effectieve huismiddeltjes voor snelle verlichting van keelpijn

Je neus is verstopt en je keel doet pijn? Je bent waarschijnlijk verkouden. Als u op dit moment geen tijd heeft om naar de dokter te gaan, bent u hier aan het juiste adres! Hier zijn 6 huismiddeltjes voor een zere keel die de onaangename symptomen snel kunnen verlichten. Ze zijn geschikt voor zowel volwassenen als kinderen en zijn supereffectief – probeer onze suggesties zelf om het zelf te zien! Wij hopen dat onderstaande informatie u van dienst kan zijn en wensen u veel leesplezier!

Verlicht keelpijn met natuurlijke middelen

Natuurlijke remedies verlichten snel keelpijn

Eerste hulp bij hoesten bij verkoudheid

Bestrijd keelpijn zuigtabletten

Huismiddeltjes voor keelpijn zijn effectieve ideeën

Koude eerste hulp

Hoest bestrijdt effectieve ideeën

Huismiddeltjes voor keelpijn ideeën en tips

Huismiddeltjes voor keelpijn effectieve recepten

Branden, krabben, hoesten, moeite met slikken – keelpijn is soms echt moeilijk te verdragen. Maar ze kunnen ook op natuurlijke wijze worden verlicht – enkele van onze onderstaande suggesties, zoals warme thee en honing, zijn algemeen bekend en hun effecten zijn bewezen. Als de symptomen echter na een paar dagen niet verminderen of verergeren, moet u zeker een arts raadplegen. De huismiddeltjes voor keelpijn kunnen ook gecombineerd worden met de voorgeschreven medicatie zodat het effect groter is. Hoewel de natuurlijke remedies die wij aanbevelen niet gevaarlijk zijn voor uw gezondheid, kunt u uw arts om advies vragen.

Huismiddeltje voor keelpijn – warme drank met citroen en honing

Keelpijn citroen

Keelpijn EHBO huismiddeltjes

Huismiddeltje tegen keelpijn warme drank met citroen, honing en gember

Effectieve huismiddeltjes voor keelpijn

Bereid een warm drankje met citroen

Honing voor hoestende verkoudheid

warme drank citroenhoning

Onze eerste suggestie voor het verlichten van keelpijn is een warme drank met citroen en honing. De citroen versterkt het immuunsysteem omdat het rijk is aan vitamine C – 100 g rauwe citroen bevat ongeveer 50 g. En de honing heeft een decongestivum en desinfecterend effect. De meeste zuigtabletten voor hoesten en keelpijn worden bijvoorbeeld gemaakt met manukahoning, dat al eeuwenlang als natuurlijk antibioticum in Nieuw-Zeeland wordt gebruikt. Om een ​​warm drankje te maken voor een zere keel, knijp je gewoon een citroen uit. Doe het sap in een glas en vul het met warm water. Tot slot zoeten met een halve theelepel honing en direct opdrinken.

Huismiddeltjes voor keelpijn – zoutoplossing voor gorgelen

Huismiddeltjes voor keelpijn zoutoplossing

Bereid een zoutoplossing voor

effectief gorgelen ontstoken keel met zoutoplossing

Een zere keel kan ook worden verlicht met een eenvoudige zoutoplossing. De methode is zeer effectief en u zult zelfs na het eerste gebruik al verlichting merken. Het enige wat je hoeft te doen is een theelepel keukenzout oplossen in 250 ml warm water. Gorgel een paar seconden met de zoutoplossing en spuug het uit. Zout heeft een desinfecterende werking en kan de geïrriteerde slijmvliezen doen opzwellen en de ziektekiemen doden. Spoel na het gorgelen je mond met wat water.

Yoghurt met zuiveringszout

Yoghurt met zuiveringszout tegen keelpijn

Huismiddeltjes voor keelpijn baking soda

Huismiddeltjes voor een snel keelpijn-effect

Een ander handig idee is om 2-3 eetlepels yoghurt te mengen met een flinke theelepel bakpoeder in een kopje. U moet het mengsel onmiddellijk opeten. De smaak is niet bijzonder aangenaam, maar zuiveringszout heeft ook een desinfecterende en decongestivum werking en kan de keelpijn direct verzachten.

Heet bad

een warm bad nemen

Huismiddeltjes voor een warm bad met keelpijn

Neem een ​​warm bad als je verkouden bent

Koud warm badkleed warm aan

Bij keelpijn en verkoudheid in het algemeen raden we aan om een ​​zweetkuur in bad te nemen. De toevoer van warmte kan het immuunsysteem van de patiënt versterken door de doorbloeding te stimuleren. Na het warme bad moet je je goed afdrogen en je warm aankleden – met wollen sokken en een trui.

Warme aardappelwraps

Effectieve huismiddeltjes verlichten keelpijn

Huismiddeltjes voor keelpijn warme aardappelwraps

Een ander effectief huismiddeltje voor keelpijn is de warme aardappelwrap. Kook drie of vier kruimige aardappelen tot ze zacht zijn. Leg deze op een handdoek en plet ze in grotere stukken. Het doel is niet om een ​​pap te maken – zo koelen de hete aardappelen heel snel af. Ten slotte moet je alles in een andere doek wikkelen. Voordat u de afgewerkte omslagdoek om uw nek legt, moet u ervoor zorgen dat deze niet te heet is en dat u zich er niet aan kunt branden.

Drink salie thee

Koude EHBO-drink warme thee

Huismiddeltjes voor keelpijn Saliethee

drink hete salie thee koud

Saliethee is ook effectief tegen keelpijn en slikproblemen. Salie bevat essentiële oliën die de slijmvliezen kalmeren en de groei van ziektekiemen voorkomen. De aftreksels gemaakt van gedroogde salieblaadjes, die je bij apotheken of drogisterijen kunt kopen, zijn zelfs beter dan kant-en-klare thee.

hier vindt u een recept voor effectieve zuigtabletten voor keelpijn.