Gastro-intestinale griepsymptomen buikpijn

“Gastro-intestinale griep” (ook wel gastro-enteritis genoemd) is een ontsteking van het slijmvlies van de maag en dunne darm. De ziekte duurt slechts een paar dagen, maar indien onbehandeld, kunnen er gevaarlijke complicaties optreden. Daarom geven we u in dit artikel nuttige informatie over gastro-intestinale griepsymptomen, de oorzaken van deze ziekte en mogelijke medische behandelingen. We hopen dat onze tips je kunnen helpen!

Gastro-intestinale griep – oorzaken

Gastro-intestinale griepsymptomen

Maagdarmklachten lichaamspijnen zonder koorts

Tekenen griepsymptomen gastro-intestinale griep

Gastro-intestinale infectie symptomen diarree en braken

Griepsymptomen van hoe lang het maagdarmkanaal duurt

Gastro-intestinale ziekte acute diarree

Zoals hierboven vermeld, is het van groot belang om gastro-intestinale griepsymptomen tijdig te herkennen en naar de dokter te gaan om mogelijke complicaties te voorkomen. Bij deze ziekte wordt het spijsverteringskanaal beschadigd door schadelijke pathogenen – dit zijn voornamelijk virussen, maar soms ook bacteriën en verschillende parasieten. De symptomen kunnen zich pas binnen een paar uur ontwikkelen en zijn meestal buitengewoon onaangenaam. De intensiteit ervan hangt af van het type ziekteverwekker en van enkele individuele factoren, zoals de toestand van het immuunsysteem en de fysieke toestand van de patiënt. De ziekteverwekkers kunnen ook andere mensen besmetten door via de handen in de mond te komen als ze niet goed hygiënisch zijn. Meer zelden kan de ziekte zich ook verspreiden via een druppelinfectie – dit geldt met name in gevallen waarin de pathogenen virussen zijn. Je kunt ook besmet raken via besmet voedsel of besmet drinkwater, maar dat is meer kenmerkend voor de warmere streken en niet voor Duitsland. Lees verder om te leren hoe u typische gastro-intestinale griepsymptomen kunt herkennen!

Wat zijn de meest voorkomende gastro-intestinale griepsymptomen??

Griep 2016 symptomen gastro-intestinale problemen

Incubatieperiode van gastro-intestinaal virus

Incubatieperiode gastro-intestinale griep

Symptomen gastro-intestinale griep waterige diarree

Gastro-intestinale griepsymptomen braken diarree

De meest voorkomende symptomen van gastro-intestinale griep zijn:

• misselijkheid

• braken

• Diarree

• Buikkrampen en pijn

• koorts (soms)

De symptomen beginnen plotseling en vaak verdwijnen ze na een paar dagen vanzelf. Hoewel gastro-intestinale griep niet lang duurt, is het echt ongemakkelijk – vaak is het slijmvlies van de maag en darmen zo geïrriteerd dat het lichaam niets voor zichzelf kan houden. Een enorme hoeveelheid elektrolyten en vloeistoffen gaan verloren bij braken en diarree, dus het is belangrijk om medische hulp in te roepen. Gastro-enteritis kan echter ook ernstiger zijn, vooral bij ouderen, jonge kinderen en zuigelingen. Bij deze risicogroepen kunnen ernstigere symptomen worden waargenomen, zoals buikpijn die langer dan 48 uur aanhoudt, hoge koorts, duizeligheid en problemen met de bloedsomloop. Met dergelijke tekens is een bezoek aan de dokter gewoon verplicht.

Medische behandeling en preventie

Gastro-intestinale griepduur

Gastro-intestinale griep bij jonge kinderen

Herken gastro-intestinale griepsymptomen op tijd

Duur van gastro-intestinale infectie

Gastro-intestinale griepsymptomen Effectieve huismiddeltjes

Home remedies gastro-intestinale griep mineraalwater

Griepachtige lange besmettelijke maagdarmen

Griepsymptomen herkennen spijsverteringskanaal

Voor gastro-intestinale griep kunnen verschillende medicijnen worden voorgeschreven, afhankelijk van het type ziekteverwekker. Als de boosdoener een bacterie is, kan de ziekte ook met antibiotica worden bestreden. Antibiotica worden ook voorgeschreven als de patiënt een zwak immuunsysteem heeft, bloederige diarree of hoge koorts heeft (verschijnselen van een algemene infectie). Het is ook bijzonder belangrijk dat de patiënt veel vocht drinkt om de verliezen te compenseren – met name ongezoete kruidenthee en mineraalwater worden aanbevolen. De beste manier om infectie te voorkomen is door adequate hygiëne. Dit betekent schoon werken bij het bereiden van voedsel, vaak je handen wassen en alleen gekookt water drinken als je naar warme landen (bijvoorbeeld in Afrika) reist en mogelijk de consumptie van rauwe groenten en fruit vermijden.

Mogelijke complicaties

Diarree drug bloederige diarree

Gastro-intestinaal virus 2016

De complicaties van gastro-enteritis treden zelden op (vooral wanneer het immuunsysteem zwak is), maar zijn bijzonder gevaarlijk en kunnen zelfs dodelijk zijn. De meest voorkomende complicatie wordt geassocieerd met verlies van zouten en vloeistoffen. De lichte uitdroging is eigenlijk niet gevaarlijk, maar in extreme gevallen kan het enorme, onbehandelde elektrolyt- en watertekort fataal zijn. De symptomen van ernstige uitdroging zijn: droge huid, sterk dorstgevoel, ongewone slaperigheid, duizeligheid bij het opstaan, opstaande huidplooien (bijvoorbeeld bij het uittrekken van de huid) en een slechte algemene conditie. De gevaarlijke gevolgen van gastro-intestinale griep zijn onder meer darmobstructie waarvoor een operatie nodig is, darmruptuur en peritonitis (ontsteking van het buikvlies).