieku i walizkę Louis Vuitton.

W czasie remontu rodzina mogła nadal mieszkać w domu. Dzieci zostały w pokoju rodzinnym, a rodzice w sypialni. Potem zrobili prace kuchenne w łazience.

Przebudowa w niebieskim krześle domowym

Drugie piętro zostało gruntownie przebudowane. Klatka schodowa łączy nowy budynek z jadalnią.

Kolor ścian: Woodlawn Blue, Benjamin Moore; Krzesło: Topy Meble biurowe

Przebudowa łóżka drabiny domu

Na drugim piętrze znajdują się dwie sypialnie oddzielone toaletami. Chłopcy śpią w jednym pokoju, a bawią się w drugim.

Podłoga w sypialni wykonana jest z bagiennej sosny i białego dębu.

Przebudowa w łóżku domowym

Corbin uwielbia siedzieć w tym kącie. Okno podąża za linią sufitu. Świetliki zapewniają wystarczającą wysokość.

Kolor ścian: Woodlawn Blue, Benjamin Moore

A Becket lubi czytać w tym kącie.

Kolor niszowy: Świeża trawa, Benjamin Moore

Przebudowa w domu półki drabiny łóżko

Rozkładana sofa w pokoju zabaw to łóżko dla gości.

Kolor ścian: Woodlawn Blue, Benjamin Moore

Przebudowa w domowej kanapie z dywanem

I to jest przestrzeń dla dzieci, ukryta za regałem z książkami Scooby Doo, gdzie mogą grać muzykę.

Przebudowa w domu zielone półki na książki

Przebudowa w domu

Podłoga z płytek szklanych w łazience dziecięcej jest łatwa w pielęgnacji.

Przebudowa w toalecie łazienkowej w domu

Kolor ścian: Bunny Grey, Benjamin Moore; Płytki: Slate Blue (podłoga) i Quail Grey (prysznic), oba autorstwa Hakatai

Przebudowa na zewnątrz domu

PRZED: kiedyś mała weranda i szczyt dachu były brzydkie.

Przebudowa w kwiaty na zewnątrz domu

PO: Przemalował zewnętrzną stronę i poszerzył werandę.

Przebudowa w lesie domu

Kolor: Dno oceanu, Benjamin Moore

Konwersja w zewnętrznym stole domu

PRZED

PO: Nowy budynek na drugim piętrze zwiększył powierzchnię mieszkalną domu o 55 metrów kwadratowych.

                    Konwersja w domu na zewnątrz krzesła stołowego

Kolektyw projektowy Merzbau