De meeste gezond etende mensen weten hoe moeilijk het is om voldoende groenten en fruit te eten. De vuistregel is dat je van beide soorten voedsel één theekopje per dag moet consumeren. Op het eerste gezicht lijkt dit een heel kleine uitdaging. Maar als je dit goed volgt, zul je zien dat het niet zo eenvoudig is om te doen. Zeker als je niet thuis eet. Wij willen u echter niets aanrekenen. Er zijn echter enkele duidelijke tekenen die u kunt gebruiken om te bepalen of u voldoende fruit en groenten eet.

Ongeacht het seizoen, je gezonde voeding kan kleurrijk zijn

gezonde voeding herfst mix

De gezonde voeding bevat veel kleuren

Laten we beginnen met een heel eenvoudige methode: vraag jezelf af hoeveel kleuren je maaltijden hebben. Als deze nogal eentonig zijn, dan is het vrijwel zeker dat je niet genoeg groenten en fruit eet. Een gezond voedingspatroon verschilt afhankelijk van de felle kleuren die het bevat.

Als chemische kleuring niet jouw ding is, dan is het vrijwel zeker dat je een uitgebalanceerde set voedingsstoffen op je bord hebt.

Fruit, groenten en eiwitten vormen een geweldige combinatie

gezond eten van verschillende soorten fruit

Kneuzingen op de huid na verwondingen

Als je huid snel blauwe plekken krijgt nadat je heel gemakkelijk ergens tegenaan bent gelopen, is dit een duidelijk teken van een gebrek aan vitamine C. Dit wordt het best versterkt door groenten en fruit te eten. Om dit te doen, moet u zoveel mogelijk paprika’s, boerenkool en alle soorten bladgroente opnemen in uw gezonde voeding. Mix met broccoli, Brusselse kool en tomaten.

Salade met fruit en dressing – een goed voorbeeld van gezond eten

gezond eten lekkere mix met fruit en groenten

Chronische vermoeidheid

Chronische vermoeidheid kan het gevolg zijn van een groot aantal gezondheidsproblemen. Als u zich echter over het algemeen op uw gemak voelt en nog steeds snel uitgeput bent, is dit vrijwel zeker te wijten aan een gebrek aan fruit en groenten. Op de lange termijn kan de bloedarmoede het gevolg zijn van een slecht dieet. Als je snel weer op krachten moet komen, eet dan meer avocado, broccoli, bloemkool, maïs en wortelen.

Er zijn veel lekkere soepen met heerlijke groentemixen

gezond eten geweldige groentesoep

Je bent vaker verkouden

Een gezonde voeding en vooral de consumptie van groenten en fruit versterkt je immuunsysteem. Door er voldoende van te consumeren, ben je weer beter bestand tegen virussen. Met groenten en fruit in voldoende hoeveelheden worden de vrije radicalen bestreden en ontgift je lichaam zichzelf.

De gekookte groenten zijn heerlijk te combineren met kaas

mix met kaas gezonde voeding

Je hebt problemen met concentratie en geheugen?

Heb je een slecht geheugen en concentratieproblemen terwijl je daar eigenlijk nog te jong voor bent? Dit kan te wijten zijn aan verhoogde stress, maar u kunt een probleem hebben met het consumeren van fruit en groenten. Probeer de hoeveelheid hiervan te verhogen en kijk of er iets verbetert. Als je er meer van eet, krijg je meer van het ingrediënt luteïne binnen. Dit is goed voor de focus en het geheugen, maar ook voor de gezondheid van de ogen.

Quinoa en groenten – dit zijn ook geweldige ideeën voor gezond eten

gezond eten geweldige groentemix

Stress overwinnen

Zelfs de slechte Beheersing van stress zonder duidelijke reden kan een teken zijn van onvoldoende consumptie van groenten en fruit. In dit geval kunnen we vatbaarder zijn voor ontstekingen en dit irriteert ons zenuwstelsel. In dit geval moet je menu vooral gezonde plantaardige vetten en antioxidanten bevatten.

Je kunt ook genieten van gezonde groenten en fruit in de vorm van sap

gezond eten geweldige vruchtensappen

gespannen spieren

De gespannen spieren zijn een teken van onvoldoende consumptie van groenten en fruit. Een gezond voedingspatroon zou deze symptomen tot een minimum moeten beperken. Allereerst moet u zich concentreren op de groenten en fruit die rijk zijn aan kalium. Dit zijn de bananen, aardappelen, champignons, de groene bladgroenten en de droge vruchten.

Ook de vis- en groenteporties zijn erg gezond

vis en groenten gezond eten

Zo heb je genoeg groenten in huis

Er zijn een paar strategieën die je kunt gebruiken om altijd genoeg groenten in huis te hebben. Je kunt de geweldige seizoensvruchten bijvoorbeeld invriezen of op een andere manier bewaren zodat je ze het hele jaar door kunt eten. Verder kan je in het weekend de nodige groenten klaarmaken voor de volgende week. Dit kan snijden of ontdooien zijn. Dit maakt het makkelijker om doordeweeks snel maaltijden te bereiden.

Geniet van volop zomerse salades!

gezonde voeding salade en fruit idee

Ontdek de verscheidenheid aan groenten voor uw gezonde voeding

gezond eten van verschillende soorten groenten

Een gezond voedingspatroon bestaat bijna altijd alleen uit groenten!

gezond eten groente maaltijd tijd

Nog een paar ideeën voor heerlijke gezonde sappen!

geweldige sappen gemaakt van fruit gezond voedsel