Zonnebrand en zonnesteek zijn vaak de verrassend nare bijwerkingen van de ongecontroleerde vreugde van het goede weer. Daar komen ze ook voor Klimaatverandering en de opwarming komt steeds vaker voor. De zon is hier veel sterker dan vroeger en dus gevaarlijker. Tijdens de zomer en eventueel tijdens de zomervakantie voel je je vaak bedwelmd van vreugde dat je volop kunt genieten van het mooie weer. Soms overdrijf je, maar de onaangename symptomen kunnen al snel leiden tot onmiddellijke desillusie. Maar zelfs als het probleem er al is, is er iets dat je kunt doen om je beter te laten voelen. Wij helpen u hier graag bij. In het volgende zullen we het hebben over precies hoe een zonnesteek, zonnesteek en zonnebrand te behandelen!

De zon brengt gezondheid, maar je moet ook weten hoe je jezelf ertegen kunt beschermen

Natuurlijke remedies tegen zonnebrand behandelen zonnebrand

Waarschuwing: Bepaal eerst hoe ernstig uw aandoening is!

Allereerst willen wij u erop wijzen dat zonnesteek, zonnesteek en zonnebrand inderdaad zeer serieus moeten worden genomen. Vaak worden deze aandoeningen onderschat en men verwacht dat ze vanzelf overgaan. Als u spanning en lichte hechtingen op uw huid, duizeligheid, een stijve nek of hoofdpijn ervaart, moet u eerst uit de zon gaan.

Blijf in de schaduw en bij voorkeur in een goed geventileerde koele ruimte. Drink eerst maar één glas water, heel voorzichtig, slokje voor slokje. Bij ernstigere hitteberoertes kan zoiets zelfs leiden tot braken.

Wanneer moet men naar de dokter??

Als u na een uur met zonnesteek geen significante verbetering voelt, moet u de eerste hulp of uw arts bellen. Beschrijf uw aandoening en krijg advies over hoe u verder moet gaan. Als de arts je vertelt dat je geen gespecialiseerde hulp nodig hebt, zullen ze je zeker deskundig advies geven. Als u zich na ongeveer een half uur echt beter voelt, kunt u de zonnesteek dan zonder problemen met huismiddeltjes behandelen. Als u verbrandt door de zon, heeft u medische hulp nodig als u blaren en zweren op uw huid krijgt. Anders kun je deze net zo gemakkelijk zelf aan.

Hitteberoerte, zonnesteek en zonnebrand mogen niet worden onderschat

zonnesteek gezondheid zonnebrand levensstijl

Behandel milde vormen van zonnesteek, zonnesteek, zonnebrand

Zonnesteek, hitteberoerte en zonnebrand zijn verschillende gevolgen van overmatige blootstelling aan de zon en blootstelling aan hitte. Maar ze hebben allemaal iets gemeen. Als u een zonnesteek, gebochelde en zonnebrand behandelt, moet u iets doen om het lichaam gehydrateerd te houden.

Zodra je duizelig wordt en je nek stijf wordt, ga weg van de zon

zonnesteek zonnebrand behandelen huismiddeltjes

Hydratatie en zuivering van gifstoffen

Het beste wat je kunt doen, is je lichaam van binnenuit te helen door het te hydrateren en te zuiveren. Veel water drinken kan natuurlijk heel nuttig zijn. Als u echter kunt, moet u tegelijkertijd uw vitamines en mineralen binnenkrijgen. Kokoswater is de best mogelijke remedie tegen de symptomen van uitdroging. Aloë vera houdt je niet alleen gehydrateerd, het kalmeert ook je maag-darmstelsel. Vooral bij een zonnesteek, maar ook bij andere aandoeningen komen vaak maagproblemen zoals braken of diarree voor. Je kunt ook yoghurt mengen met water in een verhouding van 1 op 3 en deze drank overdag koel drinken.

De heerlijke watermeloen helpt ook om het lichaam te hydrateren en tegelijkertijd te zuiveren. De fructose geeft je ook energie, waarvan het gebrek meestal wordt gevoeld bij een zonnesteek en zonnebrand. Al deze middelen dragen bij aan uw welzijn, hydrateren en ondersteunen de stofwisseling, evenals de eliminatie van gifstoffen. Dit alles ondersteunt de regeneratie van het lichaam na overmatige blootstelling aan de zon.

Een goede hydratatie leidt ook tot de eliminatie van gifstoffen

zonnesteek zonnebrand behandel tips en ideeën

Verzacht de ongemakkelijke huidsymptomen van zonnebrand

Als je je lichaam van binnenuit hydrateert en op deze manier voorziet van vitamines en mineralen, voel je ook de positieve effecten op je huid. Door gifstoffen te zuiveren, zal de irritatie en het branderig gevoel van de gemeten zonnebrand afnemen. Zodat u zich meer op uw gemak voelt, moet u tegelijkertijd ook met bepaalde middelen voor hen zorgen.

Behandel zonnebrand met huismiddeltjes

De meeste van de bovengenoemde producten voor hydratatie van de huid en het reinigen van gifstoffen zijn ook goed te gebruiken. In de eerste plaats moet je echter beginnen met yoghurt. Dit en de kwark zijn de beste zelfgemaakte remedies voor symptomen van zonnebrand. Aloë Vera, aardappelschillen gedrenkt in water, evenals de allround wondermiddel kokosolie zullen ook de pijn en roodheid verlichten. Voor het gezicht raden we een zelfgemaakte komkommer en yoghurtmasker aan.

De zomer wordt steeds gevaarlijker op onze breedtegraden!

zonnesteek zonnebrand behandeltips

Vermijd contact met wonden en blaren met zuivelproducten!

Alle genoemde middelen kunnen alleen worden gebruikt bij zeer lichte huidverbrandingen! Anders zou men zelfs een gevaarlijk effect kunnen hebben. Vooral de zuivelproducten kunnen je toestand verergeren als je open wonden hebt! Vraag bij ernstige brandwonden uw arts of apotheker om sterke medicijnen voor te schrijven. Op deze manier vermijdt u ernstige gevolgen voor uw huidgezondheid. Als je ze echter in gezondere verhoudingen neemt, kun je ook de huismiddeltjes gebruiken.

U kunt een milde zonnesteek behandelen met huismiddeltjes. Zuivelproducten mogen niet worden gebruikt op wonden en blaren

zonnesteek zonnebrand behandel geweldige ideeën

Hoofdhuid en haar

Als je je een beetje beter voelt, behandel dan ook je hoofdhuid en haar! Enerzijds verbetert dit uw gezondheid na de beurs in de felle zon en behoudt u uw verzorgde uitstraling. Verder leiden zonnesteek en zonnebrand tot ernstige spanningen, vooral in dit gebied en in de nek. Als je ze kalmeert dankzij een aangename hoofdmassage en verkoelende maskers, zal je conditie ook emotioneel sterk verbeteren.

Geniet van elk moment van de zomer, maar doe het verstandig! Dan hoef je op sommige mooie zomerdagen niet thuis te blijven en heb je pas goede herinneringen aan het einde van het seizoen!

“Less is more” is de regel die zeker ook geldt voor een verblijf in de zon 

zonnesteek zonnebrand persoonlijke verzorging

Als u een zonnesteek, zonnesteek en zonnebrand vroegtijdig opmerkt, kunnen huismiddeltjes de symptomen behandelen

zonnesteek trends tendensen zonnebrand mode