Het immuunsysteem is het belangrijkste voor de menselijke gezondheid. Juist nu, in deze situatie met de pandemie van het coronavirus, is een versterking van het immuunsysteem noodzakelijk! Met de juiste voedingsmiddelen kunt u uw immuniteit versterken en uzelf tegen ziekten beschermen. Ontdek in dit artikel op welke 8 voedingsmiddelen je kunt wedden als je je immuunsysteem een ​​boost wilt geven.

Als je gezond wilt zijn, moet je goed voor je immuunsysteem zorgen. Hoe sterker dit is, hoe minder gezondheidsproblemen u zult hebben. Sterke immuniteit hangt daarentegen af ​​van verschillende factoren die niet alleen verband houden met het dieet, maar ook met het dagelijks leven van de persoon.

Verhoog uw immuniteit

immuunafweer en het immuunsysteem versterken het immuunsysteem

Tip: Verbeter je immuunsysteem met de juiste voeding, activiteiten (fitness, yoga, dansen, sporten), dagelijkse rust en wandelingen in de natuur.

Met betrekking tot voeding is het belangrijk om regelmatig voedsel te consumeren dat immuun is voor versterking.

Inbegrepen in uw dagelijkse menu, garandeert het u een goede gezondheid. Nu voor de voedingsmiddelen die het immuunsysteem helpen versterken.

Versterk het immuunsysteem door water te drinken

versterking van het immuunsysteem drinkwater gezond

Water is in principe geen voedsel, maar het is enorm belangrijk voor het lichaam en het goed functioneren ervan. Probeer elke dag voldoende water te drinken om jezelf gehydrateerd te houden. Probeer de andere drankjes voor overdag te vervangen door water en vergeet niet dat water je vriend is.

Eieren opnemen in het dagmenu

het immuunsysteem versterken gezond eten van eieren

Eieren zijn niet alleen een rijke bron van eiwitten, maar bevatten ook omega-3-vetzuren en 9 basische aminozuren. Ze bevatten nog steeds vitamine D, E, K, B2, B5, B6 en B12, evenals mineralen – zink, ijzer en koper.

Eet meer spinazie

versterking van het immuunsysteem spinazie gezond eten

De spinazie is een geweldige bron van vitamine C, wat het immuunsysteem versterkt. Bovendien is spinazie rijk aan antioxidanten en bètacaroteen, wat de immuniteit helpt in de strijd tegen infecties en viervoeters. Om het maximale uit het eten van spinazie te halen, moet het rauw worden gegeten. De beste manier om spinazie rauw te eten, is door het toe te voegen aan salades of smoothies.

Kurkuma als ontstekingsremmer

kurkuma effect versterkt het immuunsysteem

Kurkuma bevat curcumine, een bekende ontstekingsremmer. De consumptie van kurkuma activeert de aanmaak van T-cellen en zorgt voor een versterking van het immuunsysteem.

Knoflook eten maakt je gezond

versterken van het immuunsysteem versterken van het immuunsysteem

De knoflook bevat een stof genaamd allicine, die bekend staat om zijn verschillende helende eigenschappen. Knoflook is ook rijk aan vitamine C, B6, vezels en mangaan. Als je een sterker immuunsysteem wilt hebben en jezelf wilt beschermen tegen ziekten, moet je niet bang zijn om knoflook vaker op je menu te zetten.

Consumeer pure natuurlijke honing

versterking van het immuunsysteem honing gezond

De puur natuurlijke honing bevat antioxidanten en heeft antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Het consumeren van meer honing kan het lichaam helpen ongewenste bacteriën en schimmels te vernietigen en het immuunsysteem te versterken.

 Eet wilde zalm

Wilde zalm eten versterken het immuunsysteem versterken het immuunsysteem

De zalm is een van de meest heilzame vissen, maar om van zijn voedingsstoffen te kunnen profiteren, moet hij wild zijn. De wilde zalm bevat omega-3 vetzuren en is rijk aan vitamine D, B3, B6 en B12. Het bevat ook selenium, eiwit en kalium. Om deze reden is de wilde zalm perfect voor het versterken van het immuunsysteem.

Versterk het immuunsysteem met olijfolie

versterkt het immuunsysteem olijfolie gezond

Extra vierge olijfolie bevat verschillende stoffen, zoals vitamine E en K, maar ook veel nuttige vetzuren (omega-3 en omega-6). De olijfolie heeft ook antioxiderende eigenschappen die de gezondheid van het lichaam bevorderen.

Dit zijn enkele van de voedingsmiddelen die u in uw dagelijkse menu kunt opnemen om het immuunsysteem te versterken. We wensen dat je in goede gezondheid blijft!

Eet eieren als ontbijt

eieren gezond versterken het immuunsysteem

Maak een groene smoothie met spinazie

groene smoothie versterking van het immuunsysteem

Eet één keer per week wilde zalm

versterk het immuunsysteem eet vis versterk het immuunsysteem

Breng de salade op smaak met olijfolie

olijfolie gezonde versterking van het immuunsysteem immuunafweer

Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C.!

wat het immuunsysteem versterkt, versterkt het immuunsysteem

Drink meer water per dag

gezond water drinken versterken het immuunsysteem