Galpijn: buigen

Een van onze favoriete onderwerpen is het onderwerp gezondheid. Als het belang van gezondheid tot een paar jaar geleden onterecht werd onderschat, komt dit onderwerp tegenwoordig steeds meer naar voren. Het klinkt banaal, maar gezondheid is ongetwijfeld het allerbelangrijkste. Ons vermogen om te werken hangt ervan af, en dus ook onze kwaliteit van leven. De afgelopen maanden is de hele wereld geïsoleerd als nooit tevoren vanwege de Covid-19 pandemie. Dit heeft ons idee van hoe de wereld werkt ingrijpend veranderd. Evenals onze manier van leven. Lichaamsbeweging, gezond eten, stoppen met slechte gewoonten – dit zijn de belangrijkste dingen om elke dag in gedachten te houden. Er zijn ziekten die met een gezonde levensstijl onder controle kunnen worden gehouden en toch normaal kunnen leven. We hopen dat je dat doet in dit artikel over galpijn van kulturpixel.de vindt u nuttige informatie over de oorzaken van galpijn en hoe u ze kunt behandelen.

Galpijn: oorzaken

Galpijn: infographic

De gal wordt geproduceerd in de lever en opgeslagen in de galblaas. De galblaas, galgang en galblaasgang zijn gevoelig voor stress, verdriet, onregelmatig eten en andere invloeden van buitenaf. Deze externe invloeden kunnen zeer ernstige galpijn veroorzaken. Om de oorzaken vast te stellen, is het essentieel om een ​​arts te raadplegen. Hij zal bevestigen of het een galblaasontsteking, galstenen of iets anders is. Het tijdige bezoek aan de dokter, de onderzoeken en het laboratoriumonderzoek kunnen u veel complicaties besparen, zoals een darmobstructie of leverabces. Maar wat als je galstenen hebt? De kleinste veranderingen kunnen de delicate structuren van de galwegen beschadigen, de galstenen kunnen de gal blokkeren en dit kan misselijkheid, braken en zweten veroorzaken.

Galpijn: hoe het tegen te gaan?

Galpijn: gezond eten en levensstijl

Een van de belangrijkste aspecten om te overwegen bij galproblemen is het dieet. Na de diagnose moet men oplettend zijn en van dieet veranderen. Zo erg en ingewikkeld is het in ieder geval niet. Vroeger werd een streng dieet geadviseerd, maar tegenwoordig raadt de geneeskunde aan om gewoon een paar belangrijke punten in acht te nemen. Zelfs na een galblaasoperatie is een strikt dieet niet essentieel, maar sommige voedingsmiddelen moeten direct na een galkoliek worden afgesneden. De nummer 1 vijand van galblaasproblemen zijn vetten. Om vetten volledig te vermijden, kun je dierlijke vetten vervangen door plantaardige vetten. Hier is een lijst met toegestane voedingsmiddelen en nog een lijst met voedingsmiddelen die niet sterk worden aanbevolen.

     Voedingsmiddelen die u beter kunt vermijden:

koolhydraten: vers brood, volkorenbrood, vette gebakjes, pannenkoeken, frites.

Snoepgoed: Zelfs vetrijke zoetwaren worden niet aanbevolen voor galblaasproblemen. Deze omvatten onder andere rijstpudding, nougat en chocolade.

vlees en vis: Vetrijk vlees en vis zijn totaal verboden: bijvoorbeeld karper, zalm, paling of andere soorten vis in olie, maar ook eend, varkensvlees, ham en rosbief.

fruit: Noten, gedroogd fruit, druiven, onrijpe vruchten

     Toegestane voedingsmiddelen:

Snoepgoed: Snoep, pudding, jam en honing

Koolhydraten: Toast, knapperig brood, oud witbrood, beschuit, magere cakes, pasta, havermout, griesmeel, gepofte aardappelen

Vlees en vis: Kabeljauw, schol, roodbaars en het magere vlees van kip, konijn en hert. Je kunt ook varkenshaas, mager rundvlees en kalfsvlees eten. Alles moet worden gekookt met een laag vetgehalte.

Fruit: grapefruits, Peren, appels, aardbeien, frambozen, meloen, mandarijnen, bananen.

Groenten: Behalve de groenten, die met de nodige voorzichtigheid moeten worden geconsumeerd, kunnen alle andere groenten worden geconsumeerd.

Juiste voeding voor galpijn: tips

De galklachten komen veel voor en mogen niet worden onderschat. Maar maak je geen zorgen, met een goed voedingsplan kun je zeer goede resultaten behalen en galpijn verminderen. Als u galproblemen heeft, is het essentieel dat u medisch advies inwint, zodat u tijdig kunt reageren. En vergeet niet dat gezondheid het allerbelangrijkste is, je eigen verantwoordelijkheid en jij bent de enige die bepaalt of en hoe gezond je bent.

Galpijn: informatie en handige tips