Kako posaditi korenje

Redčenje korenja je dolga, dolgočasna in neprijetna naloga. Da ne bi preživeli ur na vrtni gredici v procesu gojenja, morate vedeti, kako posaditi korenje, v katerem bodo sadike videti enakomerne, čedne.

Sajenje korenja s semeni na odprtem terenu brez naknadnega redčenja

V praksi vrtnarjev obstaja več možnosti za takšno sajenje korenja:

  • na toaletnem papirju (kot alternativa kupljenim trakom za vrtne pridelke);
  • pristanek želeja;
  • pred zimo (ta možnost je pomembna za jesensko obdobje).

Priprava semen

Priprava semen korenja

Korenčkova semena je treba pred delom z njimi kalibrirati. Vodo posolimo in vanjo vlijemo semena iz vrečke. Tiste, ki se pojavijo, je treba odstraniti. Potop v dno bo idealen za pristanek.

Pripravo je treba opraviti vnaprej: 12 dni pred sajenjem na odprtem terenu. Najprej se semena iz vrečke vlijejo na pripravljeno krpo in zavežejo, tako da nastane vozel. Tkanine ne zategnite preveč, da sadilni material prosto leži.

Drugi korak: izkopamo luknjo, globoko 25-30 cm, in tam postavimo pripravljen vozel. Tla so navlažena in od zgoraj prekrita z zemljo. V dodeljenih 12 dneh bodo izšla obstoječa eterična olja, ki preprečujejo kakovostno kalitev korenja..

Sčasoma se vozlišče odstrani. Semena, ki so tam, se bodo znatno povečala, morda bodo celo začela kaliti. Delo s takšnim materialom postane veliko lažje. Nato vsebino vlijemo v posodo in zmešamo s krompirjevim škrobom, zaradi česar semena niso tako lepljiva, bela in primerna za nadaljnje manipulacije (zahvaljujoč spremembi barve so jasno vidna na temni zemlji).

Kako saditi

Kako posaditi korenje

Na pripravljeni postelji je narejen utor potrebne dolžine. Ker so semena korenja povečala, jih je enostavno posaditi z zadostnim razmikom med sadilnim materialom. Po vrhu potresemo z zemljo ali peskom. Takšne preproste manipulacije bodo zagotovile dobro kalitev in vas v prihodnosti rešile pred redčenjem..

Posejana brazda ne potrebuje zalivanja. Semena vseeno dobro poženejo. Pojav skorje na tleh po zalivanju bo le upočasnil razvoj sadik. S pravilnim izpolnjevanjem vseh pogojev se bodo prvi kalčki pojavili v 3-5 dneh..

Način priprave lahko nekoliko spremenite. Po odstranitvi vozlička s tal se semena vlijejo v toplo vodo (ne vroče od 50 stopinj). To vzdržite, dokler se tekočina popolnoma ne ohladi. Nato material vzamemo, posušimo in posejemo na zgornji način.

Korenje lahko posadite, da se potem ne redči, semena lahko nalepite na toaletni papir. Potrebovali boste troslojni zvitek, posebno škrobno lepilo in bombažno palčko.

Za pripravo lepila morate zavreti kozarec vode in vanjo položiti čajno žličko škroba. Kuhamo, dokler se ne zgosti, nato ohladimo. Nato se na pripravljene trakove (široke približno 1 cm) papirja z bombažno palčko nanese kapljica lepila, na katero se položi seme. Razdalja med kapljicami – 4-5 cm.

Na pripravljenem območju so narejeni utori globine približno 3 cm. Nadalje se vanje položijo trakovi s semeni in jih zemlja zdrobi. Pomembno je vedeti, da pri tem načinu sajenja sadilni material kali veliko dlje: do 20 dni..

Kako sejati korenje, da se kasneje ne redči. Priprava semen, setev korenja z označevalcemKako sejati korenje, da se kasneje ne redči. Priprava semen, setev korenja z označevalcem