Lapacho is de naam van een Zuid-Amerikaanse boom die opmerkelijke geneeskrachtige eigenschappen heeft. De Lapacho-boom is erg populair in Zuid-Amerika, maar blijft minder bekend in Europa. Lapacho is een groenblijvende boom met prachtige roze bloemen. In Zuid-Amerika zijn bijna 100 soorten Lapacho-bomen bekend, maar niet alle zijn van hoge kwaliteit voor het maken van gezonde Lapacho-thee. Alleen ervaren verzamelaars kunnen het verschil maken en de echte Lapacho-bomen spotten.

Lapacho-thee heeft helende eigenschappen

Lapacho thee effect Lapacho boom Zuid-Amerikaanse thee van de Inca's

De exotische Zuid-Amerikaanse Lapacho-boom is ook bekend onder de Portugese naam Pau D’Arco en kan nog steeds worden ontmoet als Taheebo en Ipe Roxo. Het hout van de Lapacho-boom wordt gebruikt om strikken te maken. Bovendien is Lapacho een effectieve remedie voor het genezen van wonden, koorts en slangenbeten.

De Indianen gebruiken Lapacho al duizenden jaren voor medicinale doeleinden.

Lapacho staat nog steeds bekend als de thee van de Inca’s

Lapacho thee-effect Pau D'Arco Taheebo

Lapacho-thee wordt ook wel ‘thee van de Inca’s’ genoemd. Deze kruidenthee is echter erg populair in Zuid-Amerika en biedt een aantal gezondheidsvoordelen. Lapacho-thee wordt gemaakt van de binnenbast van de Lapacho-boom, ook wel Rosa Ipe genoemd. Lapacho-thee bevat geen cafeïne en is rijk aan essentiële vitamines, mineralen en sporenelementen die helpen de gezondheid en vitaliteit te behouden. Deze kruidenthee bevat bijvoorbeeld ijzer, calcium, magnesium, mangaan, jodium, boor en barium.

 Indianen noemen de lapachoboom de levensboom

Lapacho-thee-effect van lapacho-boom

De lapachoboom heeft prachtige roze bloemen

Lapacho thee effect van lapacho boom roze bloemen

Lapacho-thee heeft veel gezondheidsvoordelen

Lapacho stimuleert het immuunsysteem en is een ontstekingsremmend en antireumatisch middel dat ook gifstoffen verwijdert.

Een genezend concentraat van mineralen en sporenelementen

Lapacho thee effecten Pau D'Arco gezondheidsvoordelen

Lapacho-thee behandelt en voorkomt verschillende ziekten zoals artritis, diabetes, darmproblemen, blaasontstekingen, astma en kanker. Het gebruik ervan is in veel opzichten vergelijkbaar met dat van de immunostimulantia echinacea en ginseng. Het gebrek aan bijwerkingen maakt Lapacho ook een goede keuze in vergelijking met standaardtherapieën.

Lapacho-thee heeft een laxerend effect. Regelmatig gebruik van Lapacho zorgt voor een normale stoelgang.

Thee wordt gemaakt van de binnenbast van de Lapacho-boom. Dit heeft een helende werking

Lapacho-thee-effect van Pau D'Arco Taheebo-boomschors

Lapacho-thee werkt als een natuurlijk antibioticum. Het versterkt het immuunsysteem en verkleint de kans op verkoudheid. Lapacho vermindert ook de symptomen van griep, verkoudheid, koorts, brandwonden, kortademigheid, huidirritatie, botinfecties en andere infectieziekten.

Deze magische thee heeft ook anti-aging effecten. Studies tonen een duidelijke remming van de vrije radicalen, die sterk betrokken zijn bij het normale verouderingsproces.

Lapacho-thee heeft ook gezonde effecten op het bloed en het beenmerg. Een verhoogde productie van rode bloedcellen verbetert de zuurstofopname van het bloed. Dit heeft op zijn beurt belangrijke implicaties voor de gezondheid van weefsels door het hele lichaam.

De smaak van de Lapacho thee is vergelijkbaar met die van een rooibosthee

Lapacho thee effect Pau D'Arco warme dranken gezond

De thee is ook effectief bij de behandeling van chronische aandoeningen zoals lupus, psoriasis en de ziekte van Parkinson.

Lapacho vermindert pijn, ontsteking en andere symptomen van artritis vanwege de ontstekingsremmende effecten.

Het lijdt geen twijfel dat Lapacho zeer giftig is voor veel soorten kankercellen, virussen, bacteriën, schimmels, parasieten en andere soorten micro-organismen.

Lapacho-thee-effect Pau D'Arco Taheebo Ipe Roxo Lapacho-boomthee

Lapacho is rijk aan calcium, ijzer, magnesium, fosfor, zink, chroom, silicium, mangaan, koper, kalium, natrium, kobalt, boor, zilver, goud, strontium, barium, nikkel en bevat ook andere elementen die nodig zijn voor een evenwichtige voeding belangrijk en toch noodzakelijk voor het functioneren en versterken van het immuunsysteem.

De belangrijkste bijwerkingen zijn beperkt tot misselijkheid, ontlasting en diarree wanneer lapacho-thee in zeer hoge doses wordt ingenomen.

Hoe maak je lapacho thee?

Er zijn een aantal unieke manieren om lapachothee te maken. Elke regio in elk land in Zuid-Amerika heeft zijn eigen recept voor een authentieke Lapacho-thee.

Het basisrecept voor deze thee die zoveel gezondheidsvoordelen biedt, vereist:

  • twee theelepels lapacho-boomschors
  • een liter water

De Inca-thee is verkrijgbaar op biologische markten

Lapacho thee-effect Pau D'Arco Taheebo Ipe Roxo

Lapacho-thee wordt als volgt bereid:

  • Doe de boomschors in het kokende water en kook op laag vuur vijf tot tien minuten.
  • Laat de thee 20 tot 30 minuten trekken nadat je hem van het fornuis hebt gehaald.
  • Bewaar de afgewerkte thee in de koelkast.

Lapacho-thee blijft vers en behoudt enkele dagen zijn gezondheidsvoordelen.

2 kopjes kruidenthee van Lapacho worden dagelijks aanbevolen gedurende 6 maanden

Lapacho thee effect Pau D'Arco Taheebo Zuid-Amerikaanse thee

Hoeveel en wanneer lapacho-thee drinken??

Lapacho kan regelmatig worden gebruikt om verkoudheid en griep te voorkomen, of wanneer infecties dreigen. Lapacho kan het beste als thee worden ingenomen, een of twee kopjes per dag, ‘s ochtends en’ s avonds. Op deze manier stimuleert Lapacho het immuunsysteem, helpt het verkoudheid en griep te voorkomen, houdt het de darmen gezond en kan het enkele van de andere belangrijke therapeutische effecten bemiddelen, waaronder gunstige effecten op artritis, pijn, lokale infecties (bijv. Candida) en andere ontstekingen..

In tijden van acute, actieve infectie moet lapacho-thee meerdere keren per dag worden gedronken

Lapacho thee effect Pau D'Arco Taheebo Ipe Roxo thee van de Inca's

Opmerking:

Het wordt aanbevolen om Lapacho routinematig te gebruiken in combinatie met Mate-struik. Het argument, dat gebaseerd is op eeuwenlange ervaring van de Zuid-Amerikaanse inboorlingen, is dat de matestruik de helende eigenschappen van lapachothee nog beter activeert. Bovendien brengt mate bush zelf een aantal gezondheidsvoordelen met zich mee.

Gezondheid uit de natuur

Lapacho thee effect Pau D'Arco Taheebo Ipe Roxo roze bloemen