Contactlenzen online kopen tips

Zien zonder bril en een scherp perspectief hebben – dat is waar veel bijziende en vooruitziende mensen van dromen. De droom kwam uit met de sensationele uitvinding – contactlenzen. Ongeveer 3,5 miljoen Duitsers dragen contactlenzen, niet alleen voor de mode, maar ook om praktische redenen. De lenzen zijn het beste alternatief voor een bril – ze beperken het gezichtsveld niet, kunnen tijdens het sporten worden gedragen en vooral – geen Bril gezicht, als je naar jezelf in de spiegel kijkt. Leonardo da Vinci dacht al in het begin van de 16e eeuw aan visuele hulpmiddelen direct op het oog. Tegenwoordig is de markt voor contactlenzen zo groot dat je lenzen zowel online als bij een opticien kunt kopen. De verschillende webshops hebben zich al gespecialiseerd in contactlenzen en bieden ook een goede service. Maar kun je daar met een gerust geweten de contactlenzen kopen? We hebben speciaal voor u onderzoek gedaan en helpen u waar u op moet letten bij het online kopen van contactlenzen. Met instructies wijzen wij u de weg naar een succesvolle online aankoop van lenzen.

Online contactlenzen kopen: Stap 1 – Oogonderzoek

Online contactlenzen kopen: Stap 1 - Oogonderzoek

Bijna elke ametropie kan worden gecompenseerd met contactlenzen – inclusief verziendheid. Om dit doel te bereiken, is het echter noodzakelijk om het juiste type contactlens te kiezen. Wel is het zo dat een opticien of een gespecialiseerde online adviseur in het algemeen het visuele hulpmiddel kan aanpassen en zeggen welke contactlenzen geschikt zijn voor jouw ogen. Maar alleen een oogarts kan het gezichtsvermogen met zekerheid bepalen. Welk type contactlens geschikt is, hangt alleen af ​​van het resultaat van het oogonderzoek.

Stap 2: hoe vind ik de juiste contactlenzen voor mij?

Hoe vind ik de juiste contactlenzen voor mij?

Er zijn grofweg twee soorten lenzen: hard en zacht. Ze verschillen in hun diameter (de harde contactlenzen zijn kleiner) en in het plastic. Als je het aanraakt, is er nog steeds het gevoel van “hard” of “zacht”. Merk op dat zachte lenzen altijd de tweede keuze zijn als lenzen dagelijks moeten worden gedragen. Wat ook belangrijk is bij het kiezen van de juiste lenzen is hoe lang ze gedragen worden. Als je elke dag je lenzen in de gaten wilt houden, van opstaan ​​tot naar bed gaan, heb je andere lenzen nodig dan iemand die ze alleen tijdens het sporten of een of twee keer per week wil dragen om uit te gaan. U vindt de volgende soorten contactlenzen in online winkels:

  • Daglenzen
  • Weeklenzen
  • Maandlenzen
  • Jaarlenzen
  • Kleur lenzen

Stap 3: waar kun je online contactlenzen kopen en waar moet je op letten??

Waar kun je online contactlenzen kopen en waar moet je op letten?

Pas als uw oogarts de juiste soort voor u heeft bepaald, kunt u deze online gaan kopen. Dit geldt natuurlijk als u voor het eerst contactlenzen draagt. De lenzendragers hebben de gegevens van hun vorige contactlenzen en een gespecialiseerde online winkel nodig. Net als bij de kassa van veel drogisterijen, vind je tegenwoordig goedkope contactlenzen in online winkels, maar ze vormen wel een gezondheidsrisico. Om dit te voorkomen hebben we onderzocht welke webshops betrouwbaar zijn en waar je op moet letten bij het online shoppen. Let op de certificeringen, evenals het recht op retour. Een ander veiligheidskenmerk is dat je de lenzen kunt controleren zodra ze zijn afgeleverd. Wanneer u online koopt, kunt u het beste contactlenzen van bekende fabrikanten gebruiken. De goedkoopste contactlenzen zijn niet altijd de betere. Het beste is om op zoek te gaan naar kortingsacties en prijsaanbiedingen van verschillende aanbieders in plaats van spontaan de goedkope te kopen. Als je geen tijd kunt investeren in onderzoek, zijn er dergelijke online platforms, zoals PreisProLinse, bijvoorbeeld, die een prijsvergelijking voor contactlenzen voor u doen, zodat u kwaliteit tegen de laagste prijs kunt krijgen.

Stap 4: wat heb je nog meer nodig??

Contactlensverzorging

Het kiezen van de contactlenzen betekent niet het einde van de online aankoop. Ook voor uw contactlenzen heeft u de juiste verzorgingsproducten nodig, die u ook online kunt bestellen. Net als de contactlenzen voor de ogen, moeten de verzorgingsproducten bij de lenzen passen. Voor een goed draagcomfort en langdurige tolerantie is het echter niet alleen het juiste verzorgingsproduct, maar ook het juiste

Het verzorgen van uw contactlenzen is net zo belangrijk als het verzorgen van uw lichaam, omdat het oog het punt is waar ziel en lichaam zich verenigen!

Contactlensverzorging

“Niets is zo waardevol als vrijheid en niets is zo waardevol als vertrouwen.” Vertrouw daarom op onze tips bij het kopen van uw nieuwe contactlenzen, beperk uw ogen niet met uw montuur en bril en geniet van de vrijheid van de mooie wereld met van jou om met je eigen ogen van te genieten!

Soorten contactlenzen