De avocado wordt vaak een wonderfruit genoemd. Ze worden zelfs superfoods genoemd. Maar is dat waar? Er zijn controversiële meningen over de avocado en zijn gezondheidsvoordelen. In feite is de avocado een gezonde vrucht die rijk is aan vitamines en mineralen. De evenwichtige consumptie van avocado heeft verschillende voordelen voor ons lichaam. Als je meer wilt weten over de avocado-voedingsstoffen, lees dan onze post van vandaag tot het einde! Je zult gewoon verbaasd zijn over de positieve effecten die deze vrucht heeft op het organisme.

Avocado-voedingsstoffen – wat zit er in deze vreemde vrucht??

avocado voedingsstoffen avocado gezond gezond eten

Avocado-voedingsstoffen – wat zit er eigenlijk in de avocado?

De avocado is een peervormige vrucht. Het geelgroene vruchtvlees heeft een boterachtige consistentie en smaakt mild. Dit is ook de reden waarom ze vaak boterpeer worden genoemd. Het is een van de vruchten met het hoogste vetgehalte. Ondanks hun hoge vetgehalte zijn avocado’s goed voor ons figuur en onze gezondheid.

Ze gaan eigenlijk over hoge niveaus van onverzadigde vetzuren en lage niveaus van verzadigde vetzuren. De avocado wordt beschouwd als een gezonde vrucht omdat de onverzadigde vetten belangrijke functies in het lichaam vervullen.

De onverzadigde vetzuren worden beschouwd als een langdurige energiebron en geven je ook een verzadigd gevoel. Ze vergemakkelijken ook de opname van in vet oplosbare vitamines en andere voedingsstoffen. Ook verlagen ze het cholesterolgehalte en zorgen ze voor een gezonde bloedsomloop. Bepaalde hart- en vaatziekten kunnen worden voorkomen door regelmatig avocado te consumeren. Er wordt gezegd dat de onverzadigde vetzuren het lichaam daadwerkelijk kunnen helpen ongezonde vetten af ​​te breken. Volgens sommige onderzoeken resulteert het consumeren van avocado in een laag risico op stofwisselingsziekten. Het wordt echter aanbevolen om een ​​halve vrucht per dag te eten. Toch wordt aangenomen dat de avocado een echte caloriebom is!

Eet avocado om je slank te houden 

avocado voedingsstoffen gezond fruit waarom

Er zijn ook andere redenen om meer avocado te eten. Er zijn veel andere gezondheidsingrediënten in avocado’s. Avocado’s zijn rijk aan vitamines, waaronder vitamine E, vitamine D, vitamine A en vitamine B1, B2 en B3. Avocado’s hebben bijvoorbeeld een antioxiderende werking op het menselijk organisme. En zoals je al weet, neutraliseren de antioxidanten de vrije radicalen in het lichaam en daarmee hun negatieve gezondheidseffecten. De zogenaamde boterperen zijn een goede bron van vezels. Ze bevatten een goede hoeveelheid fytochemicaliën zoals caroteen. Avocado’s leveren ook veel mineralen zoals kalium en magnesium. Avocado’s hebben vooral de voorkeur als gezondheidsvoedsel door bepaalde groepen mensen omdat ze gluten- en lactosevrij zijn.

Verschillende avocadosoorten hebben echter ook verschillende voedingswaarden.

Regelmatige consumptie van avocado heeft positieve effecten op de gezondheid

avocado voedingsstoffen wat bevatten avocado's?

Interessante weetjes over de avocado

De avocado vindt zijn oorsprong in Zuid-Amerika. De meeste avocado’s komen dan ook uit Noord- en Midden-Amerika, maar ook uit Zuid-Afrika, Mexico en Zuid-Spanje. Deze eigenaardige vrucht smaakt heerlijk en is de laatste jaren een hete trend geworden. Maar waar moet je op letten bij het kopen van avocado??

In de regel worden avocadovruchten van de boom geplukt voordat ze rijp zijn, zodat ze zichzelf niet verwonden als ze op de grond vallen. Deze worden vervolgens overgelaten om te rijpen. Het is aan te raden stevige en onrijpe avocado’s te kopen. Zo weet je zeker dat de vruchten vers zijn. Om deze thuis sneller te laten rijpen, zou je het fruit in een papieren zak of in een krant kunnen wikkelen. Het kan twee tot tien dagen duren voordat de avocado rijp is. Bewaar de onrijpe avocado’s beter niet in de koelkast. Ze worden gomachtig en smaken niet meer lekker. Deze mogen alleen in de koelkast bewaard worden als ze al rijp zijn.

Avocado-voedingsstoffen – vergelijkbaar met een caloriebom, maar erg gezond – dit is de avocado!

avocado voedingsstoffen tips voor gezond eten

De verschillende avocadosoorten hebben hun eigen bijzonderheden. Bij sommige soorten, zoals de Hass-avocado, is de schil gedeeltelijk zwart. Dit is een teken dat de avocado al rijp is. Bij andere rassen geven de zwarte vlakken aan dat de vrucht niet lekker is. Dat is het geval met de Fuerte avocado’s.

Avocado’s zijn favoriet bij veel mensen. Sommige mensen vinden de avocado zo lekker dat ze zelfs proberen de avocadozaden te ontkiemen. Maar dat blijkt geen goed idee, want de avocado gedijt meestal goed in de tropen. Als kamerplant ontwikkelt hij zich mogelijk niet goed en leeft hij daarom niet lang.

Avocado wordt ook gebruikt in cosmetica voor mooie handen en haar

avocado voedingsstoffen avocado consumptie welke voordelen?

Tot slot willen we je adviseren: Als je gezonder wilt eten, neem dan avocado’s op in je dagelijkse voedingsplan! Deze vruchten smaken heerlijk en hebben tal van gezondheidsvoordelen voor het lichaam. Maar zorg voor een uitgebalanceerd dieet. Omdat de evenwichtige en gevarieerde voeding leidt tot een gezonde levensstijl.

Inderdaad, wat maakt de avocado tot een gezonde vrucht?? 

avocado voedingsstoffen avocado boom oorsprong

Maak verfrissende thee van de avocadobladeren

avocado-voedingsstoffen Bereid avocado-thee

De salade met avocado smaakt fantastisch! 

Avocado-voedingsstoffen bereiden een gezonde salade

Met avocado’s kun je ook heerlijke drankjes bereiden

avocado-voedingsstoffen bereiden heerlijke drankjes

avocado voedingsstoffen receptideeën heerlijke salade

Heb je maar een halve avocado nodig, laat dan de pit in de andere en sprenkel er citroensap over. Zo wordt het niet bruin

Bewaar avocado-voedingsstoffen op de juiste manier

De avocado kan worden uitgelepeld in plaats van geschild

avocado voedingsstoffen welke soorten zijn er?

avocado-voedingsfeiten over avocado's

avocado voedingsstoffen avocado eten vitamines mineralen