Frambozenbladthee makkelijker bevallen

Het drinken van thee tijdens de speurtocht is goed voor de ziel en heeft een algemeen ontspannend effect. Dit geldt echter alleen voor bepaalde soorten. Er zijn er ook enkele die u absoluut kunt vermijden – vooral in de laatste paar weken van de zwangerschap. In dit bericht leer je alles over zwangerschapsthee, de effecten en voordelen van de drank voor je gezondheid. We hopen dat onderstaande informatie u van dienst is. Veel plezier tijdens het lezen!

Zwangerschapsthee: welke soorten zijn toegestaan ​​en welke zijn verboden?

Zwangerschapsthee toegestane en verboden variëteiten

Soorten thee maken zwangerschap mogelijk

Thee komt de gezondheid ten goede tijdens de zwangerschap

Thee zwangerschap ontspannende effecten

Zwangerschap thee drinken tips

Frambozenbladthee gemakkelijker geboorte

Thee helpt bij verkoudheid, spijsverteringsproblemen, slaapstoornissen, stress. De drank heeft hetzelfde effect tijdens de zwangerschap. 1-2 kopjes thee per dag kan uw welzijn verhogen en u helpen zich ontspannen en alert te voelen. Maar, zoals hierboven vermeld, geldt dit niet voor alle soorten thee. Sommige theeën moeten worden vermeden tijdens de zwangerschap en vooral in de laatste drie maanden. Maar laten we beginnen met de heilzame variëteiten, die een geweldige bron van vitamines zijn en kunnen voldoen aan de hoge vochtbehoefte tijdens de zwangerschap. Een kopje thee kan je in de winter opwarmen, en in de zomer kun je kiezen voor gekoelde thee als verfrissend drankje.

Als je een fan bent van de kruidenthee, die veel verschillende ingrediënten bevat, is het absoluut noodzakelijk om advies in te winnen bij je arts voordat je de drank gebruikt! Omdat de verschillende kruiden in combinatie soms tot ongewenste bijwerkingen kunnen leiden. En net als bij eten tijdens de zwangerschap heb je ook bij thee behoefte aan afwisseling.

Verzachtende zwangerschapsthee – kamillethee

Zelf kamillethee maken

Zwangerschapsthee rustgevende varianten

Zwangerschap Thee Kamille Thee DIY

Zwangerschap thee kamille thee

Kamillethee is vooral nuttig voor zwangere vrouwen. Het heeft een ontspannend effect en kan bijzonder nuttig zijn bij slaapstoornissen. Ook heeft het een gunstig effect op maag-darmklachten en brandend maagzuur.

muntthee

Muntthee kalmerend

Muntthee met gember en citroen

Heilzame variëteiten voor zwangerschapsthee

Als je je veel ziek voelt tijdens de zwangerschap, drink dan muntthee! De pepermunt bevat essentiële oliën die de maag en darmen kalmeren. Je moet niet meer dan twee of drie kopjes per dag drinken, omdat in grote hoeveelheden de pepermuntthee weeën kan veroorzaken!

Salie thee

Zwangerschap thee salie thee

Salie thee heilzaam zwangerschap

De saliethee kan ook het spijsverteringsongemak verlichten dat vaak gepaard gaat met zwangerschap. Een kopje saliethee heeft een krampstillend effect en kalmeert het maag-darmkanaal. Net als bij de muntthee hoef je de saliethee niet in grote hoeveelheden en langdurig te drinken. Anders kunnen er ongewenste bijwerkingen optreden, zoals warmte en duizeligheid.

Groene en zwarte thee

eigenschappen van zwarte thee drinken

Voordelen van het drinken van groene thee

Hoewel de groene en zwarte thee cafeïne bevatten, kun je er tijdens de zwangerschap voor kiezen. De groene thee bevat een aantal mineralen en bittere stoffen die de spijsvertering bevorderen. En de zwarte thee ondersteunt het immuunsysteem. Het wordt echter niet aanbevolen om het in grote hoeveelheden te consumeren, omdat het de opname van ijzer uit voedsel verstoort en tot constipatie kan leiden. Vanwege het cafeïnegehalte is het ook niet aan te raden om meer dan 2-3 kopjes zwarte of groene thee per dag te drinken.

Frambozenbladthee maakt bevalling makkelijker

Frambozenbladthee heilzaam zwangerschap

Zelf frambozenbladthee maken

Zwangerschap thee frambozenblad thee

Drink frambozenbladthee

De frambozenbladthee wordt zelfs aanbevolen door artsen en verloskundigen. Het kan de bevalling vergemakkelijken door de baarmoeder te versterken en de spieren in dit gebied los te maken. De meeste verloskundigen adviseren om vanaf 37 weken zwangerschap elke dag een kopje frambozenbladthee te drinken. En vanaf de 39e week kunt u uw consumptie verhogen tot maximaal 4 kopjes per dag. Om een ​​overdosis te voorkomen, moet u alles met uw arts bespreken.

Zwangerschapsthee: varianten waar je liever zonder zou

Zwangerschap thee brandnetel thee

Zwangerschapsthee bramenbladthee

Eigenschappen van venkelthee

Bereid vrouwenmantelthee

Eigenschappen van komijnthee

Zwangerschap thee alsem

Bereid citroengrasthee

Er zijn ook andere soorten thee die pijn stimuleren en waar je voorzichtig mee moet zijn – vooral in de laatste weken van de zwangerschap. Het in grote hoeveelheden consumeren ervan kan zelfs vroeggeboorte veroorzaken. Dit bevat:

– Komijnthee

– Vermout thee

– Bramenbladthee

– Damesjas thee

– Duizendblad thee

Citroengras, anijs en venkelthee worden ook niet aanbevolen tijdens de zwangerschap – vooral niet in grote hoeveelheden. Hetzelfde geldt voor de aftappende theesoorten. Deze omvatten bijvoorbeeld:

– Berkenbladthee

– Maïsbaardthee

– Peterselie of selderijthee

– Brandnetel thee

– Lavas thee

U kunt meer nuttige informatie vinden over de soorten thee die zijn toegestaan ​​en verboden tijdens de zwangerschap hier Vind!