Pijn na wortelkanaalbehandeling

Ieder van ons heeft eerder kiespijn gehad en u weet misschien uit eigen ervaring dat het grijs kan zijn. In dit artikel gaan we je 10 effectieve huismiddeltjes voor kiespijn aanbieden die je verlichting kunnen geven voordat je naar de tandarts gaat. We hopen dat onze tips en suggesties je zullen helpen!

Wat zijn de belangrijkste redenen voor kiespijn??

Ontsteking van het tandvlees pijn

wat helpt tegen gingivitis?

Pijnstiller kiespijn

wat helpt tegen kiespijn?

Huismiddeltjes voor kiespijn

Kiespijn begint vaak als een onaangename gevoeligheid voor warm en koud eten en drinken dat in de loop van de tijd erger wordt. Daar zijn veel redenen voor – het hoeft niet per se cariës te zijn. Andere oorzaken van kiespijn zijn verwondingen door een klap of val, gevoelige tanden, parodontitis (ontsteking van het tandvlees), sinusinfectie, tandverlies, dode zenuwen of zelfs een oorontsteking. De pijn en andere symptomen zoals kloppen, trekken en drukken zijn echter bijna altijd tekenen van een ontsteking, dus u moet uw bezoek aan de tandarts niet te lang uitstellen. Vaak komt de pijn echter in het weekend voor of heb je gewoon geen vrije tijd en moet je 1-2 dagen wachten tot die tijd. Dus wat te doen De pijnstillers van de apotheek zijn vaak geen effectieve oplossing, daarom laten we in dit artikel zien welke huismiddeltjes tegen kiespijn altijd effect hebben. Lees verder!

Effectieve huismiddeltjes voor kiespijn – ijspakken

Kiespijn na wortelkanaalbehandeling

Wortelontsteking huismiddeltjes

huismiddeltjes voor kiespijnijs

Kiespijn bij verkoudheid

Als je ernstige kiespijn hebt, is het ijs gewoon onvervangbaar. Probeer een ijspak op je wang te leggen om je mond te koelen of zuig op een ijsblokje. Het verplaatsen van gekoeld water in je mond kan ook een gunstig effect hebben. Door het gebied te koelen wordt de bloedstroom beperkt en op deze manier wordt de pijn verlicht.

Natuurlijk huismiddeltje voor kiespijn – kruidenthee

Verlicht kiespijn

Kiespijn 's nachts

Drink je graag thee? Bij de apotheek of drogisterij kunt u een speciale thee tegen kiespijn kopen. Het bestaat uit drie delen pepermunt, vijf delen valeriaan, vier delen sint-janskruid en citroenmelisse en één deel quendel. Je moet alleen kokend water over drie theelepels gieten en 3-4 minuten wachten tot de thee op is. Een kopje of twee zal de kiespijn verlichten.

Huismiddeltje voor kiespijn – kruidnagel

Kiespijn huismiddeltjes kruidnagel

Koude kiespijn

Huismiddeltjes voor kruidnagel kiespijn

Kiespijn wat helpt

Een andere manier om van kiespijn af te komen, is door op kruidnagel te kauwen. Kruidnagel is eigenlijk heel effectief en kan in elke supermarkt of drogisterij worden gekocht. Een andere variant is om mondwater met kruidnagelolie te gebruiken, of te kopen bij de apotheek. Dep alleen voorzichtig een beetje kruidnagelolie op het aangetaste gebied. Allemaal natuurlijk en super effectief!

kamille

Kiespijn wat te doen?

Huismiddeltjes voor tandvleesontsteking

Kamille is ook een natuurlijk huismiddeltje dat je kunt gebruiken voor kiespijn. Neem een ​​kopje warme kamillethee of gebruik het om je mond te spoelen. Het helpt ook om het lauwwarme theezakje op de pijnlijke plek te leggen. Deze methode is vooral effectief bij kinderen.

Mondwater met een hoog alcoholpercentage

neem geen pijnstillers voor kiespijn

wat te doen bij kiespijn?

Omdat kiespijn meestal wordt veroorzaakt door verschillende soorten ontstekingen, kan een mondspoeling met een hoog alcoholpercentage helpen. De alcohol zal de bacteriën doden en de pijn snel en permanent verlichten. Deze variant kan echter niet worden gebruikt bij kinderen.

Sterke zoutoplossing

Huismiddeltjes tegen kiespijn

Middelen tegen gingivitis

Behandeling met een sterke zoutoplossing is ook zeer effectief bij kiespijn. Verwarm water in een pan en probeer er zoveel mogelijk keukenzout in op te lossen. Stop deze oplossing in uw mond en wacht ongeveer 2-3 minuten – totdat de pijn afneemt. Dit idee is echter niet geschikt voor kinderen, omdat er gevaar voor inslikken bestaat.

Salie thee

Kiespijn remedies

Hulp bij kiespijn bij het kauwen

De mondspoelingen met saliethee kunnen ook snelle pijnverlichting bieden. Salie heeft een antibacteriële werking en helpt ook bij keelpijn en pijn in de hele mond. Na het spoelen van je mond met saliethee, zal de grijze kiespijn zeker verdwijnen! Het helpt ook om op verse salieblaadjes te kauwen of ze op de pijnlijke plek te leggen.

rozemarijn

Huismiddeltjes voor tandvleespijn

ernstige kiespijn

wat helpt bij kiespijn?

Rozemarijn is een van de kruiden die wonderen kan doen bij kiespijn. Probeer gedroogde rozemarijnblaadjes te kauwen of er thee van te maken. Het effect is gegarandeerd!

Comprimeren met ui

Huismiddeltjes voor kiespijn

Wat te doen als je kiespijn hebt?

De laatste methode om kiespijn te krijgen, is door een ui te hakken, de stukjes in een doek te leggen en ze tegen je wang te drukken. We wensen je veel succes!