Coole hottub jacuzzi ingebouwd design dakterras ronde vorm

Koelere whirlpool jacuzzi kiezen en kopen – voor- en nadelen, installatie en onderhoud

Denk aan de volgende punten voordat u een nieuwe jacuzzi koopt:.

Ontspan in het midden van kolkend water … in zomer en winter! Als het gaat om het kopen van een jacuzzi voor uw tuin, zijn er een paar dingen die u moet weten voordat u dit doet.

Waar moet rekening mee worden gehouden?

voordelen

Jacuzzi’s worden steeds populairder. Ten eerste kunnen ze, in tegenstelling tot zwembaden, het hele jaar door worden gebruikt, wat een beter rendement op uw investering oplevert. Er zijn ook andere voordelen. Een jacuzzi neemt minder ruimte in beslag en vraagt ​​minder onderhoud dan een zwembad en is makkelijk te verplaatsen. Ook is er voor het plaatsen van een jacuzzi geen vergunning nodig en hoeft er ook geen hek omheen te worden geplaatst. Het enige wat je hoeft te doen is de afdekking op slot te doen als je de jacuzzi niet gebruikt. Ten slotte is de jacuzzi een oase van rust: hij bevordert de ontspanning, biedt alle voordelen van hydrotherapie en kan met zijn therapeutische eigenschappen een weldaad zijn voor mensen met rugpijn en spierpijn.

Parasol boven de jacuzzi – warme, bruine tinten

Coole whirlpool jacuzzi ingebouwde buitenparasol

nadeel

Een jacuzzi zal uw winterwaterrekening opdrijven tot $ 0,75 tot $ 2,25 per dag, en de kinderen zullen niet zoveel plezier hebben als in een zwembad. Bovendien zal het warme water (tussen 35°C en 40°C) op de warme dagen geen soelaas bieden. De kosten van de jacuzzi variëren tussen 3752 euro en 11256 euro, terwijl ze voor een zwembad met een diameter van 6,40 meter iets meer dan 2251 euro zijn.

maat

Jacuzzi’s zijn er in verschillende maten en zijn ontworpen voor 2 tot 10 personen. Voordat u echter een maat kiest, is het belangrijk om na te denken over de beschikbare ruimte en te bepalen waar u het apparaat gaat plaatsen. Ontdek ook hoeveel vrije ruimte er nodig is tussen de jacuzzi, het huis en de rand van het pand.

Dan moet je nadenken over hoeveel ruimte je nodig hebt om comfortabel te zijn. Hoeveel mensen zullen het tegelijkertijd gebruiken? Ben je van plan om er alleen van te genieten, met iemand anders, met familie of vrienden? Een korte opmerking: maak uw keuze op basis van het daadwerkelijke gebruik, niet op het potentiële gebruik. Meestal is een unit voor vijf personen voldoende om een ​​gezin en af ​​en toe vrienden te huisvesten.

Kinderspelen in het water – whirlpool jacuzzi

kinderspelletjes in het water jacuzzi design hout rond tuingras

Je behoeften

Kies een jacuzzi die past bij uw smaak, behoeften en levensstijl. Gebruik je het om te socializen, te ontspannen en nieuwe energie op te doen, of om pijnlijke spieren te kalmeren? In de eerste twee gevallen zou een jacuzzi met 20 jets meer dan genoeg moeten zijn – nog beter, het wordt niet te lawaaierig. In het laatste geval zijn er minimaal 30 jets nodig om je lichaam van de toppen van je tenen tot aan je nek te masseren. Als je rugpijn hebt, kies er dan een met jets over de lengte van je ruggengraat. Houd er rekening mee dat zwangere vrouwen en mensen met hartaandoeningen worden geadviseerd jacuzzi’s te vermijden. Er moet ook rekening worden gehouden met het aantal zitplaatsen. Over het algemeen wordt een vijf- of zespersoonsmodel aanbevolen. Elke stoel is uitgerust met jets die specifieke delen van het lichaam masseren en de gebruiker moet op elke stoel zitten voor een volledige lichaamsmassage. Een vierpersoons jacuzzi heeft minder jets en daardoor zal de massage niet zo compleet zijn.

Om er zeker van te zijn dat u een kwaliteitsproduct koopt, moet u speciale aandacht besteden aan elk van de volgende componenten:

Cool whirlpool jacuzzi ingebouwd design compacte trap

 De Alpha-schaal

 Gemaakt van acryl, glasvezel en hars, moet een kwaliteitsschaal ten minste vijf millimeter dik zijn, en de hoeken en andere strategische gebieden – de hele vloer, stoelbodems en het gebied onder de randen – moeten worden versterkt met glasvezel. Om er zeker van te zijn dat dit het geval is, vraagt ​​u om een ​​stuk van het materiaal te zien en de minimale dikte te controleren. Afwerkingen zijn verkrijgbaar in mat, parelmoer of graniettextuur. Kies wat u verkiest, maar houd er rekening mee dat krassen op een granieten of parelmoerafwerking niet zo vaak zichtbaar zijn. Sommige fabrikanten gebruiken Microban-technologie om de verspreiding van bacteriën te voorkomen, die verantwoordelijk zijn voor geuren en vlekken.

Enorme witte jacuzzi op het dak

Coole hottub jacuzzi ingebouwd design dakterras waterplanten

isolatie

Gezien het barre klimaat moet de jacuzzi van hoogwaardige isolatie zijn. Anders is uw waterrekening enorm en bij stroomuitval koelt deze snel af, waardoor de kans op schade groter wordt. Er zijn twee soorten isolatiemethoden: het bad kan volledig worden afgedekt met een isolatieschuim, of het kan worden geïsoleerd met een combinatie van polyurethaan en dampremmende laag. In ieder geval moeten alle vier de platen geïsoleerd zijn. Volgens handelaren zijn de twee methoden even effectief, hoewel de tweede gemakkelijker toegang biedt tot lijnen in het geval van een storing, wat tijd en geld kan besparen.

Kleine ronde jacuzzi – makkelijk te verplaatsen

Koele hot tub Jacuzzi gebouwd in buitenruimte achtertuin bakstenen vloer

De rand

Een jacuzzi is meestal omgeven door een houten structuur die bedoeld is om hem waterpas te zetten en de kuip te ondersteunen. Deze structuur neemt ook de rand op, een buitenste laag gemaakt van ceder of hars. Ceder is rotbestendig, hoewel het na verloop van tijd een beetje grijs wordt; dit heeft geenszins invloed op de persistentie, maar sommige mensen vinden het uiterlijk ongemakkelijk. Om de lak te conserveren wordt een behandeling met een waterafstotend product aangeraden. Om de onderhoudstijd te verkorten, kiest u voor een rand van houthars die qua prijs vergelijkbaar is met cederhout. Een belangrijk punt: de verschillende delen van de jas moeten uitneembaar zijn. Als een onderdeel kapot gaat, moet u er gemakkelijk bij kunnen door het juiste paneel te verwijderen.

apparatuur

Alle jacuzzi’s zijn uitgerust met minimaal één licht en één bedieningspaneel. (Zorg ervoor dat het paneel gemakkelijk toegankelijk is in de hot tub.) De meeste bedieningselementen zijn digitaal en stellen de gebruiker in staat om de watertemperatuur tot op een graad nauwkeurig te regelen. Sommige toevoegingen – zoals de harsstap worden sterk aanbevolen voor gemakkelijk in- en uitstappen – terwijl andere, zoals de stroomonderbreker, verplicht zijn omdat het voorkomt dat gebruikers worden geëlektrocuteerd. De extra’s van fabrikanten kunnen een geluidsinstallatie, een dvd-speler of een verlichte waterval zijn. Voordat u beslist welke accessoires (welke extra’s in wezen aan het prijskaartje toevoegen) u wilt kopen, moet u uzelf afvragen of u ze kunt gebruiken. Een film kijken in een jacuzzi heeft bijvoorbeeld geen zin, omdat het geluid van de stralen het geluid van stemmen dempt. En terwijl u ontspant en naar muziek luistert in de jacuzzi, kunt u een gesprek vergeten.

Extravagante sfeer – zachte indirecte verlichting

Koele whirlpool jacuzzi zwembadstoel fauteuil donkere sfeer

De omslag

Het speelt een belangrijke rol bij het beschermen van water tegen vuil, het op peil houden van de watertemperatuur en het voorkomen dat kinderen in het hete water komen. Om ervoor te zorgen dat de wellnessruimte geïsoleerd blijft als het regent, moet de afdekking gebogen zijn. Het moet ook afsluitbaar zijn om veiligheidsredenen. Het dikste deel moet minstens tien centimeter zijn en het dunste minstens vijf centimeter om sterk genoeg te zijn om het gewicht van een jong kind te dragen. Zorg er ook voor dat het kunstleer flexibel genoeg is, zodat het niet zal barsten of beschadigen bij blootstelling aan temperatuurschommelingen. Ten slotte is een handvat altijd handig om het deksel te openen en te sluiten en om het naar een opslagruimte te dragen wanneer het niet in gebruik is.

Jets

Er zijn twee hoofdtypen jets beschikbaar: Hydrojets en Aero-jets, en ze worden meestal gecombineerd. Hydrojets spuiten een mengsel van lucht en water dat het belangrijkste massage-effect creëert. Hoe groter de hydrojets, hoe zachter de massage. Aerojets van hun kant stoten duizenden kleine luchtbelletjes uit, wat bijdraagt ​​aan een gevoel van gewichtloosheid en een zachtere massage geeft. Nozzles (wateruitlaten) zijn verkrijgbaar in verschillende vormen waarmee de hoek en beweging van de straal kan worden gevarieerd, afhankelijk van het type effect (ontspannend of stimulerend). Sommige mondstukken zijn uitwisselbaar, wat een potentieel interessante optie is.

Helder, interessant badkamerontwerp – ronde jacuzzi

Cool whirlpool jacuzzi modern ingebouwd rond badkamer idee   Exotisch tuinmeubilair – massieve stenen muren dienen als privacyschermen Coole whirlpool jacuzzi modern ingebouwd rond privacyscherm muur exotisch

Filteren

Het water uit een jacuzzi is de ideale omgeving voor bacteriën om zich te vermenigvuldigen, dus een filtersysteem is van groot belang. In een vierpersoons jacuzzi moet het antibacteriële filterpatroon een oppervlak van minimaal zeven vierkante meter kunnen reinigen. Eigenaren wordt gevraagd een tweede filter aan te schaffen (om te draaien tijdens het schoonmaken) en de instructies van de fabrikant nauwgezet op te volgen. Cartridges gaan ongeveer een jaar mee en kosten ongeveer 75 euro. Veel jacuzzi’s hebben een ozonisator, die natuurlijk het water steriliseert en desinfecteert, waardoor het gebruik van verzorgingsproducten wordt verminderd. Maar de ozonisator is geen absolute must.

De waterverwarmer

Om effectief te zijn, moet de elektrische boiler een vermogen van 5,5 kilowatt hebben. Er zijn twee soorten elektrische boilers beschikbaar: die met een element in het water en die met een element dat niet in contact komt met het water. Volgens de experts biedt deze laatste de beste kwaliteit omdat er geen risico is op waterschade aan de elementen. De corrosiebestendige titanium boilers zijn ook een goede optie.

Ingebouwd watersysteem

Cool bubbelbad jacuzzi gelukkig gezin

Het gemak

Dezelfde stoel biedt niet hetzelfde comfort voor iemand met een lengte van 1,82 meter als voor iemand die 1,52 meter lang is. Om deze reden hebben schalen met zittingen op verschillende hoogtes de voorkeur. Sommige jacuzzi’s hebben mondstukken die kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften. Om een ​​jacuzzi te kopen die comfortabel en het meest geschikt voor u is, probeert u eerst elke stoel van alle demonstratiemodellen in de winkel. Twijfel je tussen twee of drie modellen, vraag de dealer dan om een ​​proefrit – ja, in badpak, in het water. U kunt dus zien of de jets zijn ingesteld op de gewenste intensiteit en gepositioneerd zijn om uw spieren te masseren in plaats van de botten of wervelkolom.

Ingebouwde whirlpool jacuzzi in de badkamer

Koele whirlpool jacuzzi modern ingebouwd rond badkamer minimalistisch

De handelaar

Een jacuzzi is een investering voor de lange termijn (goed voor zo’n 20 jaar) en er is geen reden waarom je niet zoiets zou doen als een auto waarin je meerdere winkeliers bezoekt en producten en prijzen vergelijkt. Controleer ook of de dealer technische diensten heeft en het hele jaar open is. In het geval van pech in de winter, bent u blij dat u een gekwalificeerd onderhoudspersoon kunt bereiken.

Kosten en garantie

Reken op zo’n 3747 euro voor een basisjacuzzi met een beperkt aantal jets en de basisaccessoires. Meer geavanceerde, superieure modellen van hoge kwaliteit beginnen vanaf 5620 euro. Lees voordat u een model kiest de garantie op elk onderdeel (ze verschillen soms) en neem de tijd om alle documenten te lezen, vooral de uitsluitingen. Solide garanties op onderdelen en arbeid zijn vooral een goede graadmeter voor kwaliteit. Sommige dealers zijn duurder dan andere, maar bieden een betere garantie op werk.

Geïntegreerde jacuzzi in de kamer

Koele whirlpool jacuzzi modern ingebouwd rond slaapkamer badkamer

installatie

Voor een snelle toegang moet een jacuzzi in de buurt van het huis worden geïnstalleerd (ongeveer drie meter)! Een plek die beschut is tegen de wind (zodat het water niet bevriest) en op een goede afstand van de bomen (om te profiteren van zonne-energie) wordt als optimaal beschouwd. Zorg er ook voor dat de gewenste locatie het gewicht van de jacuzzi en de inzittenden kan dragen. (Een jacuzzi voor vier personen weegt gemiddeld ruim 2.700 kilogram.) Idealiter bouw je hem op een betonnen plaat. De elektrische aansluiting mag alleen worden uitgevoerd door een meester-elektricien. Zodra dit is gebeurd, hoeft u alleen nog maar de jacuzzi te vullen met de tuinslang, de starterkit (meestal geleverd door de dealer) erin te gieten en te genieten!

Moderne inrichtingsoplossing buitenshuis

Cool whirlpool jacuzzi ontwerp origineel idee buiten idee apparatuur

onderhoud

Chemische producten moeten regelmatig worden toegevoegd om de kwaliteit van het water te behouden, dus volg de instructies die aan u worden gegeven. Over het algemeen zijn er twee mogelijkheden: wekelijks gebruik van broom en dagelijks gebruik van lithium. Iedereen desinfecteert het water, al heeft broom het voordeel dat het zacht is op de gevoelige huid, terwijl lithium reukloos is en iets minder kost. Regelmatige wateranalyse is ook een must. Idealiter zou de dealer het een keer per maand moeten controleren (velen bieden deze service gratis aan), of u kunt dat zelf doen en de resultaten met de dealer bevestigen. Andere verschillende componenten – het filtersysteem en de kom – moeten ook worden onderhouden in overeenstemming met de instructies van de fabrikant, die zorgvuldig moeten worden gelezen.

  Prachtige buitenfaciliteiten – zwembad, jacuzzi en zithoekKoele whirlpool Jacuzzi ingebouwde buitenruimte chique inrichting