Het hebben van een huisdier is eigenlijk een enorm plezier. Maar het gaat ook gepaard met veel kosten voor vaccinaties en preventieve zorg. Vaak komt het ook voor dat de geliefde viervoeter ziek wordt of gewond raakt bij een ongeval. Helaas zijn er dan aanzienlijke veterinaire kosten. Dit moedigt veel eigenaren van gezelschapsdieren aan om hun huisdieren te verzekeren. Er zijn zo veel en gevarieerde verzekeringen dat men zorgvuldig de meest geschikte moet kiezen. Je moet je bewust zijn van tal van kleine dingen. Wist u bijvoorbeeld dat alleen gezonde dieren verzekerd zijn? Daarom willen we de post van vandaag gebruiken om je te helpen bij het kiezen van de juiste huisdierenverzekering voor je trouwe viervoeter.

Huisdierenverzekering – Deskundige behandeling van uw geliefde huisdier 

huisdierenverzekering kattenverzekering bezoek dierenarts

Welke voordelen kan een huisdierenverzekering bieden??

De huisdieren worden beschouwd als echte gezinsleden. In de meeste gevallen zijn het loyale metgezellen en geweldige speelkameraadjes. Daarom zijn hun welzijn en een goede gezondheid topprioriteiten voor hun baasjes. Met een huisdierenverzekering weet u zeker dat uw trouwe viervoeter in geval van nood goed wordt behandeld. In geval van nood dekt de verzekering de financiële gevolgen tot het gekozen verzekerde bedrag. U kunt kiezen uit verschillende soorten verzekeringen. Afhankelijk van het tarief zijn tal van diensten inbegrepen. Er wordt een principieel onderscheid gemaakt tussen uitgebreide polissen en pure operatiekamerverzekeringen. De bijdragen zijn dan ook verschillend. De ziektekostenverzekering vergoedt in de regel alleen medisch noodzakelijke behandelingen. Ook medicijnen, huisvesting en diagnostiek vallen hieronder. Normaal gesproken betaalt de verzekeraar slechts twee keer het tarief van het veterinaire tariefschema, maar er zijn uitzonderingen. Ondanks de verzekering moet je in de meeste gevallen ook een eigen risico betalen.

Vaak worden standaarddiensten zoals vaccinaties niet vergoed door de verzekering. Daarom heeft het de voorkeur om een ​​operatiekostenverzekering af te sluiten. Als eigenaar van een huisdier heb je een belangrijke plicht te vervullen: Vind de juiste verzekering voor uw huisdier.

Voor onderzoeken en behandelingen moet u een bepaald deel van de prijs zelf betalen

De juiste huisdierenverzekering kiezen waar u op moet letten

Meestal wordt slechts 80 procent van de vergoedbare kosten door de verzekeraar gedekt

huisdierenverzekering kat huisdier eigenaar wees blij

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een huisdierenverzekering??

Er worden namelijk speciale verzekeringen aangeboden voor de verschillende huisdieren zoals honden, katten, paarden en konijnen. Er zijn zelfs passende aanbiedingen voor kleine dieren en exotische dieren. De prijs en de gedekte risico’s variëren met individuele huisdierenverzekeringen. Tarieven en voorwaarden moeten onder de regel serieus worden genomen. Je moet dus kijken en vergelijken. U moet echter bepaalde dingen van tevoren weten.

  • In de regel zijn alleen gezonde dieren verzekerd. Vaak is er een minimum en maximum leeftijd waartussen uw huisdier voor de verzekering moet zijn. In de meeste gevallen zijn de dieren voor twee maanden of langer verzekerd. Voor honden ouder dan zeven jaar wordt doorgaans geen verzekering afgesloten. Bovendien is een verzekering voor oudere dieren duurder.
  • De eigenaren van gezelschapsdieren dienen er rekening mee te houden dat er bij ziekte een wachttijd is vanaf de aanvang van het contract. Dit is niet het geval bij ongevallen.
  • In geval van nood bent u meestal vrij om de dierenarts te kiezen. In sommige gevallen bent u verplicht naar de dierenarts te gaan die u bij het afsluiten van de verzekering heeft gekozen.
  • Als u met de verzekerde viervoeter in Europa of wereldwijd wilt reizen, is het noodzakelijk om te letten op de exacte regelgeving hieromtrent.
  • De hoeveelheden van de applicatie variëren meestal afhankelijk van het ras, de grootte, het gewicht en de leeftijd van het dier in kwestie.
  • Als het verzekerde dier wordt verkocht of overlijdt, loopt het contract af. De eigenaar van het huisdier moet de verzekeringsmaatschappij hierover zeker informeren.

Zowel u als de verzekeraar kunnen de verzekeringsovereenkomst beëindigen

Huisdierenverzekering correct kiezen konijnen huisdieren

Conclusie: Eigenlijk is slechts een klein deel van de huisdieren in Duitsland verzekerd. Maar het is vooral voordelig om een ​​verzekering te hebben, omdat uw huisdier de medische zorg nodig heeft! De eigenaren van gezelschapsdieren weten dat viervoeters loyale vrienden zijn. Elk dier kan zich echter verwonden of ziek worden. In een noodsituatie is het daarom een ​​must om medische zorg op de best mogelijke manier te krijgen. Om deze reden is het belangrijk dat u de beste beslissing neemt voor uw huisdier: het moet een uitgebreide ziektekostenverzekering of een operatieverzekering zijn?

De huisdierenverzekering gaat onaangename verrassingen tegen

huisdierenverzekering goed om te weten hondenverzekering