Als je je hectische en stressvolle leven beu bent en van een eenvoudige levensstijl wilt genieten, waarom zou je dan niet de tijd nemen om een ​​ashram in India te bezoeken. Hoe kom je op het idee om een ​​paar dagen of weken in een ashram door te brengen??

Ashrams in India hebben alles wat je nodig hebt: van goede accommodatie tot gezonde voeding tot verjongende meditatie- en yogalessen. Veel van de ashrams bieden gratis verblijven aan omdat ze gebaseerd zijn op donaties van pelgrims en toegewijden.

Yogales in een ashram India

yoga ashram india yogales pranayama

Weg van de drukte van het grote stadsleven, zijn deze ashrams ook de beste yoga-retraites in India. Ze zijn de perfecte plek om wat rustige tijd door te brengen en te genieten van een reis voor jezelf.

Bijna alle ashrams in India bevinden zich in de buurt van heilige plaatsen. Pelgrims en toegewijden blijven hier graag langer.

Op deze plaatsen zijn ook vereerde heiligen voor het leven gevestigd. Net als op scholen en andere onderwijsinstellingen worden ook ashrams onderwezen. De beste yoga-ashrams in India hebben verschillende sessies over yoga, spirituele muziek waaronder bhajans en zingen (religieuze volksliederen), klassieke dans, religieuze lezingen en meditatie. Alle sessies worden gegeven onder begeleiding van meesters.

Vind je goeroe in een ashram in India

yoga vedanta sivananda ashram india

Als we het hebben over specifieke reisbestemmingen in India, staan ​​Mysore, Rishikesh, Haridwar, Chennai, Trivandrum en Bangalore bovenaan de lijst met een groot aantal ashrams. Laten we een korte beschrijving geven van de ashrams in India.

De rivier de Ganges is heilig voor de hindoes

Ashram India Rishikesh Yogacentrum

Ashrams in India

Een van de heiligste reisbestemmingen in India is de Noord-Indiase stad Rishikesh, die aan de voet van de Himalaya ligt. De stad staat nog steeds bekend als de “yogahoofdstad” van de wereld en is het startpunt voor duizenden pelgrims en toeristen. Elk jaar komen mensen uit alle delen van India en over de hele wereld hier om verschillende heilige tempels te bezoeken en Ashrams te bezoeken, die zich in Rishikesh . bevinden.

Parmarth Niketan Ashram India

Parmarth Niketan Ashram India Rishikesh

Een droom Toevluchtsoord

Parmarth Niketan Ashram India Rishikesh Yoga

Parmarth Niketan is een van de grootste ashrams in Rishikesh en ook een top yogacentrum in India. Omdat de Ashram aan de oevers van de heilige rivier de Ganga ligt, trekt de rustige en vereenvoudigde structuur van de Ashram talloze toegewijden en pelgrims aan. Een andere ashram is dat Sivananda Ashram, dat ook een yogacentrum is dat zich voornamelijk richt op vijf leringen – ontspanning, meditatie, houding, ademhaling en voeding. Andere belangrijke ashrams in Rishikesh zijn: Phool Chatti Ashram en Yoga Niketan Ashram.

Yoga Niketan Ashram India

Yoga Niketan Ashram India Rishikesh

Yogales in Sivananda Ashram India 

sivananda ashram india yogalesyoga vedanta sivananda ashram india yogales

Pranayama of ademhalingsoefeningen zijn een belangrijk onderdeel van yoga

yoga vedanta sivananda ashram india yogales pranayama

Phool Chatti Ashram

Phool Chatti Ashram India Rishikesh HimalayaPhool Chatti Ashram India Rishikesh

Ganges stroomt door Rishikesh

Phool Chatti Ashram India Rishikesh Ganga

Haridwar is een andere heilige reisbestemming en een belangrijke pelgrimsstad in India, dat op slechts 24 kilometer van Rishikesh ligt. Van de Ashram Prem Nagar  is een van de meest populaire ashrams in Haridwar. De rust en netheid van de plaats bieden haar bezoekers de beste voorwaarden om innerlijke kracht en vrede te putten. De ashram heeft een satsangruimte en een aparte meditatieruimte. Shanti Kunj Ashram bevindt zich ook in Haridwar en is het beste toevluchtsoord voor degenen die serieus bezig zijn met meditatie, sadhna en mantra’s.

Prem Nagar Ashram India

Prem Nagar Ashram India

Shanti Kunj Ashram in Haridwar

Shanti Kunj Ashram Haridwar

Als we het hebben over Bangalore, een belangrijke stad in Zuid-India, is dat: Sai Baba Ashram het belangrijkste. Dit is de belangrijkste ashram voor Sathya Sai Baba. De ashram is ook een spiritueel centrum voor pelgrims uit verschillende delen van de wereld. De accommodaties die hier worden aangeboden zijn eenvoudig en inspirerend.

Sai Baba Ashram in Bangalore, India

Sai Baba Ashram India Bangalore

In Chennai, de Sri Aurobindo Ashram betaalbaar verblijf in Pondicherry en heeft een educatief centrum. De ashram is vernoemd naar Sri Aurobindo die een groot filosoof, spirituele gids, dichter en yogi was. Van de Sri Ramamna Ashram in Tiruvannamalai, ten zuiden van Chennai, trekt volgelingen van Sri Ramana Maharshi . aan.

 Sri Aurobindo Ashram

pondicherry sri aurobindo ashram India

Sri Ramamna Ashram ten zuiden van Chennai

Sri Ramamna Ashram India ingang

Sommige van de andere ashrams in India zijn dat: Bihar Yogaschool (Munger, Bihar), dat Integraal Yoga Instituut en de Isha Yogacentrum (Coimbatore), Sivananda Yoga en Sivananda Kutir (Uttarkashi) en Osho meditatie retraite als Ramamani Iyengar Yoga Instituut (Poona).

Osho meditatie retraite

Osho Meditatie Retreat Ashram India

Iyengar Yoga Instituut in Pune

Ramamani Iyengar Yoga Instituut Pune Ashram India

Als u op zoek bent naar een rustige en ontspannen sfeer, dan zijn ashrams in India uw beste optie.

Begin de belangrijkste reis in je leven – deze voor jezelf!

Yoga Niketan Ashram India Rishikesh meditatie buitenshuis