Brandend maagzuur treft veel mensen! Het pijnlijke brandende gevoel in de slokdarm en de zure oprispingen kunnen in verschillende situaties voorkomen: te veel alcohol drinken, vet en gekruid eten, te veel eten of een stressvolle dag. Betrokkene wil dan zo snel mogelijk van het pijnlijke branderige gevoel af. Hier zijn enkele huismiddeltjes voor brandend maagzuur die kunnen helpen in geval van nood.

Handige huismiddeltjes voor brandend maagzuur

huismiddeltjes voor brandend maagzuur vermijd brandend maagzuur

Bijna elke vijfde persoon in Duitsland lijdt aan reflux, het terugstromen van zure maaginhoud in de slokdarm of, eenvoudiger, brandend maagzuur. De mogelijke oorzaken hebben we al genoemd, maar wat kun je er tegen doen als je geen medicijnen in de buurt hebt:

Zelf een aardappelsap maken

Aardappelsap gezond huismiddeltje voor brandend maagzuur

Aardappelsap

Het zetmeel in rauwe aardappelen bindt overtollig maagzuur en is daarom geschikt als remedie tegen brandend maagzuur. Het aardappelsap werkt alkalisch en verzacht de brandende pijn achter het borstbeen. Let op de kwaliteit van de aardappelen. Deze moeten vrij zijn van kneuzingen en zaailingen.

Zo bereidt u een portie aardappelsap: Neem vier middelgrote knollen en gebruik een sapcentrifuge om ze te verwerken. Als je er geen in huis hebt, kun je de aardappelen raspen en krachtig uitwringen door een schone theedoek. Het zelfgemaakte sap moet onmiddellijk worden gedronken.

Maak thee van verschillende kruiden

huismiddeltjes voor brandend maagzuur drink thee gezond

Drink kruidenthee

Thee is een klassieker voor mensen met milde brandend maagzuur. Bepaalde kruiden kunnen het maag-darmkanaal kalmeren. Medicinale planten als venkel, kamille, duizendblad, anijs, karwij, ribwort en citroenmelisse zijn hier zeer geschikt voor. Je kunt verschillende kruiden combineren en er in een kan heet water overheen gieten. Laat het een paar minuten trekken, zeef de thee en drink dagelijks tot drie kopjes ongezoet. Er zijn ook kant-en-klare theemelanges in de apotheek. Pepermuntthee wordt echter niet aanbevolen, omdat de ingrediënten in munt de maag irriteren en brandend maagzuur verhogen.

Als alternatief kunt u een glas stilstaand water drinken. Beide (water en kruidenthee) verdunnen en neutraliseren de overtollige maagzuren.

Gebruik zuiveringszout in kleine hoeveelheden

huismiddeltjes voor brandend maagzuur bestrijden maagzuur

Frisdrank voor brandend maagzuur

Van zuiveringszout (natriumwaterstofcarbonaat) is al lang aangetoond dat het een effectief huismiddeltje is tegen brandend maagzuur. Een kleine hoeveelheid ervan is voldoende om maagzuur te neutraliseren. Los een theelepel baking soda op in een groot glas met stilstaand water en drink de vloeistof langzaam op in kleine slokjes. Gebruik de baking soda echter niet te vaak als remedie tegen brandend maagzuur. Dit komt omdat het resulterende gas kooldioxidebellen in de maag vormt en kan leiden tot ongemakkelijke winderigheid en meer boeren.

Kauwgom neutraliseert maagzuur

Kauwgom is een huismiddeltje tegen brandend maagzuur

Help maagzuur te verlichten door kauwgom te kauwen

Het klinkt geweldig, maar kauwgom kan brandend maagzuur verlichten. Dit stimuleert de aanmaak van speeksel en kan kleine hoeveelheden maagzuur in de slokdarm neutraliseren. Om dit te doen, verdunt het speeksel het maagzuur en voert het terug naar de maag wanneer je slikt. Vermijd het kauwen van pepermuntgom, omdat pepermunt, net als thee, de maag nog meer kan irriteren.

Belangrijk! Als u echter terugkerende en frequente klachten heeft, dient u advies in te winnen bij een arts. Omdat het bijtende maagzuur op den duur de slokdarm aantast en ernstige schade veroorzaakt.

Sommige voedingsmiddelen zoals bananen, appels, havermout, lijnzaadolie, rijst en azijn kunnen ook helpen bij brandend maagzuur. Probeer de hierboven genoemde huismiddeltjes voor brandend maagzuur en vind degene die echt goed voor je is!

Een glas water kan brandend maagzuur helpen verlichten

water drinken huismiddeltjes voor brandend maagzuur

Bananen zijn ook geweldige huismiddeltjes voor brandend maagzuur

huismiddeltjes voor brandend maagzuur bananen gezond

Aloë Vera is een veelzijdige remedie

aloë vera gezond huismiddeltje voor brandend maagzuur

Een lepel appelciderazijn kan het oncomfortabele branderige gevoel verlichten

appelciderazijn gezond huismiddeltje voor brandend maagzuur

huismiddeltjes voor brandend maagzuur gezonde gemberthee

Noten zijn nuttig voor brandend maagzuur, maar in kleine hoeveelheden

noten gezonde huismiddeltjes voor brandend maagzuur

Zuurkool is een beproefd huismiddeltje

zuurkool gezond huismiddeltje voor brandend maagzuur

Eet gezond om brandend maagzuur te voorkomen

vermijd brandend maagzuur huismiddeltjes voor brandend maagzuur