Symptomen van het coronavirus Onderneem actie

De Covid-19-pandemie verspreidt zich steeds meer in Europa. Het is daarom van bijzonder belang om de symptomen van het coronavirus tijdig te herkennen en onze huisarts te informeren. Maar hoe onderscheid je het coronavirus van griep en verkoudheid? Ontdek het antwoord in dit bericht! We hopen dat onderstaande informatie nuttig voor u is. Wij wensen jou en je favoriete mensen een goede gezondheid!

Herken symptomen van het coronavirus op tijd

een laboratoriumtest maakt Covid 19 positief

Covid 19 deeltjes representatie

hoe ziet het virus eruit?

Covid 19 complicaties longontsteking

Draag een beschermend masker gezicht Covid 19

“Oh, ik voel me niet goed… Is het mogelijk dat ik coronavirus heb?” Steeds meer mensen stellen deze vraag vandaag, aangezien de gevaarlijke ziekte zich snel verspreidt in steeds meer Europese landen. En wat moet je doen als je de symptomen van het coronavirus herkent? In de eerste plaats is het belangrijk om niet in paniek te raken. Informeer de verantwoordelijke GGD of uw huisarts op uw mobiele telefoon en kom niet onaangekondigd in de praktijk. Alleen een laboratoriumtest kan definitieve duidelijkheid geven of u ziek bent of niet. Maar zelfs als het gaat om coronavirusinfectie, is ziekenhuisopname alleen een must voor patiënten met een ernstige ziekte. Hoe eerder u de symptomen herkent en uw arts informeert, hoe beter – zo kunt u ongewenste complicaties zoals longontsteking voorkomen.

Symptomen van het coronavirus versus griep en verkoudheid

Symptomen van het coronavirus hoesten hoge koorts

loopneus koude griep

Symptomen coronavirus droge hoest

Symptomen van coronavirus hoge koorts algemene zwakte

Gebruik een wegwerpzakdoek om te niezen

Symptomen van het coronavirus versus griep en verkoudheid

Symptomen coronavirus hoge koorts

Het nieuwe Covid-19-virus wordt gemakkelijk van persoon op persoon overgedragen. Gemiddeld worden 9 op de 10 mensen die contact hebben gehad met de besmette persoon ziek. Baby’s en kinderen kunnen het ook krijgen, maar het is niet zo ernstig als bij volwassenen. Vooral mensen met chronische ziekten en een zwak immuunsysteem, evenals mensen ouder dan 65 jaar, lopen een groot risico. Covid-19 is virulenter dan griep, beïnvloedt rechtstreeks de onderste luchtwegen en longen, en dit is waar het grootste verschil zit.

Vergeleken met griep en verkoudheid, die symptomen hebben als verstopte of loopneus, keelpijn en niezen, zijn bij het coronavirus de volgende hoofdsymptomen te herkennen:

  • droge hoest
  • hoge koorts
  • Kortademigheid

Patiënten in de risicogroepen kunnen ernstige ademhalingsproblemen of zelfs longontsteking krijgen. Het coronavirus heeft ook enkele nevenverschijnselen, zoals:

  • algemene zwakte
  • Verlies van smaak
  • Hoofdpijn en lichaamspijnen
  • diarree

De media melden dat bij sommige patiënten in China de ziekte begon met diarree en maagproblemen. Hieronder staan ​​drie infographics die de symptomen van griep, verkoudheid en Covid-19 kunnen vergelijken en je een nog beter idee geven. Verdacht van een besmetting met het coronavirus zijn mensen die nauw contact hebben met besmette mensen of die recentelijk naar een risicogebied zijn gereisd – waaronder landen als China, Italië, Spanje, Iran etc., waar al veel zieken zijn.

Vergelijking van coronavirussymptomen

Symptomen en behandeling van het coronavirus

Coronavirus symptomen verschil verkoudheidsgriep

Symptomen van het coronavirus Onderneem actie

Covid 19, griep en verkoudheid

Wat is het sterftecijfer??

Covid 19 besmetting infographic

Symptomen van het coronavirus tijdens een laboratoriumtest

Het sterftecijfer verschilt sterk van land tot land. Het is het hoogst – tussen 0,8 en 14,8 procent – bij mensen uit de risicogroep – senioren en mensen met chronische ziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten, etc. Tot nu toe zijn er geen sterfgevallen bij kinderen tot 9 jaar.

Coronabehandeling

Testcentrum voor symptomen van coronavirus

Patiënten nemen Covid 19-monsters

Symptomen van het coronavirus met beschermende maskers

Behandeling Covid 19 ziekenhuis

Het is eigenlijk niet altijd gemakkelijk om onderscheid te maken tussen coronavirus en griep. Alleen een laboratoriumtest kan u volledige zekerheid geven. Tot nu toe is er helaas geen vaccinatie of een specifiek medicijn tegen Covid-19. De zieken worden echter met matig succes behandeld met antivirale middelen tegen SARS of MERS (de voorlopers van Covid-19, die tot dezelfde familie behoren), geneesmiddelen voor de behandeling van longfibrose en immunomodulatoren tegen ontstekingen.

Infectie voorkomen

algemene hygiëne plank Covid 19

was je handen met zeep

Draag wegwerphandschoenen

Beschermend masker met neus-mond

Symptomen coronavirus belangrijke beschermingsregels

sociale afstand thuiswerken

Regelmatig handen wassen met zeep

Volg strikt de veiligheidsmaatregelen en voorschriften van de autoriteiten om besmetting te voorkomen. Blijf zoveel mogelijk thuis en houd de nodige sociale afstand van minimaal 2 meter. Het wordt aanbevolen om handschoenen en een gezichtsmasker te dragen als u buiten bent. De hoge mate van hygiëne en veelvuldig handen wassen kan u en uw gezin beschermen tegen het virus. U kunt enkele nuttige tips voor het immuunsysteem van het coronavirus vinden hier.